Møt instruktørene på vårens kurs

Møt noen av våre instruktører på vårens kurs!

 

Vårens kursinstruktører har lang fartstid innenfor sitt instrument og mye kunnskap å lære vekk. På våre kurs er det fokus på spilleglede og vi starter raskt å spille låter. Hils på våre instruktører!

 

 

Instruktør på DJ-kurs våren 2022 er Olav Eggestøl

Olav Eggestøl har vært aktiv som DJ i Bergen siden 2011, og har hatt faste konsepter på uteteder som Østre og Landmark. Han har også hatt fast residency på Cafe Opera de siste 5 årene, har radio shows på nettradioen Vers Libre. Olav liker mange ulike sjangere. Som dj må man ofte tilpasse seg til ulike settinger. En dag spiller man foran 500 stykk på et rave, og den andre dagen spiller man foran 60 åringer som er glad i danseband musikk. Det er viktig å fordype seg i en sjanger man liker, men å ha bredde er likeså viktig om man skal kunne spille ulike steder.

På DJ-kurset er Olav opptatt av at deltakere skal mestrer utstyret! “Når man begynner på DJ-kurs er man ofte litt forvirret – hva er alle disse knappene? Men når man først mestrer utstyret, og vet hvordan det fungerer, så vil man ha det vanvittig gøy bak dj-utstyret.»

Les mer om våre DJ kurs her!

Instruktør for pianokurs er August Riise

August Riise har spilt piano siden ungdomsskolen og syns det å sette seg bak pianoet er noe av det gøyeste som fins! “Piano er på en måte alle andre instrumenters mor; det har stor rekkevidde, det er lineært og oversiktlig og ikke minst låter det utrolig kult i nærmest alle sjangre! Dessuten gjør pianoet det mulig å akkompagnere seg selv, en mulighet man ikke har med de fleste andre instrumenter.» August har både ordinære pianokurs og junior pianokurs.

Les mer om pianokurs her


Instruktør på elektronisk musikkurs er Monika Engeseth

Monika Engeseth går under artistnavnet Moyka, hvor hun lager låter både alene og sammen med andre. Monika liker å produsere, skrive og eksperimentere med vokal og synth. I tillegg spiller hun litt gitar og piano. “Jeg syns det gøyeste er å eksperimentere til jeg finner noe nytt og interessant, eller noe fint og gøy! Det viktigste for meg er å skape.» Hun har studert musikkproduksjon ved Noroff i Bergen, og lyd og lydproduksjon i teater fra videregående.

Les mer om elektronisk musikkurs her

Instruktør på vokalkurs er Birgitta Alida Hole

Birgitta Alida Hole er vokalist og låtskriver i hennes soloprosjekt Birgitta Alida og i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med å være instruktør er å se at deltakerne opplever mestring og glede over å synge, det sterke samholdet som vokser frem i vokalgruppene, og å møte alle de ulike personlighetene og hvordan dette gjenspeiles i sang og musikkpreferanser.

Les mer om vokalkurset her


Instruktør på elgitar er Markus Matland

Markus spiller i hovedsak gitar og synger, men gjør seg på trommer og bass. Han har spilt gitar i kulturskolen i flere år og hadde gitar som hovedinstrument på videregående. Markus er glad i singer-songwriter indie sjangeren, gjerne Beatles-inspirert musikk, og selvsagt rock! Han holder for tiden på med et soloprosjekt under eget navn, Markus Matland.

Les mer om elgitarkurset her

Instruktør på bandkurs og trommer junior er Per Elling Kobberstad

Per Elling spiller for tiden mest slagverk, men spiller også gitar og piano. Han har spilt i flere band, bl.a Yolobrothers, Shikoswe, Shakanaka og Elida Høgalmen, og har mange erfaringer og tips å komme med. I bandsammenheng har han mye kunnskap å dele om hvordan arrangere låter sammen, og Per Elling har også laget en del instrumentalmusikk alene. Per Elling har gått musikklinja på Firda videregående skole, og jazzlinjen på Toneheim folkehøyskole.

Les mer om bandkurset her

Instruktør på akustisk gitar og bass er Tom Crozier

Tom Crozier har vært instruktør hos AKKS i flere år. På Tom sine kurs får deltakerne grunnleggende forståelse for gitar og musikk. Tom ønsker å gi sine kursdeltakere inspirasjon til å plukke opp instrumentet så ofte som mulig.

Les mer om akustisk gitarkurs her
Les mer om basskurs her

 

Instruktør på trommekurs vår 2022 er Anna Østrem

Anna har alltid vært musikkinteressert, og kjøpte sitt første elektriske trommesett som 14-åring. Hun var selvlært frem til hun startet på musikklinjen. Her fikk hun utforsket musikk og samspill på en helt ny måte og har drevet med flere prosjekter siden. Sammen med venner og klassekamerater har Anna fått prøvd seg på mange sjangre, men indie, alternativ rock og punk har en spesiell plass i trommehjertet.

Les mer om trommekurset her