Laster Hendelser

« All Hendelser

  • Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Kvinnedagsmarkering, AKKS 40 år, Isje din Bitsj Festival

6. mars 2022 @ 13:00 - 21:00

AKKS har i 2022 jobbet med likestilling og mangfold i norsk musikk i hele 40 år! AKKS er en idealistisk organisasjon som tilbyr band- og bandinstrumentkurs, DJ Kurs, workshops i låtskriving og produksjon, opptaksteknikk og konsertarrangering. Vi har også tre fullt utstyrte øvingslokaler på Metropolis og Tou Lyd, som kan leies ut på drop-inn eller fastleie basis. Vi driver prosjektet UFLAKKS Stavanger, som består av en gruppe med 20 frivillige ungdom som arrangerer rusfrie konserter med noen av Norges største artister og up-and-coming band. I tillegg har vi «snakks»- en åpen møteplass hver tirsdag for alle mellom 14 og 20 på Metropolis, og er ansvarlige for LOUD! Camp, et prosjekt som lager musikkaktiviteter spesielt rettet mot jenter, transpersoner og ikke-binære som ønsker eierskap og mestring innenfor musikken.

 

AKKS Stavanger skal feire alt dette med mingling, debattkurs, kurs i normer og hersketeknikker, og en fantastisk fri alders festival arrangert av arrangørgruppen vår UFLAKKS! Det hele skjer på Tou søndag, 6. mars.

 

«Vi er utrolig stolte over arbeidet vi gjør for likestilling i Norsk musikk, og gleder oss enormt til å feire at AKKS har eksistert som organisasjon i 40 år- startet i 1982 av blant annet Anne Grete Prøys for å rette opp i skjevheten på festivalscener. Vi har kommet veldig langt siden den gang, men har og langt og gå før det er et ordentlig mangfold i norsk musikk, og gleder oss veldig til å markere arbeidet vårt, gode samarbeid, alle kvinner, kjønnsmangfold og like muligheter, og neste generasjon som er så gode forbilder for fremtidens likestillingsarbeid» – Ida Collett Belle, Daglig Leder, AKKS Stavanger.

 

Balansekunst (balansekunstprosjektet.no), Ordførerkandidat Sissel Knutsen Hegdal, Press- Redd Barna og 8. mars komiteen skal være med på dagsprogrammet, som er gratis og åpent for alle fra kl 13:00 i Scene 1. Dørene til konserten UFLAKKS x Isje Din Bitsj åpner kl 17, og første artist, Mathea, en spennende ny låtskriver og artist (lokal ungdom fra Bjergsted Vgs. Musikk) går på kl 18. Deretter spiller den råe rapduoen Freya & Helena, garage-popduoen FLTY BRGR GRL (med Namra Saleem fra Stavanger), og så det fantastiske og fremadstormende indie pop bandet VEPS fra Oslo. Konserten er Fri Alder, og gratis for medlemmer av AKKS (støtt arbeidet vårt!) og bare 150 for ikke-medlemmer. Konserten har blitt booket, arrangert, promotert og skal gjennomføres av ungdommene i UFLAKKS. Dette er deres årlige Kvinnedagsfestival og en stor stolthet. Gjengen skal videre i vår arrangere UFLAKKS-konserter med brenn., TØFL, Dagny og flere, men først, Isje Din Bitj- en Kvinnedagsmarkering. Ungdomsleder for UFLAKKS, Emilie Lerang Rosnes sier om denne dagen «Dette er tredje året vi i UFLAKKS Stavanger arrangerer en Mini-festival på Tou for å markere kvinnedagen og det er igjen et av årets høydepunkter for oss. Vi er veldig stolte av å ha AKKS som vår moderorganisasjon og at vi kan være med på det viktige arbeidet AKKS gjør for å skape likestilling i musikkfeltet. Det er viktig for oss å samle folk i alle aldre, kjønn og med forskjellige bakgrunner og derfor har det vært viktig for oss å arrangere konserten med Fri Alder, booke en variert line-up og å holde billettprisene lave (Gratis for AKKS-medlemmer!). Vi ønsker alle og enhver velkommen til å feire alle rå kvinner sammen med oss 6.mars på Tou!»

Personvern og cookies