Elektronisk musikk

På vårt elektroniske musikkurs får du en innføring i lyddesign, låtoppbyggingsprosesser og sammensetningen av melodi innen elektronika-sjangeren.

 

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på inntil fire deltakere. På dette kurset må hver deltaker må ha med seg egen bærbar PC med programvare til å arrangere og produsere musikk. Store deler av kurset vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Nedre aldersgrense på kurset er 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Kurset for nybegynnere, elektronisk musikk 1, passer for deg som er ganske fersk i Ableton Live, Protools eller tilsvarende musikkprogramvare. På kurset for nybegynnere vil vi hjelpe deg i gang med låtprosessen. Du vil få en innføring i lyddesign, låtoppbyggingsprosesser og sammensetning av melodi innen elektronika-sjangeren. Målet er å ferdigstille en låt innen kursslutt.

Oppstart mandag 19.april.

Grunnet nedstengningen fra regjeringen vil dette kurset forskyves en uke fram i tid, det betyr at ny kursstart nå er mandag 19.april.
Kurset vil nå gå over 5 ganger.

Mandager: 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og onsdag 26. mai. Ikke kurs 17 mai og andre pinsedag 24.mai.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS kontorlokaler.


Kurset for viderekomne, elektronisk musikk 2, er for deg som allerede har laget ferdig en sang eller to i Ableton Live, Protools eller tilsvarende musikkprogramvare. Her jobber vi med å finne ditt personlige uttrykk, dele tips og erfaringer, og ferdigstille en låt innen kursslutt

Oppstart mandag 19.april.

Grunnet nedstengningen fra regjeringen vil dette kurset forskyves en uke fram i tid, det betyr at ny kursstart nå er mandag 19.april.
Kurset vil nå gå over 5 ganger.

Mandager: 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og onsdag 26. mai. Ikke kurs 17 mai og andre pinsedag 24.mai.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS kontorlokaler.Praktisk om kurset

  • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen PC med programvare til å arrangere og produsere musikk, også kalt Digital Audio Workstation. Vi anbefaler deltakerne å bruke Ableton Live for å få størst utbytte av kurset. Det er mulig å laste ned gratis demoversjon som varer i 30 dager.
  • AKKS Bergen har lydkort og Korg Minilogue analog synthesizere som kan brukes under kurset.
  • Undervisningen foregår i grupper på maks 4 deltakere.
  • For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at deltakerne jobber på egenhånd mellom kursdagene.
  • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på elektronisk musikkurs våren 2021 er Peder Niilas Tårnesvik

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk. Produksjonene hans blir beskrevet som en original og rytmisk blanding mellom house, 2-step og IDM. Til tross for sin unge alder behersker han et bredt spekter innen produksjon og teknikk, og har det siste året vært fast instruktør for AKKS sine kurs i elektronisk musikk. Peder har selv deltatt på AKKS sitt bandkurs, noe som inspirerte han videre i musikkens verden.

Peder er selvlært i musikkproduksjon, og har en praktisk og leken tilnærming til det å lære å lage musikk. Med bakgrunn i instrumenter kombinerer han musikkteori med lyddesign, og har en bred erfaring med stilarter og sjangre innenfor musikkproduksjon.

“Det jeg liker best med å holde kursene, er at jeg må konsentrere meg om hva jeg faktisk vet, hvordan jeg skal formulere det enkelt videre til andre, og en konstant søken om å forbedre seg selv. Som instruktør har man et ansvar overfor elevene å kunne det man underviser, noe som kan være utfordrende i et såpass bredt fag som «musikkproduksjon». Dette ser jeg på som en konstruktiv utfordring fra uke til uke. Jeg liker godt å kunne lære noe selv, ved å lære noe vekk.

Mitt hovedmål som instruktør er ikke at du skal få en komplett oppskrift på hvordan du kan lage en type sjanger, men heller hvordan du kan bruke ørene og programmet ditt som et verktøy for å formulere musikalske ideer. Om du er den neste Kygo eller Jack White, mener jeg at både du og jeg kan lære noe på dette kurset.»Priser instrument-, vokal- og elektronisk musikkurs vår 2021

  • kr. 1 500* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 5 ukerskurs
  • kr. 1 667* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021- 5 ukerskurs
  • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.