Musikkteori 1

Ta steget videre som musiker eller vokalist på AKKS sitt

Kurs i musikkteori og gehør

Bli med på et kurs som gir deg mer musikkforståelse og lær deg språket bak musikken. Gjennom kursets fire kursdager vil vi jobbe praktisk med gehør, musikkteori og å lytte til musikk.

Underveis vil vi jobbe med oppgaver hvor vi bruker instrumentet og stemmen vår som et verktøy. Målet er å gi den grunnleggende teoretiske kunnskapen man trenger og videreutvikle seg, gjerne litt utenfor komfortsonen.

Kursdager:  kl. 17-20 onsdager og torsdager- 10.11, 11.11, 17.11 og 18.11.
Sted: Kulturhuset, Vaskerelven 8
Instruktør: Birgitta Alida

Dette kurset passer for deg som:

Kurset passer godt for deg som ønsker å starte med låtskriving, vil bli bedre i samspill med andre musikere eller forbereder opptaksprøve til musikkutdanning.

  • er over 14 år. Vi har ingen øvre aldersgrense.
  • som har har spilt litt på instrumentet sitt eller har litt erfaring som vokalist.
  • er interessert i å utvikle deg musikalsk.

Har du en del erfaring anbefaler vi musikkteorikurs 2.Praktisk om kurset

Kurset går over 4 ganger med 3 timer undervisning (inkl. pauser) hver kursdag. Alle AKKS sine kurs har fokus på mestringsfølelse og musikkglede, og undervisningen foregår i et trygt miljø i grupper på tre til seks deltakere.

På kurset vi vil bruke mye lytteeksempler og vi vil løse oppgaver sammen innenfor hvert tema. Sammen vil vi bygge opp kunnskap og forståelse rundt musikkteori som kan brukes i låtskriving, komponering og videreutvikling av deg som musiker.

Kursdag 1:            Tema: Notelære, tonearter og skalaer.
Vi blir kjent. Kartlegging av nivå og ambisjoner for kurset.

Kursdag 2:           Tema: Intervaller og akkorder.

Kursdag 3:           Tema: Takt og rytme.

Kursdag 4:           Tema: Teori i praksis.
Vi bruker teorien når vi fremfører musikk.
Vi synger og spiller sammen.

AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette.

Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Instruktør Birgitta Alida Hole

Birgitta Alida Hole er vokalist og låtskriver i hennes soloprosjekt Birgitta Alida og spiller i bandet Strange Hellos. Hun elsker å synge i band og være en del av en kreativ gruppe der man kan jobbe sammen med å skape og fremføre musikk. Birgitta synes det beste med å være vokalist er å kunne formidle og få ut følelser.

Birgitta begynte å spille og lage musikk da hun var barn og tok timer i piano, fiolin og sang, før hun gikk på musikklinja på Kongsbakken VGS, jazzlinja på Sund Folkehøgskole og tok sin bachelor i jazzvokal på Griegakademiet (UiB). Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen i flere år.Priser musikkteorikurs høst 2021

  • kr. 750* Kursavgift AKKS-medlemmer 2021
  • kr. 750* Kursavgift inkl. medlemskap i AKKS 2021
  • kr. 1 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.

Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.