DJ-kurs

AKKS sitt DJ-kurs gir deg alt du trenger for å starte med DJ-ing!

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre deltakere. For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at man øver mellom kursdagene.

Kursrommet lånes ut gratis mellom kursdagene på dagtid og i helger.

Dette kurset har en nedre aldersgrense på 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.På kurset for nybegynnere, DJ 1, får du en innføring i oppsett og bruk av DJ-utstyr. Vi går gjennom oppkobling og de forskjellige funksjonene på mikseren. Du vil så lære om BPM, hvordan mikse og beatmikse. Beatmiksing er kunsten å mikse to låter inn i hverandre i samme tempo. Man manipulerer tempoet på låtene og mikser dem inn i hverandre for å skape glidende overganger. Egnede musikksjangere: House, techno, trance, dubstep, drum & bass,  disco, EDM, hardstyle og lignende.

Oppstart mandag 1. november- Kurset er fullt.
Venteliste er aktivert.

Kursdager: mandager 1.11, 8.11, 15.11, 22.11, 29.11 og 6.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje i AKKS sine øvingslokaler.


På kurset for viderekomne, DJ 2, er for deg som kan det grunnleggende og er på jakt etter å videreutvikle kunnskapene dine. Her jobber vi med å dyrke fram egen sound og går dypere inn i den kreative rollen som DJ.

Grunnet få påmeldte utgår 2 i september. Neste dj kurs for viderekommen blir i november.

Oppstart mandag 1. november

Kursdager: mandager 1.11, 8.11, 15.11, 22.11, 29.11 og 6.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje i AKKS sine øvingslokaler.Praktisk om kurset
 • Det er sett med DJ-mikser og CD-spillere på kursstedet.
 • På første kursdag: ta gjerne med egen datamaskin og en ubrukt minnepinne.
  Last ned Rekordbox software fra rekordbox.com og minst 10 låter i noenlunde samme sjanger og tempo. Hvis du får problem med nedlastingen eller er usikker på hvordan ordner vi det på kurset.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere, hvor deltakerne deler på et sett.
 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene for kursdeltakerne. Her får man mulighet til å øve på egenhånd på opprigget sett.
 • Hvert semester avsluttes med en snurrekveld hvor deltakerne får tilbud om å spille live på Café Opera.
  (Obs! Snurrekvelder er utsatt i 2021 grunnet koronarestriksjoner).
Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på DJ-kurs høsten 2021 er Tora Söderström Gaden

Tora har hele livet vært aktiv med musikk i ulike former. Hun er sanger og utdannet musikkterapeut, og nestleder og DJ i kollektivet Konsept X som jobber for mangfold og likestilling i klubb- og kulturscenen. Tora sin DJ-side på Facebook: https://www.facebook.com/TORAGGG. Tora har 6 års erfaring som DJ, og har undervisningserfaring fra Konsept X’s egne DJ-kurs og som frivillig ved DJ-skolen i Oslo, et samarbeid mellom Røde Kors og Oh! Mama Crew.

“På DJ-kurs med meg vil det være fokus på å bli teknisk trygg og fortrolig med utstyret. Det er også viktig for meg å være åpen for ulike sjangre, så man kan spille musikken man selv liker. Man kan gjøre mye kreativt som DJ med forskjellig musikk. Mestring av det tekniske, og utvikling av eget musikalsk repertoar var noe av det som ga meg masse spilleglede da jeg begynte".Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2021

 • kr. 1 900* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 6 ukerskurs
 • kr. 2 100* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021-6 ukerskurs
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

 


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.