Elgitar

Elgitaren har lenge vært ikonet for rockemusikken, men er et allsidig instrument som brukes innen mange sjangre. Ved bruk av effektpedaler og forsterkere kan man forme lyden til nesten hvilket som helst uttrykk.

 

Våre kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygge rammer, i grupper på opptil tre deltakere. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne. Har du ikke egen gitar, er det mulig å leie av oss.

Dette kurset har en nedre aldersgrense på 14 år. Se også vårt juniorkurs i elgitar for deltakere mellom 9-13 år!

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!

Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Elgitar nivå 1

På vårt nybegynnerkurs får du en innføring i gitaren som instrument og hvordan bruke en forsterker. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med gitarspillingen og å spille låter. Vi jobber med spilleteknikk, grunnleggende akkorder og enkle riff. Gjennom øvelser lærer du å manøvrere på gitarhalsen og treffe riktig strenger når du spiller. Vi går også gjennom hvordan stemme gitaren og begynner tidlig å spille enkle låter, alene eller sammen i gruppen. Kurset krever ingen forkunnskaper og er for deg som ikke har spilt før eller spilt svært lite.

Oppstart torsdag 4. november

Kursdager: 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 & 9.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer.


Elgitar nivå 2

På kurset for viderekomne vil du få et utvidet låt- og akkordrepertoar, et innblikk i mer avanserte spillestiler og improvisasjon. I tillegg lærer vi fingerspill. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler minst to nivå 1 kurs for å melde seg på her.

Oppstart torsdag 4. november

Kursdager: 4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12 & 9.12.

Kurset holdes på USF Verftet, 4 etasje ved AKKS sine kontorer.Praktisk om kurset

 • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 4 deltakere, hvor hver deltaker har sin egen forsterker.
 • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Leieprisen er kr. 300 for kursperioden.
  Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre dette via dette skjemaet.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17:00 og i helgene, for kursdeltakerne.
 • Kursstedet holdes på USF Verftet.
AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på elgitarkurs er Markus Matland

Markus spiller hovedsak gitar og synger, men gjør seg på trommer og bass. Han har spilt gitar i kulturskolen i flere år og hadde gitar som hovedinstrument på videregående. Markus er glad i singer-songwriter indie sjangeren, gjerne Beatles-inspirert musikk, og selvsagt rock! Han har spilt i flere band, deriblant Pollution og The Bundy Bunch, og holder for tiden på med et soloprosjekt under eget navn, Markus Matland.

Å undervise gir meg en følelse av å bidra til kulturlivet, å videreføre ting til andre. Det er jo helt fantastisk å se når noen får det til eller de oppdager nye ting med instrumentet sitt."

 Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2021

 • kr. 1 900* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 6 ukerskurs
 • kr. 2 100* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021-6 ukerskurs
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.