DJ-kurs

AKKS sitt DJ-kurs gir deg alt du trenger for å starte med DJ-ing!

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre deltakere. For å få mest mulig utbytte av kurset anbefaler vi at man øver mellom kursdagene.

Kursrommet lånes ut gratis mellom kursdagene på dagtid og i helger.

Dette kurset har en nedre aldersgrense på 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her! Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.I april setter vi opp DJ-kurs for viderekomne

Kurset for viderekomne, DJ 2, er for deg som kan det grunnleggende og er på jakt etter å videreutvikle kunnskapene dine. Her jobber vi med å dyrke fram egen sound og går dypere inn i den kreative rollen som DJ.

Oppstart mandag 19. april.

Grunnet nedstengningen fra regjeringen vil dette kurset forskyves en uke fram i tid, det betyr at ny kursstart nå er mandag 19. april. Kurset vil nå gå over 5 ganger.

EKSTRA KURS SATT OPP.
Merk avholdes kun om 3 påmeldte.

påmelding nivå 2 kl. 17-19

Kurset kl. 19-21 er fullt.

Kursdager: 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og tirsdag 25.5.
Ikke kurs 17. mai og andre pinsedag 24. mai. Kurset holdes på USF Verftet, 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.


På kurset for nybegynnere, DJ 1, får du en innføring i oppsett og bruk av DJ-utstyr. Vi går gjennom oppkobling og de forskjellige funksjonene på mikseren. Du vil så lære om BPM, hvordan mikse og beatmikse. Beatmiksing er kunsten å mikse to låter inn i hverandre i samme tempo. Man manipulerer tempoet på låtene og mikser dem inn i hverandre for å skape glidende overganger. Egnede musikksjangere: House, techno, trance, dubstep, drum & bass,  disco, EDM, hardstyle og lignende.

Nybegynnerkurset i april er avlyst grunnet få påmeldte.

Grunnet smittevern vil det kunne bli aktuelt å kjøre dette kurset én til én i stedet.
Ikke kurs 17. mai og andre pinsedag 24. mai. Kurset holdes på USF Verftet, 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.

 Praktisk om kurset
 • Det er sett med DJ-mikser og CD-spillere på kursstedet.
 • På første kursdag: ta gjerne med egen datamaskin og en ubrukt minnepinne. Last ned Rekordbox software fra rekordbox.com og minst 10 låter i noenlunde samme sjanger og tempo. Hvis du får problem med nedlastingen eller er usikker på hvordan ordner vi det på kurset.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere, hvor deltakerne deler på et sett.
 • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene for kursdeltakerne. Her får man mulighet til å øve på egenhånd på opprigget sett.
 • Hvert semester avsluttes med en snurrekveld hvor deltakerne får tilbud om å spille live på Café Opera.
  (Obs! Snurrekvelder er utsatt i 2021 grunnet koronarestriksjoner).
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på DJ-kurs våren 2021 er Ida Nerbø.

Ida Nerbø leder AKKS Bergen sine DJ-kurs, og har flere års erfaring som utøvende DJ og artist. Hun er spesialist på techno, men lærer også bort DJing innen de fleste andre sjangere fra klubbmusikk slik som for eksempel disco, house, trance, psy-trance og mer.

“For meg er DJing og decksene mine instrumenter som jeg arbeider kreativt med. I tillegg produserer jeg elektronisk musikk ved bruk av hardware slik som trommemaskiner og ved bruk av Ableton. Av og til lager jeg remixer for andre artister også."

Ida har vært instruktør på AKKS Bergen sine DJ-kurs i flere semestre. “Gjennom kurset legger jeg vekt på spilleglede og kreativitet. DJing er i starten en veldig teknisk øvelse, så man må gjennom en del øvelse i begynnelsen. Men håpet er at deltakerne også skal få erfare at det finnes utrolig mange muligheter for kreativitet, og at de etter kurset har fått et godt utgangspunkt for videre spilling og utvikling."

En viktig grunn til at Ida har valgt å arbeide hos AKKS er at kursene er inkluderende for deltakere uansett hvem de er. På AKKS har vi fokus på likestilling og inkludering. Alle nivå, alle kjønn og alle bakgrunner er velkomne. Det finnes også en ordning for å få dekket kursavgiften for ungdom (under 18) hvis familien har begrenset økonomi.Priser DJ-kurs vår 2021

 • kr. 1 667* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021 for 5 ukerskurs
 • kr. 1 875* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021 for 5 ukerskurs
 • kr. 3 200  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.