AKKS Stavanger har en rekke prosjekter i tillegg til helårs kurstilbud og øvingslokaleutleie. Disse består av: UFLAKKS Stavanger, snakks, og LOUD! musikk for jenter, trans og ikke-binære personer.

UFLAKKS Stavanger

UFLAKKS er en arrangørgruppe som består av en rekke ungdom mellom 14 og 20 år. De arrangerer rusfrie U-18- og fri-alder konserter i samarbeid med profesjonelle aktører både lokalt og nasjonalt. Vi har blant annet hatt konserter med Cezinando, Sløtface, Arif, og Kvelertak, og allerede i 2019 hatt over 1000 ungdommer på noen av Stavanger’s fineste konserthus til profesjonelle, inspirerende og magiske konsertopplevelser.

Vil du bli med i gruppa? Send mail til stavanger@uflakks.no <3

Neste konsert:

UFLAKKS x TØFL 1. august i samarbeid med Stavanger Kammermusikkfestival og Fjåge i Vågen

UFLAKKS x STAR // Musikksesjonen workshop med Polar Artist og Mall Girl 23. august

UFLAKKS x Støy // Fucales, Kaizo Kids, Sundrowned på Tou 2. okt

UFLAKKS x Sløtface på Tou 17. oktober 

UFLAKKS x Safario på Folken 14. november

Mer om UFLAKKS: 

UFLAKKS er en konsertserie av og for ungdommer. I dag består ungdomsarrangøren av 15 medlemmer i alderen 14-20 år, som aktivt leter etter ny, spennende musikk og arrangerer rusfrie konserter med fri, eller U-18 aldersgrense.

Målet med UFLAKKS er å lære ungdom hvordan man arrangerer konserter, øke konserttilbudet i Stavanger for ungdom og løfte fram unge og lovende lokale band. Vil du også arrangere konserter? Eller ønsker du å spille på UFLAKKS? Ta kontakt med oss på epost, stavanger@uflakks.no, og følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer.

UFLAKKS ble dannet av AKKS Bergen i 2013 etter en innspillskonferanse i regi av Norske Konsertarrangører og Brak, der en gjeng ungdommer ytret ønske om å bedre konserttilbudet for ungdom, samt at de ønsket å lære hvordan man arrangerer konserter selv.
AKKS Bergen tok ønsket på alvor og inviterte ungdommene med i planleggingsfasen av det som skulle utvikle seg til å bli UFLAKKS.

Vi startet UFLAKKS i Stavanger i 2016 og ser, tre år etter, at prosjektet har fått fotfeste her i regionen, at antallet ungdommer som ønsker å arrangere konserter har gått opp, publikum som vet om vårt tilbud, og antallet ungdommer som satser som artister og band har gått opp. Prosjektet spres nå til andre avdelinger i landet, og gjør en viktig jobb for rekruttering, motivering og synliggjøring av unge, håpefulle ungdom. Antall ungdomsarrangører og kulturopplevelser for unge har økt betraktelig, og viser hvor viktig det er å ta ungdom på alvor.

snakks

snakks er en åpen møteplass for ungdom mellom 14 og 20 år. Hver tirsdag mellom 14 og 18 kan de som vil ha et sted å henge etter skolen komme på Metropolis, få gratis ettermiddagssnacks, møte nye folk og holde på med gøye aktiviteter. Opplegget er gratis og man trenger ikke melde seg på. Det hele lanseres offisielt 1. desember, 2020, og går alle tirsdager utenom i skoleferier fremover. Snakks!

LOUD! jentenes bandleir

LOUD! er et prosjekt som består av sommer, høst og vinterferie-leirer for jenter, transpersoner og andre underrepresenterte kjønn. Med et normkritisk blikk til kjønn og musikk og gjennom fokus på låtskriving, bandøvelser, konserter og nye vennskap, jobber vi for å skape selvtillit, samhold og musikkinteresse. Leirene passer både for deltakere som har spilt før, og de som har lyst å prøve seg på noe helt nytt!

LOUD-prosjekter og tilbud rundt om i landet:

  • Sommerleirer arrangeres hvert år 1. og 2. uken i sommerferien på Haugetun Folkehøgskole utenfor Fredrikstad. Deltakelse koster 3500 kroner, men det er mulig med redusert pris eller gratis deltakelse for familier som trenger det. Mer om tilbudet her!
  • I høst- og vinterferier arrangeres det dagleire rundt om i landet, sjekk her for oppdatert informasjon.
  • elektroLOUD arrangeres som et semester langt kurs i Oslo. Her kan deltakere som allerede har spilt litt eller jobbet med låter fordype seg i musikkproduksjon og elektronisk musikk. Mer om tilbudet her!