Eggstockfestivalen er en festival med lang tradisjon som arrangeres årlig på Det Akademiske Kvarter. Festivalen fungerer som et springbrett for unge, lokale artister.

Miss Tati, pauseband 2018. Foto: Cecilie Bannow

Hva er Eggstockfestivalen?

Eggstockfestivalen arrangeres av AKKS Bergen – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider med å tilrettelegge for aktivitet innen rytmisk musikk fra grunnivå i Bergen.

Eggstockfestivalen ønsker å være et springbrett for unge talenter på vestlandet og det er plass til 24 band hvert år som booker seg selv inn etter "førstemann til mølla»-prinsippet. Artister som Sondre Lerche, Hvitmalt Gjerde, Major Parkinson, Boy Pablo, Thea Hjelmeland, Tarjei Strøm, Razika, Silja Sol og Matiaz Tellez har opptrådt på Eggstockfestivalen tidlig i sine karrierer. Festivalen arrangeres som en konkurranse med to innledende dager og en finaledag, der ti av de deltakende bandene opptrer.

Bandene konkurrerer om flotte premier som gis av samarbeidspartnere i det lokale næringslivet, og vinnerne utnevnes av en jury bestående av høytstående personer fra musikkbransjen. Alt overskudd overføres til neste års festival.

Lurer du på om noen av dine favorittartister har spilt på Eggstockfestivalen? Se oversikten over vinnerne fra de siste årene her.

EGGSTOCKFESTIVALEN 2022 (1. – 3. juni)

Frivillig:

Har du lyst til å være med og arrangere Eggstockfestivalen 2022 på Kvarteret? Frivillighet er motoren som driver Eggstockfestivalen og vi trenger rundt 20 frivillige hver dag for å gjennomføre festivalen. Alle frivillige får festivalmerch, en god middag, nye venner, festivalpass og ikke minst et lass med arbeidserfaring fra festivalavvikling! I tillegg får man gratis inngang på Eggstock Etterfest i august. Vi møtes for et kick-off i forkant av festivalen for å bli kjent med hverandre, arbeidsoppgavene og venue.

Det er ingen aldersgrense for å være frivillig på Eggstockfestivalen.

Boy Pablo, vinnere Eggstockfestivalen 2016. Foto: Kristoffer Øen

Kriterier for å spille på Eggstock:

– Festivalen foregår over tre dager. Onsdag og torsdag er innledende runder, fredag er finaledag, der de 10 mest lovende spiller igjen.
– 2/3 av medlemmene i bandet må være under 26 år. Soloartister må være under 26 år.
– Kun egenkomponert materiale kan framføres.
– Deltakende artister må ha en tilknytning til Vestland (f.eks. bosted og/eller opphav)
– Påmelding koster 500 kr pr band (faktura sendes på e-post). Dette inkluderer medlemskap i AKKS for alle i bandet.
– Påmeldingen er bindende. Dersom man blir nødt til å avlyse sin opptreden refunders ikke påmeldingsavgiften.
– Bandet må oppgi riktige opplysninger (som f.eks. personalia og bandnavn) i påmeldingsskjemaet.
– Musikere kan kun opptre i én bandkonstellasjon. Unntak fra regelen kan forekomme: send oss en forespørsel på hallo@eggstock.no.

Nye artister vil prioriteres.

Les mer på våre hjemmesider: www.eggstock.no


Vi vil at arrangementene våre skal være tilgjengelige for alle. Ledsager går derfor gratis på alle våre arrangement ved fremvisning av gyldig ledsagerbevis utstedt av kommunen. Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan også benyttes på våre arrangement. Ved forhåndsbestilling av billetter eller andre spørsmål, ta kontakt med oss på bergen@akks.no eller tlf. 55 55 75 55.