DJ-kurs

AKKS sitt DJ-kurs gir deg alt du trenger for å starte med DJ-ing!

 

På kurset får du en innføring i oppsett og bruk av DJ-utstyr. Vi går gjennom oppkobling og de forskjellige funksjonene på mikseren. Du vil så lærer om BPM, hvordan mikse og beatmikse. Beatmiksing er kunsten å mikse to låter inn i hverandre i samme tempo. Man manipulerer tempoet på låter og mikser dem inn i hverandre for å skape glidende overganger. Veldig egnede musikksjangere: House, techno, trance, dubstep, drum & bass,  disco, EDM, hardstyle og lignende.

Kursene for høsten 2020 er alt i gang. Neste kurs blir til våren med oppstart februar og april.
Fylle ut skjemaet under for å stå på vår interesseliste for kurs og få epost med en gang kurspåmeldingen er igang!


 

 

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her! Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at man øver mellom kursdagene.
Kursrommet lånes ut gratis mellom kursdagene på dagtid og i helger.

Hvert semester avsluttes med en snurrekveld hvor deltakerne får tilbud om å spille live på Café Opera.

Kurset krever absolutt ingen forkunnskaper. Etter endt kurs skal man være i stand til å spille selv.
Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre deltakere.Praktisk om kurset
 • Det er sett med DJ-mikser og CD-spillere på kursstedet.
 • På første kursdag ta gjerne med egen datamaskin og en ubrukt minnepinne. Last ned Rekordbox software fra rekordbox.com og minst 10 låter i noenlunde samme sjanger og tempo. Hvis du får problem med nedlastingen eller er usikker på hvordan, ordner vi det på kurset.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere,  hvor deltakerne deler på et sett.
 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene for kursdeltakerne.
  Her får man mulighet til å øve på egenhånd på opprigget sett.


Instruktør på DJ-kurs høsten 2020 er Ida Nerbø

Ida Nerbø leder AKKS sine DJ-kurs, og har flere års erfaring som utøvende DJ og artist. Hun er spesialist på techno, men lærer også bort DJing innen de fleste andre sjangere fra klubbmusikk slik som for eksempel disco, house, trance, psy-trance og mer.

“For meg er DJing og decksene mine instrumenter som jeg arbeider kreativt med. I tillegg produserer jeg elektronisk musikk ved bruk av hardware slik som trommemaskiner og ved bruk av Ableton. Av og til lager jeg remixer for andre artister også."

Ida har vært instruktør på AKKS sine DJ-kurs i flere semestre.

“Gjennom kurset legger jeg vekt på spilleglede og kreativitet. DJing er i starten en veldig teknisk øvelse, så man må gjennom en del øvelse i begynnelsen. Men håpet er at deltakerne også skal få erfare at det finnes utrolig mange muligheter for kreativitet, og at de etter kurset har fått et godt utgangspunkt for videre spilling og utvikling."

En viktig grunn til at Ida har valgt å arbeide hos AKKS er at kursene er inkluderende for deltakere uansett hvem de er. Hos AKKS har vi fokus på likestilling og inkludering. Alle nivå, alle kjønn og alle bakgrunner er velkomne. Det finnes også en ordning for å få dekket kursavgiften for ungdom (under 18 år) hvis familien har begrenset økonomi, se mer info lenger ned.Priser DJ-kurs høst 2020

 • kr. 1 890* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 2 090* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.