#AKKSfamilien presenterer: Ida Iki     -gitarist, DJ, låtskriver og produsent

AKKS Nord er i ferd med å etablere seg og har allerede gjort seg bemerket gjennom bandworkshop for jenter samt dagskurs i forskjellige byer.  AKKS ville ikke vært det vi er i dag uten medlemmene våre, og sammen med de andre AKKS-avdelingene i Norge vil vi løfte frem et lite utvalg. Neste medlem ut er Ida!

Hei Ida!

Foto: Johannes Vang

Kan du fortelle litt om deg selv?

-Hei!
Jeg er glad i det meste som har med musikk å gjøre. Produksjon, låtskriving, live, dj osv! Jeg tilbringer mye av tiden min i studio hvor jeg da lager musikk til Biru Baby eller Might Be Twins.

Jeg er sikker på at mange som har vært på en Biru-konsert lurer på det samme som meg;
Hvordan klarer du å hoppe og danse (SÅ MASSE) samtidig som du synger og spiller gitar?

-Det er en del trening som ligger bak. Da jeg først startet å spille live (I et band som heter Cyaneed), fant jeg ut at det var veldig vanskelig å spille riktig samtidig som man hopper rundt. Det jeg gjorde da, var å lage en spilleliste med sanger jeg likte å spille. Øvde masse på disse mens jeg satt hjemme på rommet. Etterhvert var jeg klar til å ta gitaren med ut og øve på å gå/jogge med gitaren samtidig som jeg spilte.
Jeg pleide å gå langs E6en i Alta, og fikk mange rare blikk, men det syntes jeg var kult!

Hva var ditt første møte med AKKS?

-Mitt første møte med AKKS var da bandet flyttet til Oslo og trengte en plass å øve. Da fikk vi låne lokalene til AKKS som var helt supert!

Hva er ditt beste musikk-minne?

-Et av mine beste minner var da vi var på europaturné med bandet “Man With A Mission” fra Japan. På min bursdag (8. mars, kvinnedagen!) Spilte vi for et utsolgt Moulin Rouge i paris, og publikum var helt crazy. 

Hva betyr AKKS for deg?

-For meg betyr AKKS møte med nye folk, og et sted der man har lov til å være kreativ og seg selv.

 

Foto: Dánil Røkke

Tusen takk for praten Ida!
Vi er glade og stolte for å ha deg med som  instruktør i AKKS Nord i ny og ne.

Forsidefoto: Håkon Borg