Oppstart neste semester: 19. August 2021
Tid: Torsdager 16:30 – 19:00
Kurslengde: Helårs. Semesteret følger skoleruta etter oppstart. 2,5 timer per uke bandøving + workshops og konserter (oversikt over datoer som må settes av til bandskolen sender ut til påmeldte deltakere via e-post)
Utstyr: Man trenger ikke egne instrumenter for å gå på kurs hos oss.
Priser: 0*-4000 kr per semester. Inkluderer medlemskap i AKKS og gratis bruk av AKKS sine øvingslokaler for egne bandøvinger.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
For hvem: Jenter, transpersoner og ikke-binære – kjønn som er underrepresenterte i musikken. 
Alder:
13 – 19 år

*Les mer om rabatterte plasser nederst på siden.
Timeplanen er lagt opp slik at det er mulig å delta på instrumentkurs i tillegg. Bandskolens deltakere får rabatterte instrumentkurs. 


Lever og ånder du for musikk, og vil bruke så mye som mulig av fritiden din på det? Har du lyst til å spille med folk som er like engasjerte i musikk som deg og bli en del av et positivt og inkluderende miljø? Da er Bandskolen noe for deg!

I løpet av bandskoleåret blir du kjent med andre musikkinteresserte deltakere, får møte profesjonelle artister, lærer å skrive låter, arrangere konserter, spille konserter, spille inn demo, promotere bandet, samtidig som du har det gøy! Kurset inneholder bandøving med instruktør to timer i uken, seminar/workshophelger, og mulighet for instrumentundervisning (instrumentundervisning kommer i tillegg til bandskolekontigenten, men med rabatt). Eier du ikke instrumentet du skal spille i bandet selv kan du låne av oss. Målet er å gi deg grunnkunnskapene og verktøyene du trenger for å kunne spille i band, bli kjent med musikkbransjen og utvikle dine musikalske ferdigheter.

Spesielle aktiviteter og gjester på Bandskolen høsten 2020-våren 2021 så slik ut. Vi sender ut programmet for neste bandskolesemester ved semesterstart til påmeldte deltakere:
  • Veiledning fra artisten Fieh (Sofie Tollefsbøl)
  • Veiledning fra artisten Sigrid 
  • Veiledning med bandet Brenn.
  • Lydprøve-workshop og minikonsert med bandet Sløtface og lydtekniker Kristina Ringvold
  • Digitalt besøk og Q&A med artistene Boy Pablo, Embla Karidotter (Razika) og Kamara
  • Workshop i visuell identitet og scenografi med Annika Linn Verdal Homme (Daufødt)
  • Innspilling i studio og preproduksjon med musikkprodusent Åsa Ava Fredheim
  • Workshop om strømmekonserter som avsluttet med egenprodusert strømmekonsert med videoprodusent Hedda Stølen og lydtekniker Kristina Ringvold
Sjekk ut musikkvideoen til bandskole-bandet Cogita! Se musikkvideoer fra alle bandskolens band våren 2020 her. 

Møt instruktørene våre!

Kaja Gunnufsen – Hovedinstruktør bandskolen
Kaja har spilt piano siden hun var 10 år gammel, og det var hennes hovedinstrument da hun gikk musikklinja på videregående. I tillegg spiller hun gitar og synger. Hennes store lidenskap er å skrive sangtekster, og hun har fått mye oppmerksomhet for sine ærlige og direkte tekster på norsk. Kaja har de syv siste årene jobbet som låtskriver og utøvende musiker. Hun har gitt ut to album som har resultert i Spellemannsnominasjoner (Årets nykommer og Årets tekstforfatter). Hun har vært nominert til P3 Gull, og spilt på blant annet Øyafestivalen og Slottsfjell i tillegg til en rekke andre konserter og festivaler rundt om i landet.

 

 

 

Julie Enger Børresen – Instruktør Bandskolen
Sammen med Kaja er Julie bandinstruktør på bandskolen. Julie er trommis, produsent og låtskriver. Julie har studert musikkproduksjon og låtskriving på LIMPI, og spiller i, og produserer sitt soloprosjekt, Luli. Julie startet musikkarrieren sin som trommis i bandet Frøken Fryd som tenåring og har altså lang fartstid som musiker og deltaker i norsk musikk. I tillegg til å være utøvende musiker er også Julie utdannet Timani-instruktør, som er en praksis for å sikre sunn spillestil og syngestil gjennom ulike øvelser som gjør utøvere mer bevisst på kroppen sin. Julie elsker å arbeide med ny musikk, spille med andre og er en kjempegod partner å utveksle ideer med.

Bandskolen er inspirert av pedagogikken til leirskolen LOUD! som vi arrangerer sammen med JM Norway. Sjekk den ut her: loudcamp.com


*Rabattert plass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på bandskolen. I noen tilfeller kan vi gi deltakere med vanskelig økonomi rabatterte plasser. Huk av i påmeldingskjemaet for å søke om rabattert plass og skriv en kort begrunnelse i feltet under. Alle søkere blir kontaktet på e-post med beskjed om vi har mulighet til å gi bort rabattert plass. Man må være medlem i AKKS Oslo for å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskap koster 50 kr.

Medlemsskap: Man må være medlem i AKKS Oslo for å få tilgang til oppgitte priser. Medlemsskap i AKKS Oslo koster 50 kr per år. Det er mulig å melde seg på kurs uten medlemskap til en høyere pris. Ta kontakt dersom du ikke ønsker å bli medlem.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kurs@oslo.akks.no eller ring AKKS-telefonen i telefontiden 11-15.