Bandkurs

Sted: USF Verftet
Kurslengde: 15 timer

AKKS-medlemmer får alltid gratis inngang på Torsdagsrock på Hulen, og dersom du blir medlem på konserten får du medlemskap for 2020 inkludert i billetten.

Neste kursoppstart er i mars!

Påmelding åpner snart, skriv til kontoret@bergen.akks.no for å sikre deg plass på neste kurs.

 


Finn noen å spille med på AKKS sitt bandkurs!

AKKS sitt bandkurs er kurset for deg som ønsker å møte andre musikere og lære å spille band. Kurset starter med en kort innføring i låtskriving, og deretter begynner vi å spille sammen.

Du og bandet ditt velger to til tre låter som dere jobber med under kursets uker. Med dere på veien har dere en instruktør med bred erfaring fra musikklivet. Instruktøren vil veilede bandene i låtmateriale, samspill og kommunikasjon.

Bandkursene er svært sosiale kurs med fokus på samspill og spilleglede. Her får man masse god musikalsk trening! Så langt det går forsøker vi å sette sammen band ut fra alder og sjangerpreferanser.

 


Kursopplegget

 • Første kursdag bruker vi på å bli kjent, og vil ha en kort innføring i låtskriving.
 • Deretter deler vi oss inn i band og går ned i AKKS sine øvingslokaler og starter å spille.
 • Bandene blir satt sammen etter instrumentet man spiller, og vi prøver å ta hensyn til alder og sjanger.
 • Bandet begynner øve på låter de kan tenke seg å spille, eller de kan starte med å prøve og lage sin egen låt.
 • Man velger så bandnavn, skriver en liten presentasjon av bandet, lager raider og gjør seg klar for å spille konsert. Konserten blir i Tegleverket på Kvarteret, hvor du kan invitere venner og kjente til å komme og se på. I forkant av konserten blir det både lydprøver og selvsagt “henging” på backstage.

Forkunnskaper

Kurset er for både nybegynnere og viderekomne. Om du kommer rett fra instrumentkurs eller har lært deg instrumentet ditt på egenhånd, er det fullt mulig å melde seg på bandkurset. Den eneste forutsetningen er at du kan spille instrumentet ditt. Instruktøren hjelper med tilpassing av låtmateriale til ditt nivå.


Praktisk om kurset

 • Ta med ditt instrument; gitar, trommestikker, bass eller annet. Forsterkere, piano og trommesett er på lokalet.
 • Mangler du gitar eller bass har AKKS Bergen noen til leie. Leiepris er 200 kr for 5 uker.
 • Bandene vil bli satt sammen etter hvilket instrument man spiller. Det er vanligvis 3-5 personer i hvert band.
 • I tillegg til hver kursdag får hvert band ukentlig én gratis økt på tre timer til egenøving i AKKS Bergen sine øvingslokaler på USF Verftet under kursperioden, hvor dag og tid avtales internt i bandet.
 • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) i uken.

Om instruktøren

Gjert Hermansen har drevet med musikk i økende grad siden han begynte på pianokurs som 9-åring. Han er involvert i flere prosjekter bl.a. TrojkaJohannes HoltmonPine Hill og Det Skandaløse Orkester, og spiller en rekke ulike instrumenter som trommer, bass og piano. Med bred og lang erfaring fra musikklivet, og med ulike instrumenter kan han hjelpe et band til å bli mer dynamiske, samspilte og til å kommunisere sammen som musikere. Han er i tillegg lærer, noe som nok kan komme godt med i rollen som bandinstruktør!


Priser bandkurs høst 2019

 • kr. 795*,- 25 år eller yngre/student
 • kr. 975*,- 26 år eller eldre
  *inkludert AKKS-medlemskap. Er du alt medlem trekkes kontingenten fra kursprisen.
 • kr. 1500,- om du ikke ønsker medlemskap

 

Musikkaktivitet for alle

Økonomi skal ikke stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Er du under 18 år kan du eller dine foresatte søke om å få redusert pris eller gratisplass på AKKS Bergen sine kurs. Har du Aktivitetskortet, kan dette også benyttes hos oss.

For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingskjemaet. Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder på bergen@akks.no. Denne ordningen er støttet av Bufdir.

 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.