GAIN – produsentkurs og mentorprogram

GAIN – produsentkurs og mentorprogram for jenter, ikke-binære og transpersoner 16-25 år

Pris fra 750 kr
Instruktør: Monika Engeseth (Moyka)
Oppstart: Vårens GAIN kurs er nettopp slutt. Neste kurs blir til høsten. 
Sted: USF Verftet og gjestebesøk

Er du interessert i å delta på neste kurs? Meld deg på vår interesseliste via dette skjemaet eller send en e-post til kontoret@bergen.akks.no, så tar vi kontakt med deg når vi åpner får påmeldingen.

 

Imens du venter kan du se bilder fra vårens GAIN-kurs da de var på besøk hos Edvard Tronstad i Vestavind Studio for å spille inn Most Like Marlin. Se bildene her.


Om GAIN

Vil du bli tryggere som musikkprodusent, og bli del av et kreativt og inkluderende fellesskap med andre musikkprodusenter? Vil du lære mer om feltopptak, arbeid i studio, miksing, innspilling av vokal, effektbruk og komposisjon? Da er GAIN noe for deg!

Kanskje du lager dine egne hyperpopballader på badet, eller drømmer om å sitte bak spakene i et stort studio? Kanskje du ønsker bedre lydkvalitet på lydinstallasjonen din, eller å få visesangen din til å poppe? Eller at du og kompisen din har blitt avhengig av å rappe? Kanskje du er på klubben og tenker at dette kunne du gjort mye bedre selv?

Føler du det sånn, betyr det sannsynligvis at, ja, du kan gjøre det mye bedre selv. Bli med på GAIN og få en inspirerende heiagjeng og inspirasjon. I løpet av kurset drar vi på studiobesøk så du får innblikk i hvordan det er å produsere for andre artister, og tester vi ulike måter å fremføre produksjoner live.

Du får feedback på egne produksjoner, og oppgaver og strategier for å få igang arbeidsflyten mellom kursdagene. Du vil få masse ny kunnskap om innspilling og produksjon, men også tid til å implementere det du lærer, med egen arbeidstid i fellesskap, hvor instruktøren er tilgjengelig for å hjelpe hver enkelt å komme videre i sin prosess.

Kurset passer for alle som driver med musikkproduksjon, og ønsker å bli kjent med andre med samme interesse! Vanligvis er vi 6 deltakere fra hele byen og omegn, som jobber i ulike sjangre med ulik grad av erfaring. Dette gjør at vi alle har mye å lære hverandre, og at gruppen er såpass liten gjør det mulig for instruktøren å gi individuell veiledning og oppmuntring. Vi har god erfaring med å skape trygghet og samhold i gruppen.

Deltakerne vil danne en gruppe, som sammen med instruktøren vil jobbe kreativt med egne produksjoner gjennom semesteret. Vi legger opp til at kursdagene skal være et sosialt treffsted, der man vil jobbe sammen, utveksle ideer og la seg inspirere av hverandre.

For å få best mulig utbytte av kurset må man sette av tid til å jobbe med egne produksjoner mellom kursdagene. Uavhengig av hvor lenge eller hvor mye man har jobbet med musikkproduksjon, er det viktigste at du ønsker å utvikle deg selv musikalsk og som produsent, og ønsker å utveksle kreative prosesser og erfaringer sammen med andre.

 

Om mentorprogrammet

Deltakerne på GAIN-kurs får tilbud om et gratis mentorprogram etter endt kurs. Mentorprogrammet innebærer fem dager i studio à fire timer per deltaker med en musikkprodusent. Det vil være fokus på det kreative innen produksjon, arrangering og låtskriving, i tillegg til tekniske ferdigheter. Mentorprogrammet blir individuelt tilpasset den aktuelle deltakeren. I tillegg til konkrete målsetninger vil deltakeren få et stort spillerom for personlig utvikling. 

I vår har vi med oss Edvard Tronstad og Eirik Marinius Sandvik som mentorer.

Ikke innenfor målgruppen? Sjekk ut våre andre kurs i musikkproduksjon.


På besøk i Vestavind Studio, GAIN høst 2022. Foto: Ingvild Hægh.


 


Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

 

Prosjektet GAIN er støttet av Kulturdirektoratet, Bergen kommune og Norsk Musikkråd.