Om oss

AKKS Stavanger er regionens idealistiske musikkorganisasjon med fokus på rekruttering av kvinner, trans- og ikkebinære til musikkfeltet gjennom å tilby kurs, øvingslokaler, arrangere konserter og workshops, og tilby et bredt og spennende nettverk i øvrige musikknorge.

Vi holder til på ungdomens kulturhus, Metropolis, midt i hjertet av Stavanger. Vi driver 4 øvings- og kurslokaler, to på Metropolis og to på nye Tou Lyd som kan leies på drop-in og fast basis. AKKS Stavanger tilbyr instrumentkurs, bandkurs, musikkworkshops, og er arrangør av konserter og medlemskvelder. Vi har ungdomsarrangørgruppen UFLAKKS Stavanger- som bidrar til å gi ungdom en arena for opplæring i alt som skal til for konsertarrangering og et innblikk i, og kontakter i norsk musikkliv. Gruppen arrangerer rusfrie konserter med noen av Norges største og up-and-coming artister med lokale band og artister som support. Vi jobber med både voksne, ungdom og barn av alle kjønn, og er spesielt interesserte i å få et større mangfold inn i alle aspekter av musikkindustrien, både på og av scenen.

AKKS Stavanger ble stiftet i 1996 og jobber i samarbeid med Folken, Checkpoint Charlie, Martinique, Cementen, Metropolis, Ungdom og Fritid, TOU Scene, STAR Rogaland, Metropolis, Mablis, Musikkfest Stavanger, og RockComp med flere.

Vi er idealistiske og er avhengige av god støtte fra: Stavanger Kommune Ungdom og Fritid, Rogaland Musikkråd og Rogaland Fylkeskommune, Landsrådet for Noregs barne- og ungdomsorganisasjonar (LNU), Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (BUFDIR), Norsk Kulturråd, Norsk Musikkråd, og FriFond Organisasjon. Vi jobber for å kunne tilby opplæring av høy kvalitet med profesjonelle musikere og musikkopplevelser til en overkommelig pris for alle.