Elektronisk musikk

På vårt elektroniske musikkurs får du en innføring i lyddesign, låtoppbyggingsprosesser og sammensetningen av melodi innen elektronika-sjangeren.

 

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på inntil fire deltakere. På dette kurset må hver deltaker må ha med seg egen bærbar PC med programvare til å arrangere og produsere musikk. Store deler av kurset vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Nedre aldersgrense på kurset er 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Kurset for nybegynnere, elektronisk musikk 1, passer for deg som er ganske fersk i Ableton Live, Protools eller tilsvarende musikkprogramvare. På kurset for nybegynnere vil vi hjelpe deg i gang med låtprosessen. Du vil få en innføring i lyddesign, låtoppbyggingsprosesser og sammensetning av melodi innen elektronika-sjangeren. Målet er å ferdigstille en låt innen kursslutt.

Oppstart tirsdag 2. november kl. 17- 19

Kursdager: 2.11, 9.11, 16.11, 23.11, 30.11 & 7.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer.


Kurset for viderekomne, elektronisk musikk 2, er for deg som allerede har laget ferdig en sang eller to i Ableton Live, Protools eller tilsvarende musikkprogramvare. Her jobber vi med å finne ditt personlige uttrykk, dele tips og erfaringer, og ferdigstille en låt innen kursslutt.

Oppstart torsdag 4. november

Kursdager: 2.11, 9.11, 16.11, 23.11, 30.11 & 7.12.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS kontorer.Praktisk om kurset

  • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen PC med programvare til å arrangere og produsere musikk, også kalt Digital Audio Workstation. Man kan benytte Protools, Cubase eller Ableton Live.  Det er mulig å laste ned gratis demoversjon av Ableton Live som varer i 90 dager. Dersom du ikke har, eller har mulighet til å kjøpe, programvaren Ableton Live til kurset kan du få en Ableton Live lisens av oss.
  • AKKS Bergen har lydkort og Korg Minilogue analog synthesizere som kan brukes under kurset.
  • Undervisningen foregår i grupper på maks 4 deltakere.
  • For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at deltakerne jobber på egenhånd mellom kursdagene.
  • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Info om instruktør på elektronisk musikkurs høst 2021 er Monika Engeseth

Monika Engeseth går under artistnavnet Moyka, hvor hun lager låter både aleine og sammen med andre. Monika liker å produsere, skrive og eksperimentere med vokal og synth. I tillegg spiller hun litt gitar og piano “Jeg syns det gøyeste er å eksperimentere til jeg finner noe nytt og interessant eller noe fint og gøy! Det viktigste for meg er å skape."
Hun har studert musikkproduksjon ved Noroff i Bergen og har erfaring med lyd og lydproduksjon i teater fra musikk, dans og dramalinjen på videregående.

Monika håper og ønsker at deltakerne på hennes kurs skal føle seg kreativt inspirert og sitte igjen med kunnskap til å fortsette å gjøre det som gjør dem glad og inspirert.

Monika har bred musikksmak. “Det er jo selvsagt sjangre jeg hører litt mer på en andre. Jeg er veldig glad i pop, elektronisk musikk, house og sjangre inspirert av klubb-verden. For meg er det veldig viktig å være åpen." Hennes erfaring med låtskriving startet som en måte å være kreativ på. “Men også for å fortelle noe jeg ikke klarte å bare holde inni meg. Det ble plutselig veldig viktig for meg å være kreativ på denne måten. Etterhvert lærte jeg meg litt teknikker for å skrive fortere og kanskje litt smartere. På den måten ble jeg plutselig sakte, men sikkert litt bedre og bedre!"Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2021

  • kr. 1 900* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 6 ukerskurs
  • kr. 2 100* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021-6 ukerskurs
  • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.