2021- Juniorkurs – Trommer 9 til 13 år

Trommer er rytmeseksjonen i ethvert band.

Våre juniorkurs bygger på samme opplegg som våre ordinære kurs, men er tilpasset yngre deltakere.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre hvor hver deltaker har sitt eget trommesett de spiller på. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje i AKKS sine øvingslokaler.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!På nybegynnerkurset, trommer nivå 1,  får du en innføring i slagverket som instrument, og du lærer opp- og nedrigg. Vi jobber med enkle rytmer og trener spilleteknikk. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskap om instrumentet du trenger. I løpet av kurset vil man spille, alene eller sammen med andre. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med trommingen.

Oppstart torsdag 4. november kl. 16:30- 18:00.

Kursdager: torsdager 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 & 9.12.
Kurset holdes på USF Verftet, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.


På kurset for viderekomne, trommer nivå 2, blir det mer utfordrende både teknisk og musikalsk. Vi øver på teknikker som paradidler og dobbeltslag. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.

Oppstart torsdag 4. november kl. 18:00- 19:30.

Kursdager: torsdager 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 & 9.12.
Kurset holdes på USF Verftet, 2.etasje i AKKS sine øvingslokaler.Praktisk om kurset

 • Kurset går over 6 ganger med en 1,5 time undervisning inkl. pause hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere.
 • På kurset er det trommesett til hver kursdeltaker, og du tar kun med egne trommestikker.
 • Trommestikker får du kjøpt på ProPerc ved Grieghallen, 4sound eller Gitarhuset.
  Finn en type som er god å spille med. De kommer i forskjellige tykkelser.
 • Det vil være ørepropper på kurslokalet under kurset, men vi anbefaler at man har egne ørepropper til egenøving
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.
AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på trommer junior høst 2021 er Per Elling Kobberstad.

Per Elling spiller for tiden mest slagverk, men spiller også gitar og piano. Han har spilt i flere band, bl.a Elida Høgalmen, Yolobrothers, Shikoswe, Shakanaka, Fred Paa Jord og Sosonono, og har mange tips og triks å komme med. I bandsammenheng har han god erfaring med å arrangere låter sammen, og har også lagd en del instrumentalmusikk alene.

“Eg likar å hjelpe andre, og eg håpar eg klarar å inspirere dei eg underviser til å bli enda meir glad i musikk, og til å fortsette å spele saman. Det er kjekt å dele det ein kan."

Per Elling har gått musikklinja på Firda videregående skole, og jazzlinjen på Toneheim folkehøyskole.Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2021

 • kr. 1 900* Kursavgift for 6 ukerskurs inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs.
Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.