Akustisk gitar

Den akustiske gitaren er et allsidig instrument til eksempelvis pop, rock og folk. Vårt gitarkurs tar for seg bl.a. ulike stilarter og spilleteknikker.

 

På nybegynnerkurset, akustisk gitar nivå 1, får du en innføring i gitaren som instrument og vi jobber med spilleteknikker, grunnleggende akkorder og enkle riff. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskapen om instrumentet du trenger. Vi begynner tidlig å spille enkle låter, alene eller sammen i gruppen. 

På kurset for viderekomne, akustisk gitar nivå 2, vil du få et utvidet låt- og akkordrepertoar, et innblikk i mer avanserte spillestiler og improvisasjon. I tillegg lærer vi fingerspill. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill.

Kursene for høsten 2020 er alt i gang. Neste kurs blir til våren med oppstart februar og april.
Fylle ut skjemaet under for å stå på vår interesseliste for kurs og få epost med en gang kurspåmeldingen er igang!


 

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her! Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.
Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på tre til fem deltakere.Praktisk om kurset

 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 5 deltakere.
 • Ta med gitar og stemmeboks.
 • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre dette via dette skjemaet.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene, for kursdeltakerne.
 • Kursene holdes på USF Verftet, i 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.


Instruktør for kurs i akustisk gitar høsten 2020 er Tom Crozier

Tom Crozier har vært instruktør hos AKKS i flere år. På Tom sine kurs får deltakerne grunnleggende forståelse for gitar og musikk. Tom ønsker å gi sine kursdeltakere inspirasjon til å plukke opp instrumentet så ofte som mulig.

“Det beste med å undervise er garantert når jeg får et inntrykk av å ha inspirert noen! Jeg synes det er gøy å sitte og jamme sammen med kursdeltakerne, så diskutere hvorfor noe funket eller ikke funket."

Tom har spilt gitar siden han var 12 år gammel. Han syns det gøyeste med å spille gitar er å sitte og finne akkordrekker og melodier som skaper en interessant harmoni. “Jeg synes også det er veldig gøy å kjenne på flow-state som noen ganger kommer når man spiller alene eller med noen." Tom er glad i all slags musikk, men har en forkjærlighet for hip hop, jazz og soul. Av gitarbasert musikk liker han godt post-rock, midwest emo, math rock og lignende.Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2020

 • kr. 1 690* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 1 890* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.