Bandkurs

Lær samspill og finn noen å spille med på AKKS sitt bandkurs!

AKKS sitt bandkurs er kurset for deg som ønsker å møte andre musikere og ønsker å bli bedre på samspill og spille i band. Kurset starter med en kort innføring i låtskriving og deretter begynner vi å spille sammen.

Du og bandet ditt velger to til tre låter som dere jobber med under kursets uker. Med dere på veien har dere en instruktør med bred erfaring fra musikklivet. Instruktøren vil veilede bandene i låtmateriale, samspill og kommunikasjon.

Våre bandkurs er svært sosiale kurs med fokus på samspill, musikkforståelse og spilleglede. Her får man masse god musikalsk trening!

Dette kurset har en nedre aldersgrense på 14 år.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her!
Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.Aprilkurs

Neste bandkurs starter opp onsdag 14. april. Påmelding kommer.


Forkunnskaper

Våre bandkurs er for både nybegynnere og viderekomne. Den eneste forutsetningen er at du kan spille instrumentet ditt. Så om du kommer rett fra instrumentkurs eller har lært deg instrumentet ditt på egenhånd, er vårt bandkurs noe for deg. Instruktøren på kurset vil hjelpe med tilpassing av låtmateriale til ditt nivå.Kursopplegget

 • Første kursdag bruker vi på å bli kjent, og vi gir en kort innføring i låtskriving til inspirasjon.
 • Deretter deler vi oss inn i band og går ned i AKKS sine øvingslokaler og starter å spille.
 • Bandene blir satt sammen etter instrumentet man spiller, og vi prøver å ta hensyn til alder og sjanger.
 • I løpet av kurset vil det være fokus på samspill og kommunikasjon som er grunnelementene for å få et band til å fungere godt. Det er derfor viktig at alle deltakere også er innstilt på samarbeid for å få et godt bandmiljø.
 • På bandkurset er de andre i bandet avhengig av deg og ditt instrument, det er derfor viktig at du kommer på kursdagene, eventuelle ekstra øvinger dere setter opp og selvsagt er med å spille på AKKS-konserten.
 • I løpet av kursdagene øver bandet på coverlåter eller de kan lage sine egne låter.
 • Man velger så bandnavn, skriver en liten presentasjon av bandet, lager raider og gjør seg klar for å spille konsert. Konserten blir i Teglverket på Kvarteret, hvor du kan invitere venner og kjente til å komme og se på. I forkant av konserten blir det både lydprøver og selvsagt “henging" backstage.
 • Noe egenøving mellom kursdagene må beregnes.


Instruktør

Jakob Hjelmeland spiller trommer, gitar, bass og piano. Han har spilt i mange band og er for tiden aktuell med bandet Heatwaves som spiller groovy instrumentalbasert musikk, men Jakob liker de fleste sjangere.

“Eg likar godt å kunne lære bort det eg kan og å sjå korleis eleven opplev speleglede og meistringsfølelse.  Eg ønskjer at kursdeltakarane skal få oppleve det å meistre eit instrument og samspel, samt bli inspirert til å drive vidare med musikk."Praktisk om kurset

 • Ta med ditt instrument: gitar, trommestikker, bass eller annet. Forsterkere, mikrofoner, piano og trommesett er på lokalet.
 • Mangler du gitar eller bass har AKKS Bergen noen til leie. Mer info om leie av instrument og registrering av dette kan man gjøre via  dette skjemaet.
 • Bandene vil bli satt sammen etter hvilket instrument man spiller. Det er vanligvis 3-5 personer i hvert band.
 • I tillegg til hver kursdag får hvert band ukentlig én gratis økt på 3 timer til egenøving i AKKS Bergen sine øvingslokaler på USF Verftet under kursperioden, hvor dag og tid avtales internt i bandet.
 • Kurset går over 6 ganger med 3 timer undervisning (inkl. pause) i uken. Totalt 18 timers kurs.

 Priser bandkurs vår 2021

 • kr 1 190* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr 1 390* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr 2 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS medlem, velg kursavgift uten kontingent

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.