Trommer

Trommer er rytmeseksjonen i ethvert band.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre deltakere, hvor hver deltaker har sitt eget trommesett som de spiller på. Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.
Dette kurset har en nedre aldersgrense på 14 år. Se også vårt juniorkurs i trommer  for deltakere mellom 9-13 år!
Kurset holdes på USF Verftet, 2 etasje ved AKKS sine øvingslokaler.

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her! På nybegynnerkurset, trommer nivå 1,  får du en innføring i slagverket som instrument, og du lærer opp- og nedrigg. Vi jobber med enkle rytmer og trener spilleteknikk. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskapen om instrumentet du trenger. I løpet av kurset vil man spille, alene eller sammen med andre. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med trommingen.


På kurset for viderekomne, trommer nivå 2, blir det mer utfordrende både teknisk og musikalsk. Vi øver på teknikker som paradidler og dobbeltslag. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.


Neste kurs starter opp høsten 2021.

Meld deg på vår interesseliste for å få beskjed når kurset blir satt opp:

Praktisk om kurset

 • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere.
 • På kurset er det trommesett til hver kursdeltaker, og du tar kun med egne trommestikker.
 • Trommestikker får du kjøpt på ProPerc ved Grieghallen, 4sound eller Gitarhuset.
  Finn en type som er gode å spille med. De kommer i forskjellige tykkelser.
 • Det vil være ørepropper på kurslokalet under kurset, men vi anbefaler at man har egne ørepropper til egenøving.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør på trommekurs vår 2021 er Fredrik Mekki Widerøe.

Fredrik Mekki Widerøe har spilt trommer siden han var 10 år. “Det gøyeste med å spille trommer er å kunne spille (relativt) fritt og leke seg innenfor gitte rytmiske grenser. Holde takt og struktur, men uten at man er låst til en fast ting." Han i dag i flere band  bl.a. Cloud People, Kolossmos, Seven Impale, Trojka og Baja Wolf.

Fredrik har vært instruktør hos AKKS Bergen i flere år. “Det gøyeste med undervisningen er å se at ting som har vært teknisk/fysisk vanskelig «løsner» for elevene. Man kan ta noen ganske store steg bak trommene ved å knekke koden på de grunnleggende tingene."

På Fredrik sine kurs har han fokus på å spille mye og ha det gøy, ikke bare teknisk trening og utfordringer. Han liker stortsett alle musikksjangere og har også mye erfaring med å skrive låter, både alene og veldig mye sammen med andre.Priser instrument-, vokal- og elektronisk musikkurs vår 2021

 • kr. 1 500* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2021- 5 ukerskurs
 • kr. 1 667* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2021- 5 ukerskurs
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

 


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.
Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

 


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.