Elektronisk musikk

På vårt elektroniske musikkurs får du en innføring i lyddesign, låtoppbyggingsprosesser og sammensetningen av melodi innen elektronikasjangeren.

 

Målet med kurset er å finne ditt personlige uttrykk, dele tips og erfaringer og ferdigstille en låt innen kursslutt. Hver deltaker må ha med seg egen PC med programvare til å arrangere og produsere musikk.

Store deler av kurset vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede,
og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til fire deltakere.

Kursene for høsten 2020 er alt i gang. Neste kurs blir til våren med oppstart februar og april.
Fylle ut skjemaet under for å stå på vår interesseliste for kurs og få epost med en gang kurspåmeldingen er igang!


 

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Praktisk om kurset

  • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen PC med programvare til å arrangere og produsere musikk, også kalt Digital Audio Workstation. Vi anbefaler deltakerne å bruke Ableton Live for å få størst utbytte av kurset. Det er mulig å laste ned gratis demoversjon som varer i 30 dager.
  • AKKS Bergen har Korg Minilogue analog synthesizere som kan brukes under kurset.
  • Undervisningen foregår i grupper på maks 4 deltakere.
  • For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at deltakerne jobber på egenhånd mellom kursdagene.
  • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.


Instruktør på elektronisk musikkurs høsten 2020 er Peder Niilas Tårnesvik

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk. Produksjonene hans blir beskrevet som en original og rytmisk blanding mellom house, 2-step og IDM. Til tross for sin unge alder behersker han et bredt spekter innen produksjon og teknikk, og har det siste året vært fast instruktør for AKKS sine kurs i elektronisk musikk. Peder har selv deltatt på AKKS sitt bandkurs, noe som inspirerte han videre i musikkens verden.

Peder er selvlært i musikkproduksjon, og har en praktisk og leken tilnærming til det å lære å lage musikk. Med bakgrunn i instrumenter kombinerer han musikkteori med lyddesign, og har en bred erfaring med stilarter og sjangre innenfor musikkproduksjon.

“Det jeg liker best med å holde kursene, er at jeg må konsentrere meg om hva jeg faktisk vet, hvordan jeg skal formulere det enkelt videre til andre, og en konstant søken om å forbedre seg selv. Som instruktør har man et ansvar overfor elevene å kunne det man underviser, noe som kan være utfordrende i et såpass bredt fag som «musikkproduksjon». Dette ser jeg på som en konstruktiv utfordring fra uke til uke. Jeg liker godt å kunne lære noe selv, ved å lære noe vekk.

Mitt hovedmål som instruktør er ikke at du skal få en komplett oppskrift på hvordan du kan lage en type sjanger, men heller hvordan du kan bruke ørene og programmet ditt som et verktøy for å formulere musikalske ideer. Om du er den neste Kygo eller Jack White, mener jeg at både du og jeg kan lære noe på dette kurset.»Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2020

  • kr. 1 690* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
  • kr. 1 890* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
  • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.