GAIN 2022 – produsentkurs

GAIN 2022 – produsentkurs for jenter, ikke-binære og transpersoner

Søknadsfrist 4. april / Kursoppstart 19. april / Bergen Kjøtt/ Priser fra kr. 750.

GAIN er et produsentprosjekt i regi av AKKS Bergen med mål om å øke andelen musikkprodusenter som identifiserer seg som jente, ikke-binære og transpersoner. Kursets alder er 16 til 25 år.

Har du lyst til å treffe andre som er likesinnede musikkprodusenter i startfasen, finne musikksamarbeid og bli en del at et positivt og inkluderende miljø? Da er GAIN noe for deg!

 

En musikkprodusent har ansvaret for blant annet kontroll av innspillingsøkter, musikalsk veiledning av artister, og jobber med innspilling, miksing og mastering. AKKS Bergen sitt produsentkurs vil gi deg en god introduksjon til produsentens verden. Her får du kjennskap til de tekniske aspektene av en musikkprodusents jobb, noe forkunnskaper kreves.

Datoer:

Tirsdag 19. og onsdag 20. april kl. 17.00 – 21.00
Tirsdag 26. og onsdag 27. april kl. 17.00 – 21.00
Tirsdag 3. mai og onsdag 4. mai  kl. 17.00 – 21.00

Lokale: Bergen Kjøtt

Instruktør: Vilde Tuv

Påmelding for produsentkurset Gain

Kurset har plass til 8 kursdeltakere. Påmeldingen er søknadsbasert og søknadsfrist er mandag 4. april. Fyll ut påmeldingsskjemaet med et kort avsnitt hvor du forteller oss hvorfor du vil bli med på dette kurset. Man får svar om man har fått plass innen 8. april.

Påmeldingsfrist mandag 4. april. 

Innen 8. april får man svar på om man har kommet med eller ikke.Deltakerne vil danne en gruppe, som sammen med en instruktør vil jobbe kreativt i produsentrollen gjennom høstsemesteret. Vi legger opp til at kursdagene skal være et sosialt treffsted, der man vil jobbe sammen, utveksle ideer og la seg inspirere av hverandre. Underveis vil vi besøke ulike studioer og få gjesteforelesere som gir påfyll.

Målgruppe for produsentkurset GAIN

GAIN er for jenter, ikke-binære og transpersoner i alderen 16-25 år, og passer for deg som ønsker å utvikle deg som produsent i felleskap med andre. Vi legger til rette for et sosialt og kunnskapsrikt opplegg hvor du får jobbe med egne prosjekter, innføring og fordypning av grunnleggende temaer med kursinstruktører og inspirasjon fra spennende gjesteinstruktører.

For å få best mulig utbytte av kurset må man jobbe med egne prosjekter under og mellom kursdagene. Vi legger opp til at man skal vise fram eget arbeid underveis i kurset. Uavhengig av hvor lenge eller hvor mye man har jobbet med musikkproduksjon, er det viktigste at du ønsker å utvikle deg selv musikalsk og som produsent, og ønsker å utveksle ideer og tips med andre.Forkunnskaper 

GAIN er for deg med basiskunnskap i Ableton Live, Protools, Logic Pro eller Cubase og kan jobbe noe selvstendig.

Om man mangler programvare kan man laste ned 90 dagers demoversjon av Ableton Live her. Denne må lastes ned i forkant av første kursdag. Dersom du ikke har eller ikke har mulighet til å kjøpe programvaren Ableton Live til kurset kan du få en lisens gratis av oss. Ta kontakt med oss: kontoret@bergen.akks.no.

Ta med

På kurset tar du meg din egen PC og headset.Hovedinstruktør på kurset er  Vilde Tuv

Vilde Tuv er produsent, komponist, artist og dj. På hennes nyeste album Melting Songs, blander hun elementer fra elektronisk musikk, med fløyte som gir assosiasjoner til folkemusikk og klassisk. Platen har fått svært gode omtaler i norske og europeisk presse. Tuv har en åpen og nysgjerrig tilnærming til musikkproduksjon. Selv om de siste produksjonene hennes har dreid seg rundt blokkfløyte og trance-arpeggioer, har hun en stor kjærlighet for alt fra popmusikk, elektronisk og eksperimentell musikk, visesang og rap. Les mer om Vilde på Facebook!Kursprogrammet

Kursdag 1 – 19.4 – Velkommen til GAIN

Til første kursdag har deltakerne med seg noe musikk de vil dele med gruppen. Det kan være en låt eller skisse du selv har laget, eller eksempler på musikk du liker og kunne tenke deg å lære hvordan man lager. I løpet av kursdagen blir vi kjent med hverandres interesseområder og setter oss mål for hva hver enkelt ønsker å oppnå i løpet av kurset. Vi arbeider individuelt med ulike små oppgaver som får fart på arbeidsflyten og kreativiteten, og løser tekniske utfordringer i fellesskap.

Kursdag 2 – 20.4 – Field Recording 

Field Recording-dag! Vi tar med oss zoom-recorder og gjør lydopptak inne i bygget og ute i nærområdet, før vi tar vi med oss lydene inn og finner ut hvordan de kan manipuleres og brukes til å lage musikk. På kurslokalet vil vi også ha ulike instrumenter tilgjengelig som deltakerne kan få prøve å gjøre opptak på. Om du spiller et instrument selv, ta det gjerne med! Andre halvdel av dagen bruker vi til å lage en låt med lydene vi har samlet. 

Kursdag 3 – 26.4 – Studiobesøk i Duper Studio

Kursdag 3 besøker vi Duper Studio på Bergen Kjøtt. Vi lærer hvordan å mikke opp et trommesett og ulike instrumenter, og hvordan alt henger sammen med den store miksepulten. Vi studerer mikrofonteknikk, mikrofoner, vokalproduksjon, effekter og miksing. Produsent Martin Smoge viser oss hvordan han spiller inn band, og produserer filmmusikk. I løpet av dagen får alle deltakere 15 minutter én til én session med Vilde for å komme videre med eget prosjekt.

Kursdag 4 – 27.4 – Mixing og mastring med Jørgen Træen

Vi får besøk av Jørgen Træen som er en av Bergens mest erfarne mix- og mastringsteknikere, i tillegg til å være en synthesizerentusiast. Jørgen innlemmer oss i hvordan å mestre mastringens hemmeligheter, og vi trener opp ørene våre med å teste teknikkene på egne prosjekter.

Kursdag 5 – 3.5 – Egenarbeid + Gjesteprodusent Sandra Kolstad

Vi får besøk av Sandra Kolstad som er med som instruktør de to siste kursdagene.  Sandra åpner opp et av sine prosjekter og deler av sine komposisjonsteknikker.  Når er en låt bra nok? Når er den ferdig? Sandra og Vilde deler sine beste tips til arbeidsflyt og fullføring av prosjekter. Deltakerne får  jobbe individuelt med å lage variasjon og liv i låtene sine med automasjon og modulasjon, før vi avslutter med en feedback session.

Kursdag 6 – 4.5- Livefremføring 

Siste kursdag tester vi ut måter hvordan deltakernes produksjoner kan spilles live! Vi har ulike midi-kontrollere tilgjengelig, og kobler oss til konsertanlegget på Bergen Kjøtt. Deltakerne jobber individuelt med oppfølging fra Sandra og Vilde med å sette opp et livesett, og alle får muligheten til å fremføre noe for hverandre på slutten av dagen. Avslutningsvis prater vi om veien videre for deltakerne og legger en plan for hvordan hver enkelt best mulig kan fortsette praksisen sin.

 Priser GAIN produsentkurs vår 2022

  • kr. 750* Kursavgift inkl. medlemskap i AKKS 2022
  • kr. 2 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
    *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent

Vi har et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

Påmelding for produsentkurset Gain

Kurset har plass til 8 kursdeltakere. Påmeldingen er søknadsbasert og søknadsfrist er mandag 4. april. Fyll ut påmeldingsskjemaet med et kort avsnitt hvor du forteller oss hvorfor du vil bli med på dette kurset. Man får svar om man har fått plass innen 8. april.

Påmeldingsfrist mandag 4. april. 

Innen 8. april får man svar på om man har kommet med eller ikke.

Har du spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

 

Kursene er støttet av Kulturrådet