Bass

Bassisten knytter sammen melodien og rytmen i bandet, om det er innen pop, rock, metal, jazz eller hiphop.

 

På AKKS sitt basskurs går vi gjennom ulike stilarter og teknikker. Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på opptil tre deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Har du ikke egen bass, er det mulig å leie av oss.

Disse basskursene har en nedre aldersgrense på 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Bass nivå 1

På vårt nybegynnerkurs får du en innføring i bassen som instrument og vi jobber med spilleteknikk, skalaer og bassganger og spiller enkle låter. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med basspillingen og å spille låter. Gjennom øvelser lærer du å manøvrere på basshalsen og treffe riktig strenger når du spiller. Vi går også gjennom hvordan stemme bassen og begynner tidlig å spille enkle låter, alene eller sammen i gruppen. Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som ikke har spilt før eller spilt svært lite.

Oppstart onsdag 3. november


Kursdager: 3.11, 10.11, 17.11, 24.11, 1.12 & 8.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer


Bass nivå 2

På kurset for viderekomne vil vi jobbe med mer avanserte teknikker og stilarter, improvisering og vi spiller mer utfordrende låter. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler minst to nivå 1 kurs for å melde seg på her.

Oppstart onsdag 3. november

Kursdager: 3.11, 10.11, 17.11, 24.11, 1.12 & 8.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorerPraktisk om kurset

 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på inntil 4 deltakere.
 • Ta med bass, stemmeboks og jack-kabel. Forsterker er på kursstedet.
 • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Leieprisen er kr. 300 for kursperioden.
  Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre dette via dette skjemaet.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene, for kursdeltakerne.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 4. etasje ved AKKS sine kontorer.
Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.

 Instruktør på basskurs høsten 2021 er Jone Finne Kuven

Jone Finne Kuven er en bassist basert i Bergen. Han har spilt bass halvparten av sitt 24-årige liv og har vært med i alt fra ungdommelige metallband til voksne pop-prosjekter. For tiden spiller han med bl.a. med Hedda Mae, Dobbeltgjenger, Jonas Hibiki, og Steven Manoharan.Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2021

 • kr. 1 900* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 6 ukerskurs
 • kr. 2 100* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021-6 ukerskurs
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

 


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.