Bandleiren LOUD!

Bruk høstferien til å bli kjent med nye mennesker, prøve ulike instrumenter, spille i band og lage egne låter!

 

Bandleiren LOUD! er en bandleir som arrangeres for jenter, ikke-binære og transpersoner i alderen 11-16 år på dagtid i høstferien på USF Verftet. Leiren krever ingen forkunnskaper, og deltakerne blir veiledet av dyktige instruktører fra musikklivet i Bergen. I løpet av uken har vi bandøvinger, ulike workshops og du blir kjent med andre musikkinteresserte. Vi avslutter uken med en konsert for venner og familie.

Når: Høstferien 5. oktober til 9. oktober 2020, kl. 09.30 – 16.00
Hvor: Bandleiren holdes på USF Verftet, Georgernes Verft 12, 5011 Bergen
Åpent for: Jenter, ikke-binære og transpersoner mellom 11-16 år

Årets bandleir er nå fulltegnet og vi har ingen ledige plasser igjen.

Er du interessert i å delta på LOUD! i 2021?
Ta kontakt med oss via dette skjemaet eller send en e-post til kontoret@bergen.akks.no, så tar vi kontakt med deg når vi setter opp nye kurs.

 

Leiren passer både for nybegynnere, og er også like gøy for de som kan spille fra før av. Vi har alt som trengs av utstyr, så du trenger ikke ha med eget instrument.

Vi starter uken med å bli kjent, før vi setter i gang instrumentkarusellen. Her får alle deltakerne prøve seg på gitar, bass, vokal og trommer. På slutten av dagen skriver deltakerne en prioritert liste med hvilke instrumenter de likte best.

Ut i fra ønskene deler vi gruppen inn i band og starter å lage egne låter. Våre dyktige bandinstruktører vil veilede dere gjennom hele uken i både spilleteknikk, låtskriving og samspill. Bandleiren gir deg et dypdykk inn i musikkverdenen og du vil blant annet lære å spille ulike instrumenter, lære om utstyr og øvingslokalet, låtskriving, sceneformidling, musikkbransjen og hvordan spille i band. Og ikke minst blir du kjent med mange nye musikkinteresserte jenter, ikke-binære og transpersoner! Vi gleder oss til en sosial og musikalsk uke!Praktisk om leiren

  • Vi starter hver leirdag med frokost og fellesamling kl. 09.30 hver dag utenom fredagen. Kl. 13.00 blir det lunsj.
  • Mat er inkludert i prisen og man trenger ikke ta med egen mat. Fyll inn eventuelle spesielle behov i påmeldingsskjemaet.
  • Vi har godt med pauser utover dagene, men ta kontakt dersom deltakerne har ekstra behov, så fikser vi det.
  • Vi er ferdige kl. 16.00 hver dag utenom fredagen.
  • Leiren har totalt plass til 15 deltakere som vil bli fordelt på 3-4 band avhenging av totalt antall.
  • Fredag 9. oktober er det konsertdag hvor venner og familie kan komme å se. Konserten holdes på Kvarteret i Bergen sentrum. Dørene åpner kl. 17.30 og bandene går på kl. 17.45.
    Denne dagen starter vi kl. 11.00 og vi er ferdig til ca. kl. 18.30.
  • Alle band som blir dannet på leiren har mulighet for gratis bandøvinger hos oss etter endt leir.


Timeplan for leiren


Pris for høstferien 2020

kr 1050 inkluderer frokost og lunsj alle dager, samt valgfritt medlemskap i AKKS Bergen.

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på vår leir eller våre kurs. Vi tilbyr derfor både gratisplasser og redusert deltakeravgift til de som skulle trenge det. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.Bandinstruktører bandleiren LOUD! 2020

Mira Thiruchelvam er gitarist og fløytist i det etnisk progressive bandet 9 grader nord. Hun produserer og komponerer musikk i sjangre som carnatic, tamilsk folkemusikk, jazz, folk-rock og pop. I tillegg til å være musiker underviser hun i bambusfløyte, og har lang erfaring med å jobbe med barn og ungdom i multikulturelle og tverrfaglige prosjekter.

 

Marie Kristin Dale går under navnet MK og er artist, låtskriver og multi-instrumentalist med gitar som hovedinstrument. Hun startet bluesrockbandet MK’s Marvellous Medicine hvor hun er gitarist og vokalist. I 2017 vant bandet spellemannspris. MK jobber for tiden med egen solo-plate, samtidig som hun også underviser i gitar hos AKKS Oslo.

 

 


Instruktører instrumentkarusell

 

Vokal

Birgitta Alida Hole er en musiker oppvokst i Tromsø og bosatt i Bergen. Hun er vokalist og låtskriver i hennes pop/indiepop-soloprosjekt Birgitta Alida og i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med instrumentet sitt er at hun kan formidle og få ut følelser, og hun elsker å synge i band og være en del av ei kreativ gruppe der man kan jobbe sammen med å skape og framføre musikk. Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen de siste årene og vært med som vokalinstruktør på bandleiren LOUD! tidligere.

Gitar

Vilde Tuv er gitarist, vokalist, låtskriver og produsent som har turnert land og strand rundt. Hun ble i 2016 nominert til Spellemann for debutalbumet sitt D´meg. Vilde kaller selv musikken sin for eksperimentell pop-musikk «hvor jeg gjør alt mulig som faller meg inn». Vilde startet med å spille gitar når hun var 11 år. «For meg er gitar et instrument med mange muligheter; perfekt som backing til å synge ut overskudd av kjærlighet og sorg, gøy å spille sammen med andre, og den kan brukes både rytmisk og melodisk».

Trommer

Ingelin Mjåseth Hilland aka Søster Pling spiller slagverk, gitar og synger. Ingelin var med på LOUD! i fjor. «Det jeg syns er gøyest med å tromme, er å spille konsert med Munnhugger, og fremføre egne låter. Og ellers syns jeg det er veldig gøy at man ikke trenger dyrt instrument for å tromme, man kan tromme rundt på andre ting. Jeg tenker at alle har en trommis i seg, og jeg vil bidra til å få den frem. Jeg ønsker å slå et slag for å se flere kvinnelige trommeslagere, og er glad for å være med på dette viktige arbeidet, som instruktør».

Bass

Marie Moe har spilt bass og vært låtskriver i bandet Razika i over 10 år. I 2019 spilte Razika sin siste konsert inntil videre og Marie er nå aktiv i flere forskjellige band: Svenske Tilstander, Slomosa, Brenn og Embla & The Karidotters. Hun kommer til bandleiren LOUD! med masse god erfaring som instruktør etter å ha hatt bass og bandkurs hos AKKS Bergen og AKKS Oslo gjennom flere år. Marie syns det gøyeste med å spille bass er at det er skikkelig trøkk og at det rister når man spiller.

 

 


Workshops bandleiren LOUD! 2020

 

Låtskriverworkshop med L.U:N.A

L.U:N.A (Mia Roussel) er en urban artist som har skrevet låter siden hun var 9 år gammel. I år vant hun NOPA- stipendet, et stipend som går til låtskrivere som har utmerket seg og kommer til prege musikklivet fremover. NOPA- juryen framhevet at Mia skriver låter det er lett å relatere til, på en leken måte, slik at man får lyst til å synge og danse med.

I 2019 var hun blant de nominerte for P3 Gull årets liveartist i konkurranse med vinneren Karpe samt Sondre Justad, Pasha og brenn. Med L.U:N.A er Mia en artist man umulig kan se bort ifra på den urbane scenen i Norge. Hun er signert med Petroleum records som har artister som Sigrid og Aurora i stallen. På bandleiren LOUD! vil Mia dele sine erfaring med låtskriving og hjelpe oss igang med å skrive låter.

 

Workshop i bandidentitet

Studio Boi er et bergensbasert designstudio, etablert i 2017 av Henriette Bekjorden Hukset og Stine Malene Foss Berg. Studioet jobber med grafisk design, illustrasjon og animasjon, med et særlig fokus på visuell identitet og redaksjonell design for kunder i kulturfeltet.

Studioet har blant annet designet grafisk materiale og merchandise for Silja Sol sitt album “Ni liv" og Sondre Lerche sitt album “Pleasure". På bandleiren LOUD! vil de hjelpe oss med å lage bandnavn og designe bandlogo.

 

Workshop i normkritikk
– om mangfold i musikklivet

Anette Basso skal holde foredrag om normkritikk og mangfold i musikklivet. Hun bor i Bergen og jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver på KODE kunstmuseer og komponisthjem. Hun er også frilans musikkanmelder for Stavanger Aftenblad. Hun har vært aktiv i partiet Feministisk initiativ, og har sittet i styret til AKKS Bergen.

Anette er opptatt av at musikklivet skal være bevisst og likestilt i alle ledd, slik at alle, uavhengig av kjønn, alder, kjønnsidentitet, seksuell orientering, hudfarge eller religion, skal ha en reell sjanse til å kunne jobbe med og leve av lidenskapen sin.

 

Inspirasjonsforedrag

Veronika Heilund er en 23 år gammel musiker fra Bergen. Hun har spilt med og vært korist for artister som Alan Walker, Dagny, Sigrid og iris, i tillegg til egne prosjekter og låtskriving. Veronika har også erfaring som manager i MADE Management, samt vært kursinstruktør i piano hos AKKS. På bandleiren LOUD! vil hun snakke om hvordan man kommer i gang i musikkbransjen, og ulike måter å jobbe med musikk på.

 

Workshop i sceneformidling

Dipha og Mira Thiruchelvam har spilt sammen siden tenårene. Med bambusfløyte som hovedinstrument, bestod repertoaret i søstrenes konserter hovedsakelig av sørindisk klassisk musikk. Etterhvert begynte de å eksperimentere med forskjellige musikksjangre for å gjøre musikken mer tilgjengelig for andre utenfor det tamilske miljøet. I dag har de etablert et band under navnet 9 grader nord og spiller konserter rundt i hele Norge.

På scenen har de mye fokus på hvordan formidle musikken, på bandleiren LOUD! vil de dele sine erfaringer og gi inspirasjon til hvordan deltakerne kan opptre på konsertscenen.

 

 

 Konsert med Kamara

Vi er så heldig å få konsert med Kamara under LOUD!
KAMARA toppet Musikknyheters liste over året mest spennende norske debutanter 2020 og var en av finalistene til Årets Urørt i 2019. Hun har allerede spilt på by:Larm, Trondheim Calling og Øyafestivalen.

Født i Sierra Leone og oppvokst i Bergen, har 21 år gamle Fatumata Kamara nylig startet sin artistkarriere. Hun synger og skriver sine egne låter med en distinkt og særegen vokal som beveger seg høyt og lavt på hennes høyst avhengighetsskapende tekster. I sitt tekstunivers møter KAMARA verden med et satirisk blikk; hun utfordrer normer og selvpåførte regler, utforsker identitet, selv-kjærlighet og et sterkt generasjonsskifte i samfunnet.

Med sterke melodier og fengende låter er KAMARA sin musikk et møte mellom RnB, elektronika og pop, hvor hun markerer seg som en unik artist i dagens musikklandskap. Hun er medvirkende på fire av låtene på Lars Vaular sitt album «Flere Steder Alltid».

 


 

 

AKKS jobber for likestilling i musikklivet. Gjennom LOUD! ønsker vi å motivere jenter til å spille i band og skrive låter. Vi vil at unge jenter skal få anledning til å jobbe med alle aspekter ved det å være musiker, og skape en trygg ramme for å prøve og feile.

Vi gleder oss til en sosial og musikalsk høstferie!

Bandleiren LOUD! er støttet av Bufdir, Frifond kompetanse og Bergen kommune.