UFLAKKS

UFLAKKS er en konsertserie av og for ungdommer. I dag består gruppen av 15 medlemmer i alderen 14-20 år, som aktivt leter etter ny, spennende musikk og arrangerer rusfrie konserter med fri, eller U18-aldersgrense.

Målet med UFLAKKS er å lære ungdom hvordan man arrangerer konserter, øke konserttilbudet i Stavanger for ungdom og løfte fram unge og lovende lokale band. Vil du også arrangere konserter? Eller ønsker du å spille på UFLAKKS? Ta kontakt med oss på epost, stavanger@uflakks.no, og følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer.

UFLAKKS ble dannet i Stavanger i 2016. Prosjektet ble først til i 2013 etter AKKS Bergen var med på en innspillskonferanse i regi av Norske Konsertarrangører og Brak, der en gjeng ungdommer ytret ønske om å bedre konserttilbudet for ungdom, samt at de ønsket å lære hvordan man arrangerer konserter selv. AKKS Bergen tok ønsket på alvor og inviterte ungdommene med i planleggingsfasen av det som skulle utvikle seg til å bli UFLAKKS.

Fem år etter, ser vi at prosjektet har fått fotfeste flere steder i landet. Antall ungdomsarrangører og kulturopplevelser for unge har økt betraktelig, og viser hvor viktig det er å ta ungdom på alvor. I Stavanger har vi allerede i år arrangert konserter for over 800 ungdom, to av våre tidligere medlemmer har gått videre til å starte egne booking- og managementselskap, og vi har et stadig påfyll av ungdom som interesserer seg for å lære mer og være involvert.