Bass

Foto: Kristoffer Øen

Basskurs for nybegynnere

Oppstart onsdag 2. november.
Priser fra kr. 2 049.
Instruktør: Tom Crozier.

Bassisten knytter sammen melodien og rytmen i bandet, om det er innen pop, rock, metal, jazz eller hiphop.

På vårt nybegynnerkurs får du en innføring i bassen som instrument og vi jobber med spilleteknikk, skalaer og bassganger og spiller enkle låter. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med basspillingen og å spille låter. Gjennom øvelser lærer du å manøvrere på basshalsen og treffe riktig strenger når du spiller. Vi går også gjennom hvordan stemme bassen og begynner tidlig å spille enkle låter, alene eller sammen i gruppen. Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som ikke har spilt før eller spilt svært lite.

Disse basskursene har en nedre aldersgrense på 15 år.

Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på opptil fem deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.Praktisk om kurset

 • Bass tas med selv. Det er mulig å leie bass om man ikke har det. Leieprisen er kr. 200 for kursperioden.
 • Inkludert i kursprisen er et kompendium med praktisk info om basspilling.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 5 deltakere.
 • Kurset går over 6 ganger med 1,5 time undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer
AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Vilkår

Påmeldingen er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrist på våre kurs.

Ved innsendt påmelding er man bundet til å betale kursavgiften. Det vil si at kursavgift må betales selv om kursdeltakeren ikke møter opp til kurset eller slutter på kurset. Les våre Påmeldingsbetingelser 2022 her, og vår personvernerklæring her!


Novemberkurs

Oppstart onsdag 2. november. 

Hver onsdag: 2.11, 9.11, 16.11, 23.11, 30.11 og 7.12.
Tidspunkt: Kl. 19:30- 21:00.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS kontoretPriser dj-, instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2022

 • kr. 2 049* Kursavgift 15 – 25 år/ student inkl. medlemskap i AKKS 2022
 • kr. 2 249* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2022
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Les mer nederst på siden.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

obs: Høstens plasser for gratis eller til redusert kursavgift er dessverre brukt opp (2022). Aktivitetskortet kan fortsatt benyttes. 

Betaling

En kan betale med faktura, vipps eller bankkort. Faktura vil bli sendt ut første kursdag.Instruktør bass høsten 2022 er Tom Crozier.

Tom Crozier har vært instruktør hos AKKS Bergen i flere år. På Tom sine kurs får deltakerne grunnleggende forståelse for gitar og musikk. Tom ønsker han å gi sine kursdeltakere inspirasjon til å plukke opp instrumentet, så ofte som mulig.  

“Det beste med å undervise er garantert når jeg får et inntrykk av å ha inspirert noen! Jeg synes det er gøy å sitte og jamme sammen med kursdeltakerne, så diskutere hvorfor noe funket eller ikke funket."

Tom har spilt gitar siden han var 12 år gammel. Han syns det gøyeste med å spille gitar er å sitte og finne akkordrekker og melodier som skaper en interessant harmoni. “Jeg synes også det er veldig gøy å kjenne på flow-state som noen ganger kommer når man spiller alene eller med noen." Tom er gla i all slags musikk, men har en forkjærlighet for hip hop, jazz og soul. Av gitarbasert musikk liker han godt post-rock, midwest emo, math rock og liknende.Musikkaktivitet for alle

obs: Høstens plasser for gratis eller til redusert kursavgift er dessverre brukt opp (2022). Aktivitetskortet kan fortsatt benyttes. 

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.