Ang. bandskolen og tiltak for å begrense Koronasmitte: Per 12. Mars 2020 er bandskolen flyttet over til en digital undervisningsmodell som følger bandskolens vanlige timeplan. Ta kontakt med bandskoleansvarlig Julie på: bandskolen@akks.no for spørsmål, eller forespørsler om deltakelse. 

Oppstart:
Kickoff helg 11. og 12. Januar
Tid: Torsdager 16:30 – 19:00
Kurslengde: Helårs. Semesteret følger skoleruta etter oppstart. 2,5 timer per uke bandøving + workshops og konserter (oversikt over datoer som må settes av til bandskolen kommer ved semesterstart)
Utstyr: Man trenger ikke egne instrumenter for å gå på kurs hos oss.
Priser: 0*-4000 kr per semester. Inkluderer medlemskap i AKKS og gratis bruk av AKKS sine øvingslokaler for egne bandøvinger.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
For hvem: jenter, transpersoner og ikke-binære
Alder:
13 – 19 år
Påmeldingsfrist: 1. september

*Les mer om gratisplass nederst på siden.
Timeplanen er lagt opp slik at det er mulig å gå instrumentkurs i tillegg. Bandskolens deltakere får rabatterte instrumentkurs. 

Lever og ånder du for musikk, og vil bruke så mye som mulig av fritiden din på det? Har du lyst til å spille med folk som er like engasjerte i musikk som deg og bli en del at et positivt og inkluderende miljø? Da er Bandskolen noe for deg!

I løpet av bandskoleåret blir du kjent med andre musikkinteresserte jenter, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo, promotere bandet, samtidig som du har det gøy! Kurset inneholder bandøving med instruktør to timer i uken, seminar/workshophelger, og mulighet for instrumentundervisning (instrumentundervisning kommer i tillegg til bandskolekontigenten, men med rabatt). Eier du ikke instrumentet du skal spille i bandet selv kan du låne av oss. Målet er å gi deg grunnkunnskapene og verktøyene du trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle dine musikalske ferdigheter.

Workshop-programmet høsten 2018 inneholdt dette. Vi sender ut workshopprogrammet for neste bandskoleår ved semesterstart til deltakerne:
  • Låtskriverworkshop med Fieh (Sofie Tollefsbøl)
  • Q&A samt mini-konsert med Girl In Red (Marie Ulven)
  • Hip hop workshop med Myra (Regina Tucker)
  • Yngling-konsert (og lydprøver) med Fay Wildhagen
  • Scenekunst og PRE-PROD med Haley Shea 
 Sjekk ut musikkvideoen som Bandskolen har spilt inn:

Møt instruktørene våre!

Julie Enger Børresen – Bandskoleansvarlig (vikar)
Julie er trommis, produsent og låtskriver, og er vikarierende ansvarlig for bandskolen. Julie har studert musikkproduksjon på LIMPI, og spiller i, og produserer sitt soloprosjekt, Luli. Julie startet musikkarrieren sin som trommis i bandet Frøken Fryd som tenåring og har altså lang fartstid som musiker og deltaker i norsk musikk. I tillegg til å være utøvende musiker er også Julie utdannet Timani-instruktør, som er en praksis for å sikre sunn spillestil og syngestil gjennom ulike øvelser som gjør utøvere mer bevisst på kroppen sin. Julie Elsker å arbeide med ny musikk, spille med andre og er en kjempegod partner å utveksle ideer med.

 

 

 

Ingrid Dyrnes Svendsen – Bandinstruktør
Ingrid er bandinstruktør på bandskolen, sammen med Julie. Ingrid har en bachelorgrad i utøvende musikk, der hovedinstrumentet hennes er vokal og tar nå en videreutdanning i Musikk og Helse ved Norges Musikkhøgskole. Ingrid har masse erfaring med ulike musikkprosjekter for barn og unge, blant annet har hun arbeidet med prosjektet MOVE, et kulturutveklsingsprogram som arrangeres av JM Norway og Fredskorpset, hun har vært bandinstruktør på LOUD sommerleir, har arbeidet med elektroLOUD, Musikkverksted for Unge Asylsøkere m.m. I tillegg til vokal har Imgrid spilt piano fra hun var seks år, og hun behersker de tradisjonelle bandinstrumentene. Ingrid synes det er kjempemoro å jobbe sammen med barn og unge, spesielt i samspill og band, og gleder seg til å undervise på bandskolen!

 

 

Kaja Gunnufsen – bandskoleansvarlig (permisjon)
Kaja har spilt piano siden hun var 10 år gammel, og det var hennes hovedinstrument da hun gikk musikklinja på videregående. I tillegg spiller hun gitar og synger. Hennes store lidenskap er å skrive sangtekster, og hun har fått mye oppmerksomhet for sine ærlige og direkte tekster på norsk. Kaja har de fem siste årene jobbet som låtskriver og utøvende musiker. Hun har gitt ut to album som har resultert i Spellemannsnominasjoner (Årets nykommer og Årets tekstforfatter). Hun har vært nominert til P3 Gull, og spilt på blant annet Øyafestivalen og Slottsfjell i tillegg til en rekke andre konserter og festivaler rundt om i landet.

 

 

 

Bandskolen er inspirert av pedagogikken til leirskolen LOUD! som vi arrangerer sammen med JM Norway. Sjekk den ut her: loudcamp.com

Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass! Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass.

Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Les mer om medlemsskap.

Noe du lurer på? Ta kontakt med bandskoleansvarlig for generelle spørsmål, eller kursansvarlig, Haley Shea for spørsmål om betaling.