LOUD! bandleir

Bruk høstferien til å bli kjent med nye mennesker, prøve ulike instrumenter, spille i band og lage egne låter!

LOUD er en bandleir som arrangeres for for jenter, ikke-binære og transpersoner i alderen 11-16 år på dagtid i høstferien på USF Verftet. Leiren krever ingen forkunnskaper, og deltakerne blir veiledet av dyktige instruktører fra musikklivet i Bergen. I løpet av uken har vi bandøvinger, ulike workshops og du blir kjent med andre musikkinteresserte. Vi avslutter uken med en konsert for venner og familie.

Når: Høstferien 5.oktober til 9.oktober 2020, kl. 10- 16.
Hvor: Bandleiren holdes på USF Verftet, Georgernes Verft 12, 5011 Bergen
Åpent for: for jenter, ikke-binære og transpersoner mellom 11-16 år

Leiren passer både for helt nybegynnere, og er også like gøy for de som kan spille fra før av. Vi har alt som trengs av utstyr, så du trenger ikke ha med eget instrument.

Vi starter uken med å bli kjent, før vi setter i gang instrumentkarusellen. Her får alle deltakerne prøve seg på gitar, bass, vokal og trommer. På slutten av dagen skriver deltakerne en prioritert liste med hvilke instrumenter de likte best.

Ut i fra ønskene deler vi gruppen inn i band og starter å lage egne låter. Våre dyktige bandinstruktører vil veilede og guide dere gjennom hele uken i både spilleteknikk, låtskriving og samspill. Bandleiren gir deg et dypdykk inn i musikkverdenen og du vil blant annet lære å spille ulike instrumenter, lære om utstyr og øvingslokalet, låtskriving, sceneformidling, musikkbransjen og hvordan spille i band. Og ikke minst blir du kjent med mange nye musikkinteresserte jenter! Vi gleder oss til en sosial og musikalsk uke!Praktisk om leiren

  • Vi starter hver leirdag med frokost og fellesamling kl. 9:30 hver dag utenom fredagen. Kl. 13:00 blir det lunsj.
  • Mat er inkl. i prisen og man trenger ikke ta med egen mat.  Fyll inn eventuelle spesielle behov i påmeldingsskjemaet.
  • Vi har godt med pauser utover dagene. Men har deltakerne ekstra behov, ta kontakt så fikser vi det.
  • Vi er ferdig kl. 16:00 hver dag utenom fredagen.
  • Leiren har totalt plass til 15 deltakere, som vil bli fordelt på 3-4 band avhenging av totalt antall.
  • Fredag 9.oktober er det konsertdag hvor venner og familie kan komme å se. Konserten holdes på Kvarteret. Dørene åpner kl. 17:30 og bandene går på kl. 17:45.
    Denne dagen starter vi kl. 11:00 og vi er ferdig til ca. kl. 18:30.
  • Alle band som blir dannet på leiren har mulighet for gratis bandøvinger hos oss etter endt leir.


Timeplan for leiren

Timeplanen for leir 2020 kommer i begynnelsen av august, men vi bygger på leiren fra 2019: i høstferien 2019 (7. – 11. oktober) var Marie Kristin Dale (gitarist og vokalist i MK´s Marvellous Medicine) og Mira Thiruchelvam (gitarist og fløytist i 9 grader nord) bandinstruktører hele uken. I tillegg hadde vi første dagen med oss Ingelin Mjåseth Hilland aka Søster Pling (danser, synger og spiller perkusjon i Det Skandaløse Orkester og Munnhugger) som trommeinstruktør, Nora Tårnesvik (bassist i Living, Strange Hellos, John Olav Nilsen og Nordsjøen, og soloprosjektet Nora Lovise) som bassinstruktør, og Birgitta Alida Hole (Lumikide, Strange Hellos og Birgitta Alida) som vokalinstruktør.

I løpet av uken ble det også holdt flere workshops. Silja Sol holdt en workshop om låtskriving, mens Johanne Karlsrud og Hanne Gabrielsen fra JAHJAH Studio holdt workshop om bandidentitet, logo og bandnavn. Anette Basso holdt workshop i normkritikk, om mangfold i musikken.

 Pris for høstferien 2020

kr. 1050
Inkluderer frokost og lunsj alle dager, samt valgfritt medlemskap i AKKS Bergen.

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på vår leir eller våre kurs. Vi tilbyr derfor både gratisplasser og redusert deltakeravgift til de som skulle trenge det. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Mer info om program og instruktører for 2020 kommer. 

AKKS jobber for likestilling i musikkbransjen. Gjennom LOUD! ønsker vi å motivere jenter til å spille i band og skrive låter. Vi vil at unge jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile.

Vi gleder oss til en sosial og musikalsk høstferie!

LOUD! Jentenes bandleir er støttet av Bufdir, Frifond kompetanse og Bergen Kommune.