AKKS Stavanger har en rekke prosjekter i tillegg til helårs kurstilbud og øvingslokaleutleie. Disse består av: UFLAKKS Stavanger, LOUD! jentenes bandleir og TURBO.

UFLAKKS Stavanger

UFLAKKS er en arrangørgruppe som består av en rekke ungdom mellom 14 og 20 år. De arrangerer rusfrie U-18- og fri-alder konserter i samarbeid med profesjonelle aktører både lokalt og nasjonalt. Vi har blant annet hatt konserter med Cezinando, Sløtface, Arif, og Kvelertak, og allerede i 2019 hatt over 1000 ungdommer på noen av Stavanger’s fineste konserthus til profesjonelle, inspirerende og magiske konsertopplevelser.

Vil du bli med i gruppa? Send mail til stavanger@uflakks.no <3

Neste konsert:

UFLAKKS x Honningbarna på Tou 10. oktober

UFLAKKS x Arif på Folken 19. oktober

UFLAKKS x brenn. på Folken 1. november

UFLAKKS x Skambankt på Tou 30. november

Mer om UFLAKKS: 

UFLAKKS er en konsertserie av og for ungdommer. I dag består ungdomsarrangøren av 15 medlemmer i alderen 14-20 år, som aktivt leter etter ny, spennende musikk og arrangerer rusfrie konserter med fri, eller U-18 aldersgrense.

Målet med UFLAKKS er å lære ungdom hvordan man arrangerer konserter, øke konserttilbudet i Stavanger for ungdom og løfte fram unge og lovende lokale band. Vil du også arrangere konserter? Eller ønsker du å spille på UFLAKKS? Ta kontakt med oss på epost, stavanger@uflakks.no, og følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer.

UFLAKKS ble dannet av AKKS Bergen i 2013 etter en innspillskonferanse i regi av Norske Konsertarrangører og Brak, der en gjeng ungdommer ytret ønske om å bedre konserttilbudet for ungdom, samt at de ønsket å lære hvordan man arrangerer konserter selv.
AKKS Bergen tok ønsket på alvor og inviterte ungdommene med i planleggingsfasen av det som skulle utvikle seg til å bli UFLAKKS.

Vi startet UFLAKKS i Stavanger i 2016 og ser, tre år etter, at prosjektet har fått fotfeste her i regionen, at antallet ungdommer som ønsker å arrangere konserter har gått opp, publikum som vet om vårt tilbud, og antallet ungdommer som satser som artister og band har gått opp. Prosjektet spres nå til andre avdelinger i landet, og gjør en viktig jobb for rekruttering, motivering og synliggjøring av unge, håpefulle ungdom. Antall ungdomsarrangører og kulturopplevelser for unge har økt betraktelig, og viser hvor viktig det er å ta ungdom på alvor.

LOUD! jentenes bandleir

LOUD! er et prosjekt som består av sommer, høst og vinterferie-leirer for jenter, transpersoner og andre underrepresenterte kjønn. Med et normkritisk blikk til kjønn og musikk og gjennom fokus på låtskriving, bandøvelser, konserter og nye vennskap, jobber vi for å skape selvtillit, samhold og musikkinteresse. Leirene passer både for deltakere som har spilt før, og de som har lyst å prøve seg på noe helt nytt!

LOUD-prosjekter og tilbud rundt om i landet:

  • Sommerleirer arrangeres hvert år 1. og 2. uken i sommerferien på Haugetun Folkehøgskole utenfor Fredrikstad. Deltakelse koster 3500 kroner, men det er mulig med redusert pris eller gratis deltakelse for familier som trenger det. Mer om tilbudet her!
  • I høst- og vinterferier arrangeres det dagleire rundt om i landet, sjekk her for oppdatert informasjon.
  • elektroLOUD arrangeres som et semester langt kurs i Oslo. Her kan deltakere som allerede har spilt litt eller jobbet med låter fordype seg i musikkproduksjon og elektronisk musikk. Mer om tilbudet her!

TURBO

photo: Vanessa Storm

TURBO er en talentsatsing for å få fart på up-and-coming band fra Rogalandregionen. I regi av AKKS, Metropolis, STAR og Rogaland Musikkråd har vi helgelange mentoropplegg hvor band som ønsker å komme videre med prosjektet sitt kan møte profesjonelle forbilder og få tilrettelagt veiledning i låtproduksjon, konsertproduksjon, søknadsskriving og musikkindustri, og branding. Tidligere deltakere har vært Ida Lunde, Vrakfeber og Mudslide.