Bandleiren LOUD! 2021

I høstferien 11. til 15. oktober går bandleiren LOUD! av stabelen på USF Verftet og vi gleder oss til en musikalsk uke med masse moro!

Det er svært få ledige plasser på leiren, så vær kjapp med å melde dere på!
Trykk her for å lese mer om leiren og melde deg på!

 

Vi starter uken med å bli kjent, før vi setter i gang instrumentkarusellen. Her får alle deltakerne prøve seg på piano, bass, gitar og trommer med Birgitta Alida​ Hole (Strange Hellos, Birgitta Alida), ​Vilde Tuv (Vilde Tuv), ​Marie Moe (Slomosa, Razika, ​Svenske Tilstander) og Embla Karidotter (Embla and the Karidotters, Razika). På slutten av dagen skriver deltakerne en prioritert liste med hvilke instrumenter de likte best og ønsker å spille resten av uken.

Ut i fra ønskene deler vi gruppen inn i band og starter å lage egne låter. Våre dyktige bandinstruktører Mira Thiruchelvam​ (9 grader nord), Birgitta Alida​ Hole (Strange Hellos, Birgitta Alida) og​ Marie Kristin Dale​ (MK’s Marvellous Medicine) vil veilede gjennom uken i både spilleteknikk, låtskriving og samspill.

Bandleiren gir deg et dypdykk inn i musikkverdenen og i løpet av uken vil vi ha vokalopplæring, låtskriverkarusell med fordypning i rytmer, tekst og akkorder, workshop i bandidentitet hvor vi blant annet lager bandnavn og logo, gjesteartistkonsert, workshop i normkritikk, workshop i sceneformidling og uken avsluttes med at vi spiller konsert for venner og familie på USF Verftet. I tillegg blir du kjent med mange nye musikkinteresserte ungdommer! Vi gleder oss til en sosial og musikalsk uke!

 

Møt instruktørene på Bandleiren LOUD!

Bandinstruktører:

Mira Thiruchelvam er gitarist og fløytist i det etnisk progressive bandet 9 grader nord. Hun produserer og komponerer musikk i sjangre som carnatic, tamilsk folkemusikk, jazz, folk-rock og pop. I tillegg til å være musiker underviser hun i bambusfløyte, og har lang erfaring med å jobbe med barn og ungdom i multikulturelle og tverrfaglige prosjekter.

 

Marie Kristin Dale går under navnet MK og er artist, låtskriver og multi-instrumentalist med gitar som hovedinstrument. Hun startet bluesrockbandet MK’s Marvellous Medicine hvor hun er gitarist og vokalist. I 2017 vant bandet Spellemannspris. MK jobber for tiden med egen soloplate, samtidig som hun også underviser i gitar.

Birgitta Alida Hole er en musiker oppvokst i Tromsø og bosatt i Bergen. Hun er vokalist og låtskriver i hennes pop/indiepop-soloprosjekt Birgitta Alida og i bandet Strange Hellos. Birgitta synes det beste med instrumentet sitt er at hun kan formidle og få ut følelser, og hun elsker å synge i band og være en del av en kreativ gruppe der man kan jobbe sammen med å skape og framføre musikk. Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen de siste årene og vært med som vokalinstruktør på bandleiren LOUD! tidligere. Birgitta vil også undervise i piano på instrumentkarusellen.

Instruktører instrumentkarusell:

 

Gitar

Vilde Tuv er en gitarist, vokalist, låtskriver og produsent som har turnert land og strand rundt. Hun ble i 2016 nominert til Spellemann for debutalbumet sitt D´meg. Vilde kaller selv musikken sin for eksperimentell pop-musikk «hvor jeg gjør alt mulig som faller meg inn». Vilde startet med å spille gitar da hun var 11 år. «For meg er gitar et instrument med mange muligheter; perfekt som backing til å synge ut overskudd av kjærlighet og sorg, gøy å spille sammen med andre, og den kan brukes både rytmisk og melodisk».

Trommer

Embla Karidotter har tidligere vært trommeinstruktør på LOUD! før og hos AKKS Bergen. Hun har spilt i en årrekke i indiebandet Razika. For tiden spiller og turnerer Embla med country- og americana-prosjektet sitt Embla and the Karidotters hvor hun synger og spiller gitar.

Bass

Marie Moe har spilt bass og vært låtskriver i bandet Razika i over 10 år. I 2019 spilte Razika sin siste konsert inntil videre og Marie er nå aktiv i flere forskjellige band: Svenske Tilstander, Slomosa, brenn og Embla & The Karidotters. Hun kommer til bandleiren LOUD! med masse god erfaring som instruktør etter å ha hatt bass- og bandkurs hos AKKS Bergen og AKKS Oslo gjennom flere år. Marie synes det gøyeste med å spille bass er at det er skikkelig trøkk og at det rister når man spiller.

Piano

Birgitta Alida Hole se info lenger oppe.

 

Timeplan bandleir

Timeplanen for bandleiren er klar. Nytt i år er piano som en del av instrumentkarusellen og låtskriverkarusell, vi gleder oss!