DJ-kurs

AKKS sitt DJ-kurs gir deg alt du trenger for å starte med DJ-ing!

På kurset for nybegynnere, DJ 1, får du en innføring i oppsett og bruk av DJ-utstyr. Vi går gjennom oppkobling og de forskjellige funksjonene på mikseren. Du vil så lære om BPM, hvordan mikse og beatmikse. Beatmiksing er kunsten å mikse to låter inn i hverandre i samme tempo. Man manipulerer tempoet på låtene og mikser dem inn i hverandre for å skape glidende overganger. Egnede musikksjangere: House, techno, trance, dubstep, drum & bass,  disco, EDM, hardstyle og lignende.

Kurset krever absolutt ingen forkunnskaper. Etter endt kurs skal man være i stand til å spille selv.

April- kurs

Påmelding nybegynnerkurs
Oppstart 12. april.

Kursdager:  12.4, 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og tirsdag 25.mai.
Ikke kurs 17 mai og andre pinsedag 24.mai. Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje ved AKKS øvingslokaler.


I april setter vi opp DJ- kurs for viderekommne

Kurset for viderekomne, DJ 2, er for deg som kan det grunnleggende og er på jakt etter å videreutvikle kunnskapene dine. Her jobber vi med å dyrke fram egen sound og går dypere inn i den kreative rollen som DJ.

Påmelding viderekommen kurs
Oppstart 12. april.

Kursdager:  12.4, 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og tirsdag 25.mai.
Ikke kurs 17 mai og andre pinsedag 24.mai. Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje ved AKKS øvingslokaler.Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre deltakere. For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at man øver mellom kursdagene.
Kursrommet lånes ut gratis mellom kursdagene på dagtid og i helger.

Hvert semester avsluttes med en snurrekveld hvor deltakerne får tilbud om å spille live på Café Opera.
(obs! snurrekvelder utsatt 2020 grunnet korona restriksjoner).

DJ kurset har en nedre aldersgrense på 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Praktisk om kurset
 • Det er sett med DJ-mikser og CD-spillere på kursstedet.
 • På første kursdag ta gjerne med egen datamaskin og en ubrukt minnepinne. Last ned Rekordbox software fra rekordbox.com og minst 10 låter i noenlunde samme sjanger og tempo. Hvis du får problem med nedlastingen eller er usikker på hvordan, ordner vi det på kurset.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere,  hvor deltakerne deler på et sett.
 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene for kursdeltakerne.
  Her får man mulighet til å øve på egenhånd på opprigget sett.


Instruktør på DJ kurs våren 2021 er Ida Nerbø.

Ida Nerbø leder AKKS Bergen sine DJ-kurs, og har flere års erfaring som utøvende DJ og artist. Hun er spesialist på techno, men lærer også bort DJing innen de fleste andre sjangere fra klubbmusikk slik som for eksempel disco, house, trance, psy-trance og mer.

“For meg er DJing og decksene mine instrumenter som jeg arbeider kreativt med. I tillegg produserer jeg elektronisk musikk ved bruk av hardware slik som trommemaskiner og ved bruk av Ableton. Av og til lager jeg remixer for andre artister også."

Ida har vært instruktør på AKKS Bergen sine DJ kurs i flere semestre. “Gjennom kurset legger jeg vekt på spilleglede og kreativitet. DJing er i starten en veldig teknisk øvelse, så man må gjennom en del øvelse i begynnelsen. Men håpet er at deltakerne også skal få erfare at det finnes utrolig mange muligheter for kreativitet, og at de etter kurset har fått et godt utgangspunkt for videre spilling og utvikling."

En viktig grunn til at Ida har valgt å arbeide hos AKKS er at kursene er inkluderende for deltaker uansett hvem de er. På AKKS har vi fokus på likestilling og inkludering. Alle nivå, alle kjønn og alle bakgrunner er velkommen. Det finnes også en ordning for å få dekket kursavgiften for ungdom (under 18) hvis familien har begrenset økonomi.Priser DJ-kurs vår 2021

 • kr. 1 990* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 2 190* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 3 200  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.