Neste semester på bandskolen starter opp med en kickoff helg for alle deltakerne 11. og 12. Januar, før vi begynner med vanlige torsdagsøvinger fra 16. Januar. 

Oppstart:
Kickoff helg 11. og 12. Januar
Tid: Torsdager 16:30 – 19:00
Kurslengde: Helårs. Semesteret følger skoleruta etter oppstart. 2,5 timer per uke bandøving + workshoplørdager (oversikt over hvilke helger som må settes av til workshops kommer ved semesterstart)
Utstyr: Man trenger ikke egne instrumenter for å gå på kurs hos oss.
Priser: 0*-4000 kr per semester. Inkluderer medlemskap i AKKS og gratis bruk av AKKS sine øvingslokaler for egne bandøvinger.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
For hvem: jenter, transpersoner og ikke-binære
Alder:
13 – 19 år
Påmeldingsfrist: 1. september

*Les mer om gratisplass nederst på siden.
Timeplanen er lagt opp slik at det er mulig å gå instrumentkurs i tillegg.

Lever og ånder du for musikk, og vil bruke så mye som mulig av fritiden din på det? Har du lyst til å spille med folk som er like engasjerte i musikk som deg og bli en del at et positivt og inkluderende miljø? Da er Bandskolen noe for deg!

I løpet av bandskoleåret blir du kjent med andre musikkinteresserte jenter, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo, promotere bandet, samtidig som du har det gøy! Kurset inneholder bandøving med instruktør to timer i uken, seminar/workshophelger, og mulighet for instrumentundervisning (instrumentundervisning kommer i tillegg til bandskolekontigenten, men med rabatt). Eier du ikke instrumentet du skal spille i bandet selv kan du låne av oss. Målet er å gi deg grunnkunnskapene og verktøyene du trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle dine musikalske ferdigheter.

Workshop-programmet høsten 2018 inneholdt dette. Vi slipper workshopprogrammet for neste bandskoleår før semesterstart:
  • Låtskriverworkshop med Fieh (Sofie Tollefsbøl)
  • Q&A samt mini-konsert med Girl In Red (Marie Ulven)
  • Hip hop workshop med Myra (Regina Tucker)
  • Yngling-konsert (og lydprøver) med Fay Wildhagen
  • Scenekunst og PRE-PROD med Haley Shea 
 Sjekk ut musikkvideoen som Bandskolen har spilt inn:

Møt lærerne våre!

Marie Moe – bandinstruktør 
Marie Moe har spilt bass og vært låtskriver i bandet Razika i over 10 år. Razika har i løpet av sin tid som band turnert over hele Norge, Japan, England og mer, og har så langt sluppet 3 plater. Marie kommer til oss i AKKS Oslo med god erfaring som bassinstruktør etter å ha vært lærer på AKKS Bergens basskurs og bandleder/basslærer på LOUD!- Jentenes bandleir i sommer.

 

 

 

Ragna Hovig – bandinstruktør
Ragna er bandinstruktør på Bandskolen noen ganger. Hun begynte å spille trommer i 2002, og har blant annet gått på kurs hos AKKS Oslo. Hun har lang erfaring som trommis i ulike undergrunnsband fra Oslo, og har spilt konserter på alt fra Rockefeller til Parkteatret. For tiden studerer hun til å bli musikklærer på Høgskolen i Oslo og Akershus. “Å få lov til å være trommelærer på AKKS er en drøm, det er en kombinasjon av det jeg brenner for; undervisningskunsten, og det å få kvinner opp og frem i musikken."

 

 

 

Solvor Vermeer – bandskoleansvarlig (vikar)
Solvor har jobbet som bandinstruktør hos Stovner Rockefabrikk og som bandsinstruktør og leder av Fyrhuset Musikkverksted. Hun har spilt med diverse undergrunnsband og har så langt 4 utgivelser bak seg i tillegg til å ha medvirket som låtskriver, keyboardist og/eller kor på flere. Solvor har spilt på mange små festivaler rundt omkring, og har blant annet rigga opp keyboardet på brune puber i London, mellom forblåste containere i fjæra i Norge og forlatte bibliotek på Island.

 

 

 

Kaja Gunnufsen – bandskoleansvarlig (permisjon)
Kaja er den du kommer til å ha mest på Bandskolen. Kaja har spilt piano siden hun var 10 år gammel som var hennes hovedinstrument da hun gikk musikklinja på videregående. I tillegg spiller hun gitar og synger. Hennes store lidenskap er å skrive sangtekster, og hun har fått mye oppmerksomhet for sine ærlige og direkte tekster på norsk. Kaja har de fem siste årene jobbet som låtskriver og utøvende musiker. Hun har gitt ut to album som har resultert i Spellemannsnominasjoner (Årets nykommer og Årets tekstforfatter). Hun har vært nominert til P3 Gull, og spilt på blant annet Øyafestivalen og Slottsfjell i tillegg til en rekke andre konserter og festivaler rundt om i landet.

 

 

Bandskolen er inspirert av pedagogikken til leirskolen LOUD! som vi arrangerer sammen med JM Norway. Sjekk den ut her: loudcamp.com

Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass! Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass.

Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Les mer om medlemsskap.

Noe du lurer på? Ta kontakt med bandskoleansvarlig for generelle spørsmål, eller kursansvarlig, Haley Shea for spørsmål om betaling.