Bass

Bassisten knytter sammen melodien og rytmen i bandet, om det er innen pop, rock, metal, jazz eller hiphop.

På AKKS sitt basskurs går vi gjennom ulike stilarter og teknikker.
På nybegynnerkurset, bass nivå 1, får du en innføring i grunnleggende basspill: vi øver på spilleteknikk, skalaer og bassganger og spiller enkle låter. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskapen om instrumentet du trenger. I løpet av kurset vil man kunne spille, alene eller sammen med andre. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med basspillingen og å spille låter.

Påmelding nivå 1 kl. 17-19
aprilkurs- oppstart 13.4

Kursdager: Tirsdager 13.4, 20.4, 27.4, 4.5, 11.5 og 18.5.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer


På kurset for viderekomne, bass nivå 2, jobber vi med mer avanserte teknikker og stilarter, improvisering og vi spiller mer utfordrende låter. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. I tillegg tester man ut «slapping» og «popping». Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.

aprilkurs- oppstart 13.4

Kursdager: Tirsdager 13.4, 20.4, 27.4, 4.5, 11.5 og 18.5.
Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorerAlle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til fem deltakere. Hver kursdeltaker har egen bass og forsterker. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Disse basskursene har en nedre aldersgrense på 14 år. Se også vårt juniorkurs i bass  for deltakere mellom 9-13 år!

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Praktisk om kurset

 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 5 deltakere.
 • Ta med bass, stemmeboks og jack-kabel. Forsterker er på kursstedet.
 • Det er mulig å leie bass om man ikke har det. Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre dette via dette skjemaet.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17:00 og i helgene, for kursdeltakerne.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 4. etasje ved AKKS sine kontorer


Instruktør

Nora Lovise Tårnesvik er bassist med base i Bergen og har spilt i bandene Strange Hellos, Living og John Olav Nilsen & Nordsjøen. Nora har vært instruktør på basskursene til AKKS i flere år.

Nora fokuserer på spilleglede på sine kurs. Hun legger opp undervisningen slik at man fort skal komme i gang med spillingen og lære seg instrumentet. Med mye banderfaring vil også hun ha fokus på hva som er viktig å tenke på når det kommer til å bruke instrumentet når man er i bandsammenheng.Priser instrument-, vokal- og elektronisk musikkurs vår 2021

 • kr. 1 790* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 1 990* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.