GAIN – et produsentprosjekt for jenter, ikke-binære og transpersoner

I 2018 kartla Balansekunst kjønnsfordelingen på ulike områder innenfor Bergens musikkliv. Rapporten viser at teknikk- og produksjonsfeltet kommer dårligst ut: Ingen av de til sammen 17 undersøkte virksomhetene oppgir å ha noen kvinnelige ansatte teknikere eller produsenter. GAIN ble startet allerede i 2017, den gang som et samarbeidsprosjekt mellom AKKS Bergen og EDDA Music, og er et direkte tiltak for å øke antallet produsenter i Norge som identifiserer seg som kvinne, ikke-binær eller transperson. I samarbeid med Lydriket Studio, ble det igangsatt en målrettet satsing for å rekruttere flere kvinner, ikke-binære og transpersoner til produsentfeltet. 

Prosjektet GAIN består i dag av en kursserie over åtte ganger, gratis møteplasser på USF Verftet og et mentorprogram innen musikkproduksjon og studioteknikk. Hittil har produsenter som Vilde Tuv, Peter Sæverud, Sandra Kolstad, Ary, Matias Tellez, Edvard Tronstad, Nora Schjelderup, Jørgen Træen og Jessica Sligter vært instruktører for GAIN.

GAIN produsentkurs og mentorprogram

Produserer du musikk, eller har lyst til å komme i gang? Lyst til å jobbe i studio?

Våren 2023 var det åtte kursdager inkludert to dagers studiobesøk, på USF Verftet og i Vestavind Studio. Hovedinstruktør er Vilde Tuv, gjesteprodusenter er Edvard Tronstad (Lydriket Studio, Vestavind Studio) og Monika Engeseth (Moyka). Deltakerne på GAIN-kurs får også tilbud om et mentorprogram med etablerte musikkprodusenter etter gjennomført kurs. Produsentkurs og mentorprogram er for jenter, ikke-binære og transpersoner mellom 16-25 år.

GAIN har som målsetting å senke terskelen for unge jenter, ikke-binære og transpersoner til å produsere musikk, og vi ønsker også å tilrettelegge for kontakt mellom unge produsentspirer og det profesjonelle feltet. Vi mener at en satsing initiert av kulturlivet selv vil føre til en større bevissthet innad i bransjen, som igjen kan styrke arbeidet for et mangfoldig produsentfelt. Vi håper å se mange kvinnelige, ikke-binære og transkjønnede musikkprodusenter i Norge i tiden fremover!

Trykk her for mer info og påmelding til GAIN-kurs

Ny kursserie i høst åpner for påmelding i august 2023. Interessert? Meld deg på vår interesseliste.

GAIN møteplasser

Gjennom våren ble det også arrangert GAIN møteplass for unge musikkprodusenter, åpent for alle kjønn og aldre på USF Verftet.

Produserer du musikk, eller har lyst til å komme i gang? I løpet av våren inviterer Vilde Tuv alle som er interessert i studio- og musikkproduksjon til kvelder med inspirasjon og kreativ utveksling på GAIN møteplass på USF Verftet. En musikkprodusent deler et prosjekt, før det blir tid til å jobbe med egne prosjekter. Ta med laptop og headset. Det er gratis, men begrenset med plass: Les mer og meld deg på!

Vårens musikkprodusenter på GAIN møteplass:
Mandag 20. februar: Mira Thiruchelvam
Mandag 13. mars: Beats by Payday
Mandag 8. mai: Karina Sletten 

 

 

GAIN 2022-2023 er støttet av Norsk Kulturråd, Bergen kommune og Frifond Kompetanse og aktivitet.