GAIN – et produsentprosjekt for jenter, ikke-binære og transpersoner

I 2018 kartla Balansekunst kjønnsfordelingen på ulike områder innenfor Bergens musikkliv. Rapporten viser at teknikk- og produksjonsfeltet kommer dårligst ut: Ingen av de til sammen 17 undersøkte virksomhetene oppgir å ha noen kvinnelige ansatte teknikere eller produsenter. GAIN ble startet allerede i 2017, den gang som et samarbeidsprosjekt mellom AKKS Bergen og EDDA Music, og er et direkte tiltak for å øke antallet produsenter i Norge som identifiserer seg som kvinne, ikke-binær eller transperson. I samarbeid med Lydriket Studio, ble det igangsatt en målrettet satsing for å rekruttere flere kvinner, ikke-binære og transpersoner til produsentfeltet. 

Prosjektet GAIN består i dag av en kursserie over åtte ganger, gratis masterclasses på USF Verftet og et mentorprogram innen musikkproduksjon og studioteknikk. Hittil har produsenter som Vilde Tuv, Peter Sæverud, Sandra Kolstad, Ary, Matias Tellez, Edvard Tronstad, Nora Schjelderup, Jørgen Træen og Jessica Sligter vært instruktører for GAIN.

GAIN produsentkurs og mentorprogram

Produserer du musikk, eller har lyst til å komme i gang? Lyst til å jobbe i studio?

Våren 2024 blir det åtte kursdager inkludert tre dager med studiobesøk, i Lydriket Studio og Vestavind Studio. Hovedinstruktør er Monika Engeseth (Moyka), gjesteprodusenter er Edvard Tronstad (Lydriket Studio, Vestavind Studio) og Silje Halstensen (Bendik). I Vestavind Studio vil vi spille inn musikk for artisten Most Likely Marlin. Deltakerne på GAIN-kurs får også tilbud om et mentorprogram med etablerte musikkprodusenter etter gjennomført kurs. Produsentene er Edvard Tronstad og Eirik Marinius Sandvik. Produsentkurs og mentorprogram er for jenter, ikke-binære og transpersoner mellom 16-25 år.

GAIN har som målsetting å senke terskelen for unge jenter, ikke-binære og transpersoner til å produsere musikk, og vi ønsker også å tilrettelegge for kontakt mellom unge produsentspirer og det profesjonelle feltet. Vi mener at en satsing initiert av kulturlivet selv vil føre til en større bevissthet innad i bransjen, som igjen kan styrke arbeidet for et mangfoldig produsentfelt. Vi håper å se mange kvinnelige, ikke-binære og transkjønnede musikkprodusenter i Norge i tiden fremover!

Trykk her for mer info og påmelding til GAIN-kurs

 

Masterclass i musikkproduksjon

Velkommen til masterclass i musikkproduksjon for alle interesserte og nye musikkprodusenter! Produserer du musikk, eller har lyst til å komme i gang? Søker du inspirasjon eller noen å dele erfaringer med?

Tre ganger i vår inviterer vi alle som er interessert i musikkproduksjon til en kveld med inspirasjon og kreativ utveksling på USF Verftet.

Masterclass i musikkproduksjon blir hver gang ledet av en produsent, som den første timen vil dele av sine personlige tips og triks med utgangspunkt i egen musikkproduksjon. Den andre timen vil være med utgangspunkt i deltakerne. Her blir det mulig å dele egne prosjekter eller deler av det (uansett nivå),  stille spørsmål, og få innspill og feedback på sitt eget materiale.

Det er gratis, men begrenset med plass: Les mer og meld deg på her!

Vårens musikkprodusenter:
Torsdag 25. april: Silje Halstensen (Bendik)
Mandag 6. mai: Julie Silset
Torsdag 23. mai: Askjell Solstrand 

 

 

GAIN er støttet av Norsk Kulturråd, Bergen kommune og Frifond Kompetanse og aktivitet.