#akksfamilien presenterer: fucales

AKKS Bergen hadde ikke vært hva vi er i dag uten medlemmene våre, og sammen med de andre AKKS-avdelingene i Norge vil vi løfte frem et lite utvalg. Først ut fra Bergen er bandet fucales.

Heisann dere! Så hyggelig at dere ville ta en prat med oss. Først, kan dere fortelle leserne hvem dere er?

– Vi er fucales, et bråkete og drømmende rockeband fra Bergen.

Herlig! Og hva var deres første møte med AKKS?

– De første individuelle møtene våre var på forskjellige kurs- og leirer; bandkurs, trommekurs og Loud! Det første møtet vi hadde med AKKS som bandet fucales var nok UFLAKKS-konserten vi spilte på Haukås Rockeakademi (mini-festivalen Blåveis). Om vi skal pirke litt på det, var vel fjorårets Eggstockfestival vårt første skikkelige møte med AKKS.

Lang og variert historie altså. Hva vil dere si at AKKS betyr for dere?

– Slik vi ser det er AKKS både en arena og et verktøy som er med på å gi yngre musikere en god push inn i mange musikksjangre og forskjellige musikkmiljø. Dette har hjulpet oss mye, spesielt den siste tiden. Det har jo vært ganske manko på steder å kunne øve som et band, så her har øvingslokalene AKKS leier ut vært gull verdt.
Gitaristen Leon trekker også frem at AKKS-bingoene, som arrangeres jevnlig på Apollon, er noe som står nærme hjertet hans.
Loud!-leiren var viktig for bassisten Mari, i og med at det var her hun virkelig skjønte at hun ville drive med musikk og at samspill var hennes greie. På Loud! fikk jeg lære hvordan man stagediver og. Denne kunnskapen har jeg ikke fått bruk for… enda>:)

Vi krysser fingrene for stagediving i 2021! Enn deres beste AKKS-minne, hva vil dere trekke frem der?

– Det desidert beste AKKS-minnet må jo være Eggstockfestivalen 2019! Det var så god stemning og energi på Kvarteret de dagene at det nesten var magisk. Spesielt magisk var jo det da vi faktisk vant festivalen også. Det var tidenes gledesrus!!!
Trompetisten Simon hiver også inn at hans personlige beste minne med AKKS var Eggstockfestivalen 2016! Det var stor stas å reise til Bergen for å spille festival, sier han, og mimrer om det gode samholdet mellom bandet han da spilte i og de andre bandene på festivalen. Konserten gikk knirkefritt. Leon spilte også på den festivalen, da i et tidligere band, og er enig med Simon angående samholdet.

Det må ha vært litt av en følelse, det var vel fortjent! Et siste spørsmål; hva inspirerer dere til å lage musikk?

– Det som inspirerer oss til å lage musikk, varierer litt utifra hvem du spør i bandet, men noe av det mest grunnleggende er jo det å kunne lage noe, fremføre dette og se responsen det får. Vi er et jamme-band, og dermed blir bandet et sted der vi kan sone ut og inn i en annen verden. Fremføring og jamming er både spennende og skummelt. Selve bandene vi er inspirert av er mange, men flere har trukket likhetstegn i sounden vår og den av Sonic Youth, Black Midi og Godspeed You! Black Emperor. Det er å treffe hammeren rett på spikeren, siden vi alle er veldig glad i disse bandene!


fucales er et av de mange bandene som har hatt sin start hos oss. Lær mer om AKKS Bergens tilbud som fucales har benyttet seg av ved å følge lenkene, og følg fucales i sosiale medier for å få oppdateringer om konserter, ny musikk og andre nyheter:

Lik fucales på Facebook
Følg fucales på Instagram

Følg med på vår Facebook-side for å lese intervjuer med medlemmer og artister knyttet til andre AKKS-avdelinger i hele sommer.

Foto: Kristoffer Øen