Møt instruktørene på april-kursene

Møt instruktørene på kursene som starter 19.- 22. april!

 

Instruktørene har lang fartstid innenfor sitt instrument og mye kunnskap å lære vekk. Vi gleder oss til igjen å ha holde kurs.

På våre kurs er det fokus på spilleglede og vi starter raskt å spille låter. Hils på våre instruktører:

 

Instruktør for pianokurs er August Riise

August Riise har spilt piano siden ungdomsskolen og syns det å sette seg bak pianoet er noe av det gøyeste som fins! “Piano er på en måte alle andre instrumenters mor; det har stor rekkevidde, det er lineært og oversiktlig og ikke minst låter det utrolig kult i nærmest alle sjangre! Dessuten gjør pianoet det mulig å akkompagnere seg selv, en mulighet man ikke har med de fleste andre instrumenter.» August har både ordinære pianokurs og junior pianokurs.

Les mer om pianokurs her
Les mer om junior pianokurs her

Instruktør på elektronisk musikkurs er Peder Niilas Tårnesvik

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk. “Det jeg liker best med å holde kursene, er at jeg må konsentrere meg om hva jeg faktisk vet, hvordan jeg skal formulere det enkelt videre til andre, og en konstant søken om å forbedre seg selv. Som instruktør har man et ansvar overfor elevene å kunne det man underviser, noe som kan være utfordrende i et såpass bredt fag som «musikkproduksjon».

Les mer om elektronisk musikkurs her

Instruktør på vokalkurs er Birgitta Alida Hole

Birgitta Alida Hole er vokalist og låtskriver i hennes soloprosjekt Birgitta Alida og spiller i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med å være instruktør hos AKKS er å se at deltakerne opplever mestring og glede over å synge, det sterke samholdet som vokser frem i vokalgruppene, og å møte alle de ulike personlighetene og hvordan dette gjenspeiles i sang og musikkpreferanser. Birgitta har både ordinær vokalkurs og junior vokalkurs.

Les mer om vokalkurset her

Instruktør på trommer junior er Markus Matland

Å undervise gir meg en følelse av å bidra til kulturlivet, å videreføre ting til andre. Det er jo helt fantastisk å se når noen får det til eller de oppdager nye ting med instrumentet sitt.” Markus begynte å spille trommer på kulturskolen, men har lært mest av å lytte til musikk og øve mye. “Det gøyeste med trommer er den utrolige dynamikken man har bak settet. I tillegg er det veldig fysisk, så man får utløp for mye.” Markus spiller i tillegg til trommer, også gitar, bass og synger.

Les mer om trommer juniorkurs her

Instruktør for basskurs er Nora Lovise Tårnesvik

Nora Lovise Tårnesvik er bassist med base i Bergen og har vært instruktør på basskursene til AKKS i flere år. Nora fokuserer på spilleglede på sine kurs. Hun legger opp undervisningen slik at man fort skal komme i gang med spillingen og lære seg instrumentet. Nora har har både ordinær basskurs og junior basskurs.

Les mer om basskurset her
Les mer om bass junior her

 

Instruktør på elgitar junior er Leon Torskangerpoll

“Å lære og gi andre tips og triks om en av mine største lidenskaper er virkelig en drøm.” Leon syns det er gøy å undervise og lære andre ny kunnskap. På elgitarkurset ønsker Leon at deltakerne skal lære mer om gitar i en trygg arena med andre. Han håper deltakerne skal “ få ut sin indre kule gitarist og bli tryggere på instrumentet sitt.”

Les mer om elgitar juniorkurs her

Instruktør på bandkurs er Per Elling Kobberstad

Per Elling spiller for tiden mest slagverk, men spiller også gitar og piano. Han har spilt i flere band, bl.a Elida Høgalmen, Yolobrothers, Shikoswe, Shakanaka, Fred Paa Jord og Sosonono, og har mange tips og triks å komme med. I bandsammenheng har han god erfaring med å arrangere låter sammen, og har også lagd en del instrumentalmusikk alene. “Eg likar å hjelpe andre, og eg håpar eg klarar å inspirere dei eg underviser til å bli enda meir glad i musikk, og til å fortsette å spele saman. Det er kjekt å dele det ein kan.»

Les mer om bandkurset her

 

Instruktør på DJ-kurs er Ida Nerbø

Ida Nerbø leder AKKS sine DJ-kurs, og har flere års erfaring som utøvende DJ og artist. “Gjennom kurset legger jeg vekt på spilleglede og kreativitet. DJing er i starten en veldig teknisk øvelse, så man må gjennom en del øvelse i begynnelsen. Men håpet er at deltakerne også skal få erfare at det finnes utrolig mange muligheter for kreativitet, og at de etter kurset har fått et godt utgangspunkt for videre spilling og utvikling.»
Les mer om DJ-kurset her

Instruktør på elgitar og akustisk gitar er Tom Crozier

Tom Crozier har vært instruktør hos AKKS i flere år. På Tom sine kurs får deltakerne grunnleggende forståelse for gitar og musikk. Tom ønsker å gi sine kursdeltakere inspirasjon til å plukke opp instrumentet så ofte som mulig.
Les mer om akustisk gitarkurs her
Les mer om elgitarkurset her

 

Instruktør for trommekurs er Fredrik Mekki Widerøe

Fredrik Mekki Widerøe har spilt trommer siden han var 10 år. “Det gøyeste med å spille trommer er å kunne spille (relativt) fritt og leke seg innenfor gitte rytmiske grenser. Holde takt og struktur, men uten at man er låst til en fast ting.» Han spiller i dag i flere band, bl.a. Cloud People, Kolossmos, Seven Impale, Trojka og Baja Wolf.
Les mer om trommekurset her