Eggstockfestivalen 2020 arrangeres 3.-5. juni på Det Akademiske Kvarter. Det er en festival med lang tradisjon, som også fungerer som et springbrett for unge, lokale artister.

Miss Tati, pauseband 2018. Foto: Cecilie Bannow

Hva er Eggstockfestivalen?

Eggstockfestivalen arrangeres av AKKS Bergen – en idealistisk musikkorganisasjon som arbeider med å tilrettelegge for aktivitet innen rytmisk musikk fra grunnivå i Bergen.

Eggstockfestivalen ønsker å være et springbrett for unge talenter på vestlandet og det er plass til 24 band hvert år som booker seg selv inn etter ”førstemann til mølla»-prinsippet. Artister som Sondre Lerche, Hvitmalt Gjerde, Major Parkinson, Boy Pablo, Thea Hjelmeland, Tarjei Strøm, Razika, Silja Sol og Matiaz Tellez har opprådt på Eggstockfestivalen tidlig i sine karrierer. Festivalen arrangeres som en konkurranse med to innledende dager og en finaledag, der ti av de deltakende bandene opptrer.

Bandene konkurrerer om flotte premier som gis av samarbeidspartnere i det lokale næringslivet, og vinnerne utnevnes av en jury bestående av høytstående personer fra musikkbransjen. Alt overskudd overføres til neste års festival.

EGGSTOCKFESTIVALEN 2020

Eggstockfestivalen 2019 arrangeres 3.-5. juni på Det Akademiske Kvarter.

LES MER OM EGGSTOCK 2019 HER.

Har du lyst til å være med og arrangere Eggstockfestivalen 2020 på Kvarteret? Frivillighet er motoren som driver Eggstockfestivalen og vi trenger rundt 20 frivillige hver dag for å gjennomføre festivalen. Alle frivillige får festivalmerch, en god middag, nye venner, festivalpass og ikke minst et lass med arbeidserfaring fra festivalavvikling! I tillegg får man gratis inngang på Eggstock Etterfest i August. Vi møtes for et Kick-off i forkant av festivalen for å bli kjent med hverandre, arbeidsoppgavene og venue.

Det er ingen aldersgrense for å være frivillig på Eggstockfestivalen.

Boy Pablo, vinnere Eggstockfestivalen 2016. Foto: Kristoffer Øen

KRITERIER FOR Å DELTA PÅ EGGSTOCKFESTIVALEN:

– Festivalen foregår over tre dager. Onsdag og torsdag er innledende runder, fredag er finaledag, der de 10 mest lovende spiller igjen.
– 2/3 av medlemmer i band må være under 26 år. Soloartister må være under 26 år.
– Kun egenkomponert materiale kan framføres.
– Deltakende artister må ha en tilknytning til Vestland (f.eks. bosted og/eller opphav)
– Påmelding koster 500,- pr band (faktura sendes på mail). Dette inkluderer medlemskap i AKKS for alle i bandet.
– Påmeldingen er bindende. Dersom man blir nødt til å avlyse sin opptreden refunders ikke påmeldingsavgiften.
– Bandet må oppgi riktige opplysninger (som feks. personalia og bandnavn) i påmeldingsskjemaet.
– Musikere kan kun opptre i én bandkonstellasjon. Unntak fra regelen kan forekomme: send oss en forespørsel på hallo(at)eggstock.no.

Nye artister vil prioriteres.