Bandleiren LOUD!

Bruk høstferien til å bli kjent med nye mennesker, prøve ulike instrumenter, spille i band og lage egne låter!

 

Bandleiren LOUD! er en bandleir som arrangeres for jenter, ikke-binære og transpersoner i alderen 11-16 år på dagtid i høstferien på USF Verftet. Leiren krever ingen forkunnskaper, og deltakerne blir veiledet av dyktige instruktører fra musikklivet i Bergen. I løpet av uken har vi bandøvinger, ulike workshops og du blir kjent med andre musikkinteresserte. Vi avslutter uken med en konsert for venner og familie.

Når: Høstferien , kl. 09.30 – 16.00
Hvor: Bandleiren holdes på USF Verftet, Georgernes Verft 12, 5011 Bergen
Åpent for: Jenter, ikke-binære og transpersoner mellom 11-16 år

Påmelding til årets bandleir vil åpne senest august 2022.

Ønsker du info om bandleiren?
Meld din interesse her!Leiren passer både for nybegynnere, og er også like gøy for de som kan spille fra før av. Vi har alt som trengs av utstyr, så du trenger ikke ha med eget instrument.

Vi starter uken med å bli kjent, før vi setter i gang instrumentkarusellen. Høsten 2021 fikk deltakerne prøve seg på piano, bass, gitar og trommer med Birgitta Alida​ Hole (Strange Hellos, Birgitta Alida), ​Vilde Tuv (Vilde Tuv), ​Marie Moe (Slomosa, Razika, ​Svenske Tilstander) og Embla Karidotter (Embla and the Karidotters, Razika). På slutten av dagen skriver deltakerne en prioritert liste med hvilke instrumenter de likte best.

Ut i fra ønskene deler vi gruppen inn i band og starter å lage egne låter. Høsten 2021 var bandinstruktører på bandleiren Mira Thiruchelvam​ (9 grader nord), Birgitta Alida​ Hole (Strange Hellos, Birgitta Alida) og​ Marie Kristin Dale​ (MK’s Marvellous Medicine) som veiledet gjennom uken i både spilleteknikk, låtskriving og samspill.

Bandleiren gir deg et dypdykk inn i musikkverdenen og i løpet av uken vil vi ha vokalopplæring, låtskriverkarusell med fordypning i rytmer, tekst og akkorder, workshop i bandidentitet, gjesteartistkonsert, workshop i normkritikk, workshop i sceneformidling og uken avsluttes med at vi spiller konsert på USF Verftet. I tillegg blir du kjent med mange nye musikkinteresserte ungdommer! Vi gleder oss til en sosial og musikalsk uke!Praktisk om leiren

 • Vi starter hver leirdag med frokost og fellesamling kl. 09.30 hver dag utenom fredagen. Kl. 13.00 blir det lunsj.
 • Mat er inkludert i prisen og man trenger ikke ta med egen mat. Fyll inn eventuelle allergier eller andre behov i påmeldingsskjemaet.
 • Vi har godt med pauser utover dagene, men om man har behov for ekstra pauser underveis er det rom for det.
 • Vi er ferdige kl. 16.00 hver dag utenom fredagen.
 • Leiren har totalt plass til 12 deltakere som vil bli fordelt på 3-4 band avhenging av totalt antall.
 • Fredag 14. oktober er det konsertdag hvor venner og familie kan komme å se på ettermiddagen.
  Denne dagen starter vi kl. 11.00 og vi er ferdig til ca. kl. 18.30.
 • Alle band som blir dannet på leiren har mulighet for gratis bandøvinger hos oss etter endt leir ut året.


Timeplan for leir høst 2021


Pris for høstferien 2021

kr 1050 inkluderer frokost og lunsj alle dager, samt valgfritt medlemskap i AKKS Bergen.

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på vår leir eller våre kurs. Vi tilbyr derfor både gratisplasser og redusert deltakeravgift til de som skulle trenge det. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.Høsten 2021 var følgende instruktører på Bandleiren LOUD!

Bandinstruktører:

Mira Thiruchelvam er gitarist og fløytist i det etnisk progressive bandet 9 grader nord. Hun produserer og komponerer musikk i sjangre som carnatic, tamilsk folkemusikk, jazz, folk-rock og pop. I tillegg til å være musiker underviser hun i bambusfløyte, og har lang erfaring med å jobbe med barn og ungdom i multikulturelle og tverrfaglige prosjekter.

 

Marie Kristin Dale går under navnet MK og er artist, låtskriver og multi-instrumentalist med gitar som hovedinstrument. Hun startet bluesrockbandet MK’s Marvellous Medicine hvor hun er gitarist og vokalist. I 2017 vant bandet Spellemannspris. MK jobber for tiden med egen soloplate, samtidig som hun også underviser i gitar.

Birgitta Alida Hole er en musiker oppvokst i Tromsø og bosatt i Bergen. Hun er vokalist og låtskriver i hennes pop/indiepop-soloprosjekt Birgitta Alida og i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med instrumentet sitt er at hun kan formidle og få ut følelser, og hun elsker å synge i band og være en del av ei kreativ gruppe der man kan jobbe sammen med å skape og framføre musikk. Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen de siste årene og vært med som vokalinstruktør på bandleiren LOUD! tidligere. Birgitta vil også undervise i piano på instrumentkarusellen.

Instruktører instrumentkarusell:

 

Gitar

Vilde Tuv er en gitarist, vokalist, låtskriver og produsent som har turnert land og strand rundt. Hun ble i 2016 nominert til Spellemann for debutalbumet sitt D´meg. Vilde kaller selv musikken sin for eksperimentell pop-musikk «hvor jeg gjør alt mulig som faller meg inn». Vilde startet med å spille gitar da hun var 11 år. «For meg er gitar et instrument med mange muligheter; perfekt som backing til å synge ut overskudd av kjærlighet og sorg, gøy å spille sammen med andre, og den kan brukes både rytmisk og melodisk».

Trommer

Embla Karidotter har tidligere vært trommeinstruktør på LOUD! før og hos AKKS Bergen. Hun har spilt i en årrekke i bandet indiebandet Razika. For tiden spiller og turnerer Embla med country- og americana prosjektet sitt Embla and the Karidotters hvor hun synger og spiller gitar.

Bass

Marie Moe har spilt bass og vært låtskriver i bandet Razika i over 10 år. I 2019 spilte Razika sin siste konsert inntil videre og Marie er nå aktiv i flere forskjellige band: Svenske Tilstander, Slomosa, brenn og Embla & The Karidotters. Hun kommer til bandleiren LOUD! med masse god erfaring som instruktør etter å ha hatt bass- og bandkurs hos AKKS Bergen og AKKS Oslo gjennom flere år. Marie synes det gøyeste med å spille bass er at det er skikkelig trøkk og at det rister når man spiller.

Piano

Birgitta Alida Hole se info lenger oppe.


Workshops bandleiren LOUD! 2021

 • Workshop i bandidentitet med Renate Karin
 • Workshop i normkritiske perspektiver i musikken med Balansekunst
 • Workshop i sceneformidling med Veronika Heilund og Hedda Grønhaug (Hedda Mae)

  

AKKS jobber for likestilling i musikklivet. Gjennom LOUD! ønsker vi å motivere jenter til å spille i band og skrive låter. Vi vil at unge jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile.

Vi gleder oss til en sosial og musikalsk høstferie!

Bandleiren LOUD! er støttet av Bufdir, Frifond kompetanse og Bergen kommune.