Påmeldingen for høstsemesteret er åpen!

Oppstart neste semester: 28. og 29. august 2024


Tid: Onsdager 16:30 -19:00 og Torsdager 16:30 – 19:00
Kurslengde: Helårs. Semesteret følger skoleruta etter oppstart. 2,5 timer per uke bandøving + workshops og konserter (oversikt over datoer som må settes av til bandskolen sender ut til påmeldte deltakere via e-post)
Utstyr: Man trenger ikke egne instrumenter for å gå på kurs hos oss.
Priser: 4100 kr per semester. Inkluderer medlemskap i AKKS og gratis bruk av AKKS sine øvingslokaler for egne bandøvinger.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
For hvem: Jenter, transpersoner og ikke-binære – kjønn som er underrepresenterte i musikken. 
Alder:
12 – 19 år

 

Påmelding: Gjøres manuelt, send en e-post til loudbandskole@akks.no. (se info under)

Kontoret holder sommerstengt fra uke 26-31, og svarer derfor ikke på påmeldinger i dette tidsrommet.

Vi trenger følgende info for påmelding:

Fullt navn, alder (fødselsår), postnr,  kontaktinfo elev/foresatt, instrument(er), noen ord om musikksmak/erfaring, allergier/spesielle behov.

 

Hvis du melder på en deltaker, som ønsker å gå sammen med ett band som allerede eksisterer, gi beskjed om dette også. Vi har ledige plasser til de fleste instrumenter, men plassene er begrenset da det må gå opp med antall band. 

*Les mer om rabatterte plasser nederst på siden.
Timeplanen er lagt opp slik at det er mulig å delta på instrumentkurs i tillegg. Bandskolens deltakere får rabatterte instrumentkurs. 


Lever og ånder du for musikk, og vil bruke så mye som mulig av fritiden din på det? Har du lyst til å spille med folk som er like engasjerte i musikk som deg og bli en del av et positivt og inkluderende miljø? Da er Bandskolen noe for deg!

I løpet av bandskoleåret blir du kjent med andre musikkinteresserte deltakere, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo, promotere bandet, samtidig som du har det gøy! Kurset inneholder bandøving med instruktør to timer i uken, seminar/workshophelger, og mulighet for instrumentundervisning (instrumentundervisning kommer i tillegg til bandskolekontigenten, men med rabatt). Eier du ikke instrumentet du skal spille i bandet selv kan du låne av oss. Målet er å gi deg grunnkunnskapene og verktøyene du trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle dine musikalske ferdigheter.

Spesielle aktiviteter og gjester på Bandskolen høsten 2020-våren 2021 så slik ut. Vi sender ut programmet for neste bandskolesemester ved semesterstart til påmeldte deltakere:
  • Veiledning fra artisten Fieh (Sofie Tollefsbøl)
  • Veiledning fra artisten Sigrid 
  • Veiledning med bandet Brenn.
  • Lydprøve-workshop og minikonsert med bandet Sløtface og lydtekniker Kristina Ringvold
  • Digitalt besøk og Q&A med artistene Boy Pablo, Embla Karidotter (Razika) og Kamara
  • Workshop i visuell identitet og scenografi med Annika Linn Verdal Homme (Daufødt)
  • Innspilling i studio og preproduksjon med musikkprodusent Åsa Ava Fredheim
  • Workshop om strømmekonserter som avsluttet med egenprodusert strømmekonsert med videoprodusent Hedda Stølen og lydtekniker Kristina Ringvold
  • Spilt konserter på scener som: BLÅ, Kulturfest Tøyen, Internasjonalen, Popsenteret og Musikkfest.
Sjekk ut musikkvideoen til bandskole-bandet Cogita! Se musikkvideoer fra alle bandskolens band våren 2020 her. 

Møt instruktørene våre!

Diana Jakobsen – instruktør og prosjektleder for Bandskolen

Diana (hun/henne) har bachelor i populærmusikk fra Westerdals/NISS, med fordypelse i låtskriving og vokal. Hun underviser i piano, vokal, låtskriving og musikkproduksjon, i tillegg til å være prosjektleder for Bandskolen. Diana brenner for at flere unge skal få tilgang til å skape egen musikk. Selv jobber hun med ulike artistprosjekter, der hun skriver og produserer musikken selv.

 

 

Maria Hovda Storaas – instruktør (torsdager)

Maria (hun/henne) har en bachelor i trommer fra NISS/Westerdals, og en master i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo. Hun har jobbet to år i husbandet «Soundwave» på båten Fjord Line, og driver nå med egne bandprosjekter, som blant annet bandet «Kjør Romskip». Maria underviser trommekursene på AKKS Oslo, og har tidligere vært ansatt som blant annet vikarierende trommelærer på Oslo Rock School i Bærum. Maria er opptatt av spilleglede og samspill med andre.

 

 

 

Lisa Karolyn Holte – instruktør (torsdager)

Lisa Karolyn  (hun/henne) har en bachelor i populærmusikk fra Høyskolen Kristiania med bassgitar som hovedinstrument. Hun skriver for øyeblikket en master om skeive kjønnsidentiteter og musikkteknologi ved institutt for musikkvitenskap (UiO). Ved siden av å studere har hun spilt i en rekke Oslo-baserte band i over 10 år, holdt konserter rundt om i Norge og vært på to turnéer i Storbritannia (hovedfokuset ligger nå på hyperpop/emo-bandet, Ken Guru). Lisa jobber som instruktør på bandskolen og kan gi undervisning i bassgitar, gitar, synthesizer, låtskriving og produksjon.

 

 

 

 

Bandskolen er inspirert av pedagogikken til leirskolen LOUD! som vi arrangerer sammen med JM Norway. Sjekk den ut her: loudcamp.com


*Rabattert plass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på bandskolen. I noen tilfeller kan vi gi deltakere med vanskelig økonomi rabatterte plasser. Velg Stipend billett og skriv en kort begrunnelse. Alle søkere blir kontaktet på e-post med beskjed om vi har mulighet til å gi bort rabattert plass. Man må være medlem i AKKS Oslo for å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskap koster 50 kr.

Medlemsskap: Man må være medlem i AKKS Oslo for å få tilgang til oppgitte priser. Medlemsskap i AKKS Oslo koster 50 kr per år. Bli medlem her: https://akks.no/bli-medlem/

Noe du lurer på? Ta kontakt med bandskolen@akks.no