GRATIS SOMMERKURS på AKKS Trondheim!

 

Låtskriving og produksjon med Nadia Essah

Påmelding: HER

27.07 – 28.07.2020 (10.00-16.00 inkl. Lunsj og snacks)

Alder: 12-20, ungdommer under 20 vil bli prioritert

Pris: GRATIS / O,-

Sted: AKKS Trondheim

UTSTYR: Du kan jobbe på egen laptop eller nettbrett. Hvis du ikke har tilgang til utstyret – send oss en mail.

Facebook: https://www.facebook.com/events/386353272328969/

Om kurset

Dag 1 skal du få en kort innføring i beat og akkorder, samt begynne å jobbe på en låt med andre. Dag 2 får du tid til å fokusere mer på tekst, melodi og spille inn låten sammen med Nadia. Du får altså en intensiv kursing i låtskriving og produksjon av egne låter og får jobbet sammen med andre folk. Du får også tilgang til et studio og veiledning underveis.

 

Om Nadia Essah
Nadia Essah er en 21 år gammel artist, produsent og låtskriver fra Trondheim. Som fjortenåring deltok hun på låtskrivercampen «Song:Expo» og ble blitt av låtskriverbasillen. I tillegg til å skrive låter for seg selv og andre begynte hun å produsere sin egen musikk og ga ut sin første singel i 2019. Oppvokst med en norsk mor og en marokkansk far, var de musikalske innflytelsene varierte som har resultert i et særegent musikalsk landskap og måte å skrive tekst på. Nadias musikk befinner seg et sted i mellom D’angelo og Alicia Keys, men mest av alt seg selv.

https://open.spotify.com/artist/6deGQyHMVGWpDm9BA30kTo

 

Alle er velkomne og du trenger ikke å ha erfaring i musikk for å bli med! Sleng deg på og slå deg løs som låtskriver og produsent!

 

(eng)
Day 1 you will get an introduction to the beat and chords, and start working on a song with others. Day 2 gives you time to focus more on text, melody and recording the song. You will get an intensive course in songwriting and production of your own songs and learn to work with other people. You also get access to a studio and tutorials along the way. If you don’t have your own laptop or tablet let us know, we will fix it!

 

 

 

Laptopmusikk med Ada Hoel og Aleksandra Simonsen

29.07- 31.07 .08 (10.00-15.30 inkl. Lunsj og snacks) 

Påmelding: HER

Alder: 12-20, ungdommer under 20 vil bli prioritert

Pris: GRATIS / O,-

Sted: Isak Kultursenter, Trondheim

Du kan jobbe på egen laptop eller nettbrett. Hvis du ikke har tilgang til utstyret – send oss en mail.

Facebook: https://www.facebook.com/events/323649015465737/

 

Om kurset

Dette tredagers kurset er for alle som ønsker å starte med låtskriving og produksjon hjemme. Kurset starter helt fra bunnen av og gir en god innføring i alle de viktigste delene av programvaren. Her får vi brukt blant annet GarageBand eller andre gratis apper på mobil/nettbrett. Utstyret skal altså ikke stå i veien for å lage musikk! I tillegg vil du få mulighet til å lære deg enkel programmering i MAX/ Csound. Du får lage dine egne effekter, sequencere og ta opp lyden på hvilken som helst pc uten å bruke en krone på et program.

 

(eng)

This three-day course is for anyone who wants to start songwriting and production at home. The course starts from scratch and provides a good introduction to all the most important parts of the software. We will use basic programs like GarageBand or other free apps on mobile / tablet. The equipment should not stand in the way of making music! In addition, you will have the opportunity to learn simple programming in MAX / Csound. You can create your own effects, sequencers, and record sound on any PC without spending a dime on a program. If you don’t have your own pc or tablet – let us know. We will fix it for you!

 

 

Rytmisk låtskriving med Margaret Berger

Påmelding: HER 

04.08 – 06.08.2020 (10.00-15.30 inkl. Lunsj og snacks) 

Alder: 12-20, ungdommer under 20 vil bli prioritert

Pris: GRATIS / O,-

Sted: AKKS Trondheim

Facebook: https://www.facebook.com/events/1645006928993765/

Om kurset

Kurs i rytmisk låtskriving uten instrumenter:
Dette kurset baserer seg på en velbrukt metode i det man kaller «toplining» og gjenspeiler det som rører seg i en session i den mer kommersielle delen av musikkbransjen. Under kurset kan du lære hvordan du kan lage en egen enkeltstående idé med tekst og melodi uten å ha de store kunnskapene innen lydproduksjon, opptak og instrumentering. Ofte fokuserer man mye på instrumentbruk i kursing av låtskriving, mens min erfaring er at man veldig ofte ikke plukker opp et instrument i en profesjonell låtskrivingssetting som sanger/topliner.

Dette kurset kan også gi deg en metode i hvordan du kan skrive på dager du ikke egentlig er inspirert eller har den gode idéen. Kanskje begynner du å se mer på låtskriving som noe du kan gjøre når som helst, hvor som helst, helt på egen hånd?

 

Om Margaret Berger

Margaret Berger ble signet på Sony BMG som 19 åring, og hos Air Chrysalis (senere BMG) i Sverige som låtskriver. Hun har skrevet låter for seg selv og andre som har blitt nr 1 på hitlistene i flere land. Berger har også erfaring som musikkprodusent i P3 og musikksjef i NRK mP3, og hun sitter i Sakkyndig Råd hos NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere).

 

 

(eng)
Courses in rhythmic songwriting without instruments: This course is based on a well-used method in what is called «toplining» and reflects what is happening in a session in the more commercial part of the music industry. During the course you will learn how to create your own unique idea with text and melody without having the great knowledge in sound production, recording and instrumentation. Often you focus a lot on instrument usage in songwriting training, while my experience is that very often you do not pick up an instrument in a professional songwriting set such as songs / toplines.

_____

Vi ønsker å tilby flere gratisplasser til våre kurs og vil derfor ønske deg velkommen i #akksfamilien. Du kan få medlemsskap for 50 nok for kalenderåret. Meld deg til AKKS Trondheim og få mange meldemsfordeler. 𝘩𝘵𝘵𝘱𝘴://𝘢𝘬𝘬𝘴.𝘯𝘰/𝘣𝘭𝘪-𝘮𝘦𝘥𝘭𝘦𝘮/

 

 

* Vi serverer enkel vegansk/vegetarisk lunsj begge dagene. Si ifra om du har noen allergier.

Arrangementet er støttet av Trondheim Kommune.

 

 

Lyddesign kurs med Ambolt Audio

Påmelding: HER 

04.08 – 06.08.2020 (10.00-16.00 inkl. Lunsj og snacks) 

Alder: 12-20, ungdommer under 20 vil bli prioritert

Pris: GRATIS / O,-

Sted: AKKS Trondheim

Facebook: https://www.facebook.com/events/199399368128944/

 

Ambolt Audio holder til på Buranhus og drifter et studio som jobber med lyd til film. I løpet av denne workshopen får du lære å spille inn og lage egne lydeffekter til en kortfilm. Du trenger ikke å ha erfaring med lyddesign fra før! Det viktigste er at du vil lære noe nytt!