Juniorkurs – Elgitar 9 til 13 år

Elgitaren har lenge vært ikonet for rockemusikken, men er et allsidig instrument som brukes innen mange sjangre. Ved bruk av effektpedaler og forsterkere kan man forme lyden til nesten hvilket som helst uttrykk.

 

Våre juniorkurs bygger på samme opplegg som våre ordinære kurs, men er tilpasset yngre deltakere.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til fem deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS kontoret.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!  Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.På kurset for nybegynnere, elgitar nivå 1, vil man få en innføring i gitaren som instrument og lære hvordan bruke forsterker. Vi jobber med spilleteknikk og lærer grunnleggende akkorder og slik at vi spiller enkle riff og låter. Gjennom øvelser får en den grunnleggende kunnskapen om instrumentet en trenger. I løpet av kurset vil man spille, alene og sammen med andre. Kurset vil gi det en trenger for å komme i gang med gitarspillingen og å spille låter.

Februarkurs

Påmelding elgitar junior

Kursdager: Mandager kl. 16:30- 18:00:  1.2, 8.2,  15.2, 22. 2,  8. 3. og  15.3.
Ikke kurs i vinterferien 1.3.

Aprilkurs

Påmelding elgitar junior

Kursdager:  Mandager kl. 16:30- 18:00:  12.4, 19.4, 26.4, 3.5, 10.5 og tirsdag 25.mai.
Ikke kurs 17 mai og andre pinsedag 24.mai.Praktisk om kurset

  • Kurset går over 6 ganger med en 1,5 time undervisning inkl. pause hver kursdag. Totalt 9 timers undervisning.
  • Undervisningen foregår i grupper på 3-5 deltakere, hvor hver deltaker har sin egen forsterker.
  • Ta med gitar, jackkabel og stemmeboks.
  • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre dette via dette skjemaet.
  • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
  • Kurset holdes på USF Verftet, i 4. etasje ved AKKS sine kontorer.


Leon Torskangerpoll er instruktør på elgitar junior

“Det aller gøyeste med gitar er mulighetene man har til å omskape lyden til noe helt annet og noe sykt crazy bare man finner kule harmonier, melodier og effekter som gjør jobben."

Leon har gått på kulturskolen, men er selvlært gitarist. Han er lidenskapelig opptatt av gitar og utforsker og øver mye på instrumentet. Utenom gitar spiller han piano, bass, trommer og trompet.

“Å lære og gi andre tips og triks om en av mine største lidenskaper er virkelig en drøm." Leon syns det er gøy å undervise og lære andre ny kunnskap. På elgitarkurset ønsker Leon at deltakerne skal lære mer om gitar i en trygg arena med andre. Han håper deltakerne skal “ få ut sin indre kule gitarist og bli tryggere på instrumentet sitt."

Leon har spilt i flere band oppigjennom årene, og er for tiden aktiv i tre prosjekt: fucales, Wrath og leon merluzzo. Alle i ulike sjangere. I flere år har Leon komponert forskjellige stykker både på egenhånd og i lag med andre. Leon liker så og si all musikk, men om han måtte velge noen få måtte det blitt Noise Rock, Dream Pop, Shoegaze og Indie Rock.Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs vår 2021

  • kr. 1 790* Kursavgift juniorkurs inkl. medlemskap i AKKS 2021
  • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.