AKKS lanserer digitale kurs – musikkurs for alle i hele landet!

Nå kan du ta instrumenttimer, være med på kurs i låtskriving eller musikkprogrammet Ableton via nett - uansett hvor du bor!

Har du lyst til å ta basstimer, vokaltimer, lære å spille trommer, piano eller være med på workshop i låtskriving eller musikkprogrammet Albeton? Nå kan du melde deg på alle disse nettkursene hos AKKS, uansett hvor du bor. Påmeldingsskjema finner du nederst på denne siden.

Kursperiode og pris:
Alle kursene går over fem uker, med oppstart i uke 46.

Denne høsten koster alle kurs 500 kr (introduksjonspris), dersom du er medlem i AKKS, og 1000 kr for ikke-medlemmer. Du kan enkelt melde deg inn i AKKS (koster 50 kr) her: Bli medlem

Les mer om medlemsfordeler.

Les mer om kursene og våre instruktører (påmeldingsskjema nederst på siden):

 

Workshop i låtskriving (maks 10 deltakere)
Kurset går hver tirsdag fra 10. november – 08. desember kl. 18-20.
Kun første og siste time er sammen med de andre kursdeltakerne, resten er en-til-en/oppfølging med instruktør.

Foto: Helle Navratil

Vår instruktør i låtskriving heter Julie Enger Børresen. Hun er låtskriver, produsent og artist under navnet LULI. Hun har spilt mye i både Norge og utland, og har hatt musikken sin listet på NRK P3 og P13 (singelen “Ikkje sant” listet i hele 10 uker på P3!). Nylig slapp hun låten “Bare et menneske” som for tiden er listet på NKR P3. I fjor var hun en av tre vinnere av “Etter Oss” sin klimalåtkonkurranse med låta “Under Vann”. Denne ble da gitt ut via Jansen Records. Hun driver nå sitt eget label som heter Artist Balance. Julie har 10 års erfaring fra musikkbransjen som låtskriver og trommeslager i Frk. Fryd (Sony) , vært på ulike låtskrivercamper både som låtskriver og produsent, og var co-founder av låtskrivercampen Nordic Songs, som jobber for å få flere kvinnelige produsenter inn i musikkbransjen.

10. nov – introduksjon om låtskriving, gode vaner og tips + oppgave å jobbe med til neste uke.
17. nov –  individuell oppfølging + en økt om tekst, ulike kreative måter å komme i gang.
24. nov – individuell oppfølging + en økt om melodi/rytme, og ulike måter å ferdigstille låter.
01. des –  individuell oppfølging + en økt om sessionjobbing og det å skrive med andre
08. des – om veien videre og eventuelt framvisning

 

Workshop i Ableton (maks 10 deltakere)
Kursene går hver onsdag fra 11. november – 09. desember kl. 18-20

Foto: Frida Heskestad Jagdum

Vår instruktør i Ableton heter Julie Enger Børresen. Hun er låtskriver, produsent og artist under navnet LULI. Hun har spilt mye i både Norge og utland, og har hatt musikken sin listet på NRK P3 og P13 (singelen “Ikkje sant” listet i hele 10 uker på P3!). Nylig slapp hun låten “Bare et menneske” som for tiden er listet på NKR P3. I fjor var hun en av tre vinnere av “Etter Oss” sin klimalåtkonkurranse med låta “Under Vann”. Denne ble da gitt ut via Jansen Records. Hun driver nå sitt eget label som heter Artist Balance. Julie har 10 års erfaring fra musikkbransjen som låtskriver og trommeslager i Frk. Fryd (Sony) , vært på ulike låtskrivercamper både som låtskriver og produsent, og var co-founder av låtskrivercampen Nordic Songs, som jobber for å få flere kvinnelige produsenter inn i musikkbransjen.

Kursdager Ableton:
11. nov kl. 18-20
18. nov kl. 18-20
25. nov kl. 18-20
02. des kl. 18-20
09. des kl. 18-20

 

Instrumentundervisning en-til-en i piano/synth
Kurset går hver tirsdag fra 10. november – 08. desember og du vil bli tildelt 30 min undervisningstid mellom kl. 18-21.

Vår instruktør i piano og synth er Eline Brun. Hun er pianist, vokalist, produsent og låtskriver. Eline underviser i piano, men også i synth gjennom musikkprogrammet Logic. Det er mulig for de som har programmet Logic å melde interesse for synth i påmeldingsskjema (her kan blant annet lære å skru egne synth-lyder og lage samples til innspilling eller live).

Eline har en bachelor i utøvende musikk – med musikkproduksjon fra Liverpool Institute for Performing Arts. Hun driver aktivt med musikk i bandet I SEE RIVERS, som for tiden er listet på BBC Wales med sin nye singel fra debut-albumet som kom ut i 2020. Eline jobber også som lydtekniker i musikkstudioet Studiowz i Wales.

 

Instrumentundervisning en-til-en i bass
Kurset går hver torsdag fra 12. november – 10. desember og du vil bli tildelt 30 min undervisningstid mellom kl. 18-21.

Vår instruktør i bass heter Lars Ole Okstad. Han underviser bass hos AKKS Trondheim, og vi er så heldige å ha han som digital instruktør i tillegg!

 

Instrumentundervisning en-til-en i vokal
Kurset går hver torsdag fra 12. november – 10. desember og du vil bli tildelt 30 min undervisningstid mellom kl. 18-21.

Vår instruktør i vokal heter Birgitta Alida Hole. Birgitta er vokalist og låtskriver i sitt soloprosjekt “Birgitta Alida” og spiller i bandet “Strange Hellos”. Birgitta begynte å spille og lage musikk da hun var barn, og tok timer i piano, fiolin og sang, før hun gikk på musikklinja på Kongsbakken VGS, jazzlinja på Sund Folkehøgskole og tok sin bachelor i jazzvokal på Griegakademiet (UiB). Med sine prosjekter har hun spilt konserter på festivaler som Bergenfest og Øyafestivalen, og hun har medvirket som vokalist og låtskriver på flere kritikerroste utgivelser som hennes debut EP «Birgitta Alida EP» og Strange Hellos album «Chromatic». 

Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen i flere år, og synes det beste med å være instruktør hos AKKS er å se at deltakerne opplever mestring og glede over å synge. Hun elsker å møte alle de ulike personlighetene og se hvordan dette gjenspeiles i sang og musikkpreferanser. Hun synes det beste med å være vokalist er å kunne formidle følelser gjennom sang, og på hennes sangkurs får du sammen med henne, utforsket din egen stemme.

 

Instrumentundervisning en-til-en i trommer (NIVÅ 1 – nybegynner)
Undervisning i trommer (NIVÅ 1) vil også starte opp i uke 46 og gå over fem uker. Undervisningen skjer mellom kl. 18-21 – hvilken ukedag undervisningen foregår kommer straks.

Vår instruktør i trommer heter Julie Enger Børresen. Julie har 10 års erfaring fra musikkbransjen som låtskriver og trommeslager i Frk. Fryd (Sony). Les mer om Julie under workshop i Ableton og låtskriving lengre opp på denne siden.