Vi har fått nytt sentralstyre!

Lørdag 27. september ble Sigrun Tara Øverland valgt som ny styreleder i AKKS Norge.

Med seg på laget har hun Helene Heger Voldner som nestleder, Nosizwe Baqwa som varamedlem i tillegg til sittende styremedlem Camilla Slaattun.

Vi gleder oss stort over det nye sentralstyret og har troa på at de vil være med på å løfte AKKS sitt likestillings- og mangfoldsarbeid i norsk musikkliv!

Samtidig vil vi takke for god innsats og samarbeid med avtroppende styreleder Monica Ifejilika og styremedlem Ingunn Sand.

Les mer om de nye sentralstyremedlemmene under bildet.

Seks kvinner smiler med blomsterbuketter i hendene
Fra venstre Nosizwe Baqwa, Ingunn Sand, Sigrun Tara Øverland, Monica Ifejilika, Camilla Slaattun og Helene Heger Voldner.

Sigrun Tara Øverland, styreleder

Fra Kristiansand, bodd flere år i Oslo og Nordland. Har blant annet jobbet som daglig leder i AKKS Oslo, ledet den sjangerfrie konsertforeningen Havresekken og vært produsent på kulturhuset Kulturfabrikken Sortland, samt arbeidet som musiker selv. Styreerfaring fra blant annet Norsk Jazzforum, Norgesnettet, Oslo musikkråd og Kulturrom (tidl. Musikkutstyrsordningen).

Helene Heger Voldner, nest leder

Helene Voldner er programansvarlig på Furuset bibliotek og aktivitetshus, og har jobbet med festivaler, arrangementer, formidling og møteplasser, blant annet på Norsk litteraturfestival, Litteraturhuset og Oslo bokfestival. Bakgrunn fra prosjektledelse, og har initiert og drevet ulike prosjekter med fokus på ungdoms- og mangfoldsarbeid, og jobbet for lik tilgang til kunst og kultur uavhengig av bakgrunn. Startet blant annet Groruddalsprodusentene, et kursopplegg for å sikre rekruttering til musikk- og kulturbransjen for ungdom fra Groruddalen. For tiden medlem av hovedstyret i Norsk bibliotekforening.

Nosizwe Baqwa, varamedlem

Nosizwe Baqwa er en kunstner, sanger, aktivist, skuespiller og kulturformidler med bakgrunn fra Oslo-Øst og Sør-Afrika. Hun har tidligere jobbet som produsent i Oslo World, kampanjekoordinator i ICAN og musikalsk konsulent i Fargespill. Nosizwe har styreerfaring fra blant annet Musikkutstyrsordningen og Fellesrådet for Afrika. Hun er i dag leder for Rådet for flerkulturelle minoriteter i Oslo kommune.

Camilla Slaattun, styremedlem

Camilla Slaattun er kommunikasjonsansvarlig i Norsk Jazzforum og har sittet i AKKS Norge sitt sentralstyre siden mai 2018. Slaattun er kommunikasjonsansvarlig for medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum samt redaktør for nettstedet Jazzinorge.no. Hun har bakgrunn fra norsk platebransje fra stillinger i V2 Records, MNW Records og EMI Music Norge. I 2009 var Slaattun med å starte opp nettverket som etter hvert ble foreningen Balansekunst. Hun satt i arbeidsgruppa fram til Balansekunst i 2016 ble stiftet som egen forening, var styremedlem i perioden 2016 – 2018, leder for valgkomiteen i 2019 og satt i Balansekunsts politiske utvalg i samme periode.