Elgitar

Sted: USF Verftet,  2 etasje, Øvingsrom A
Kurslengde: 10 timer

Nivå 1 kl. 16:00 – kl. 18:00
Nivå 2 kl. 19:00 – kl. 21:00

Oppstart: Mandag 4. november 2019
Påmeldingsskjema for november kurs!

Se også våre juniorkurs i elgitar for deltakere mellom 9-13 år!


Elgitaren har lenge vært ikonet for rockemusikken, men er et allsidig instrument som brukes innen mange sjangre. Ved bruk av effektpedaler og forsterkere kan man forme lyden til nesten hvilket som helst uttrykk.

På kurset for nybegynnere, Elgitar nivå 1, får du en innføring i gitaren som instrument og forsterkerbruk. Vi jobber med spilleteknikk, grunnleggende akkorder og lærer å spille enkle riff og låter.

På kurset for viderekomne, Elgitar nivå 2, bygger vi videre på nybegynnerkurset, og du vil få et større låt- og akkordrepertoar, samt et innblikk i ulike skalaer. Det er også mulighet for å lære om gitarpedaler og effekter, dersom du ønsker det. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på viderekommende kurset.

Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til fem deltakere.

 


Praktisk om kurset

  • Ta med gitar, stemmeboks og jack-kabel. Forsterker er på kursstedet.
  • Det er mulig å leie gitar om man ikke har det. Leiepris er 200 kr for 5 uker.
  • Undervisningen foregår i grupper på max 5 deltakere,  hvor hver deltaker har sin egen forsterker.
  • Kurset går over 5 ganger med en 2 timer undervisning inkl. pause i uken

Priser instrument- , vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2019

  • kr. 1240*,- 25 år eller yngre/student
  • kr. 1440*,- 26 år eller eldre
    *inkludert AKKS- medlemskap. Er du alt medlem trekkes kontingenten av kursprisen.
  • kr. 2500,- om du ikke ønsker medlemskap

 


Om instruktøren

Foto: Francisco Munoz

Nivå 1: Nora Shikoswe Hougsnaes har spilt gitar i ca.10 år, og er kjent fra soloprosjektet Shikoswe. De siste årene har hun gjort seg bemerket med sin vakre svevende popmusikk på scener i Norge og Danmark, og det er store forventninger til hennes debutalbum som blir sluppet i høst. Nora bruker gitaren både når hun skriver låter og som gitarist i eget band.

 

Foto: Embla Karidotter

Nivå 2: Tom Crozier har spilt gitar i ca.13 år, og vært involvert i flere band gjennom årene, bl.a. Verdensrommet. Tom har vært instruktør hos AKKS Bergen i flere semestre og får alltid gode tilbakemeldinger. Han er glad i flere forskjellige sjangre, og har i løpet av årene nerdet mye musikkteori og teknikk på fritiden. Tom er opptatt av at alle mennesker er forskjellige og at man må dyrke enkeltindividets egne teknikker, fremgangsmåter og smak.

 


Musikkaktivitet for alle

Økonomi skal ikke stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Er du under 18 år kan du eller dine foresatte søke om å få redusert pris eller gratisplass på AKKS Bergen sine kurs. Har du Aktivitetskortet, kan dette også benyttes hos oss.

For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingskjemaet. Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder på bergen@akks.no. Denne ordningen er støttet av Bufdir.

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.