Juniorkurs – Trommer 9 til 13 år

Trommer er rytmeseksjonen i ethvert band.

Våre juniorkurs bygger på samme opplegg som våre ordinære kurs, men er tilpasset yngre deltakere.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre hvor hver deltaker har sitt eget trommesett de spiller på. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje i AKKS sine øvingslokaler.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!På nybegynnerkurset, trommer nivå 1,  får du en innføring i slagverket som instrument, og du lærer opp- og nedrigg. Vi jobber med enkle rytmer og trener spilleteknikk. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskap om instrumentet du trenger. I løpet av kurset vil man spille, alene eller sammen med andre. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med trommingen.

Oppstart onsdag 21. april.

Grunnet nedstengningen fra regjeringen vil dette kurset forskyves en uke fram i tid, det betyr at ny kursstart nå er onsdag 21.april. Kurset vil nå gå over 5 ganger.

Påmelding nivå 1 nybegynnerkurs

Kursdager:  Onsdager kl. 16:30- 18:00: 21.4, 28.4, 5.5, 12.5 og 19.5.


På kurset for viderekomne, trommer nivå 2, blir det mer utfordrende både teknisk og musikalsk. Vi øver på teknikker som paradidler og dobbeltslag. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.

 

Neste kurs for viderekomne starter opp høsten 2021.

Meld deg på vår interesseliste for å få beskjed når kurset blir satt opp:

Praktisk om kurset

 • Kurset går over 5 ganger med en 1,5 time undervisning inkl. pause hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere.
 • På kurset er det trommesett til hver kursdeltaker, og du tar kun med egne trommestikker.
 • Trommestikker får du kjøpt på ProPerc ved Grieghallen, 4sound eller Gitarhuset.
  Finn en type som er god å spille med. De kommer i forskjellige tykkelser.
 • Det vil være ørepropper på kurslokalet under kurset, men vi anbefaler at man har egne ørepropper til egenøving
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Markus Matland er instruktør på trommer junior

Å undervise gir meg en følelse av å bidra til kulturlivet, å videreføre ting til andre. Det er jo helt fantastisk å se når noen får det til eller de oppdager nye ting med instrumentet sitt."

Markus begynte å spille trommer på kulturskolen, men har lært mest av å lytte til musikk og øve mye. “Det gøyeste med trommer er den utrolige dynamikken man har bak settet. I tillegg er det veldig fysisk, så man får utløp for mye." Markus spiller i tillegg til trommer, også gitar, bass og synger. Han har spilt i flere band, deriblant Pollution og The Bundy Bunch, og holder for tiden på med et soloprosjekt under eget navn. Markus er glad i singer-songwriter indie sjangeren, gjerne Beatles-inspirert musikk, og selvsagt rock!Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs vår 2021

 • kr. 1 500* Kursavgift for 5 ukerskurs inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.