Trommer

Trommer er rytmeseksjonen i ethvert band.

 

På dette nybegynnerkurset, trommer nivå 1,  får du en innføring i slagverket som instrument, og du lærer opp- og nedrigg. Vi jobber med enkle rytmer og trener spilleteknikk. Gjennom øvelser får du den grunnleggende kunnskapen om instrumentet du trenger. I løpet av kurset vil man spille, alene eller sammen med andre. Kurset vil gi deg det du trenger for å komme i gang med trommingen.

Påmelding til nybegynnerkurs 3. november kl. 17-19.
Kursdager: 3.11, 10.11, 17.11, 24.11, 1.12 & 8.12.

 

På kurset for viderekomne, trommer nivå 2, blir det mer utfordrende både teknisk og musikalsk. Vi øver på teknikker som paradidler og dobbeltslag. Gjennom øvelser jobber vi med å utvikle omfang, teknikk, hurtighet og intonasjon slik at du utvikler deg som instrumentalist. Kurset gir deg musikalsk utvikling for å bli en bedre utøver på ditt instrument og bedre grunnlag for samspill og solospill. Vi anbefaler to nybegynnerkurs før man melder seg på dette kurset.

Påmelding til viderekommen-kurs 3. november kl. 19-21.
Kursdager: 3.11, 10.11, 17.11, 24.11, 1.12 & 8.12.
 
 

Les om smittevern og smitteverntiltak i forbindelse kursavvikling hos AKKS Bergen her! Har dere spørsmål, ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Store deler av kursene vil bli lagt opp etter nivået på deltakerne.

Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og spilleglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til fem deltakere.Trommekursene våre foregår i grupper på tre hvor hver deltaker har sitt eget trommesett som de spiller på.

Se også vårt juniorkurs i trommer  for deltakere mellom 9-13 år!Praktisk om kurset

 • Kurset går over 6 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag. Totalt 12 timers undervisning.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere.
 • På kurset er det trommesett til hver kursdeltaker, og du tar kun med egne trommestikker.
 • Trommestikker får du kjøpt på ProPerc ved Grieghallen, 4sound eller Gitarhuset.
  Finn en type som er gode å spille med. De kommer i forskjellige tykkelser.
 • Det vil være ørepropper på kurslokalet under kurset, men vi anbefaler at man har egne ørepropper til egenøving.
 • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17.00 og i helgene.
 • Kurset holdes på USF Verftet, i 2. etasje ved AKKS sine øvingslokaler.


Instruktør for trommekurs høsten 2020 er Fredrik Mekki Widerøe

Fredrik Mekki Widerøe har spilt trommer siden han var 10 år. “Det gøyeste med å spille trommer er å kunne spille (relativt) fritt og leke seg innenfor gitte rytmiske grenser. Holde takt og struktur, men uten at man er låst til en fast ting." Han spiller i dag i flere band, bl.a. Cloud People, Kolossmos, Seven Impale, Trojka og Baja Wolf.

Fredrik har vært instruktør hos AKKS i flere år. “Det gøyeste med undervisningen er å se at ting som har vært teknisk/fysisk vanskelig «løsner» for elevene. Man kan ta noen ganske store steg bak trommene ved å knekke koden på de grunnleggende tingene."

På Fredrik sine kurs har han fokus på å spille mye og ha det gøy, ikke bare teknisk trening og utfordringer. Han liker stort sett alle musikksjangere og har også mye erfaring med å skrive låter, både alene og sammen med andre.Priser instrument-, vokal- og elektroniskmusikkurs høst 2020

 • kr. 1 690* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 1 890* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.