Foto: Linnea Syversen

Har du et band, eller musikkprosjekt der 1/3 av medlemmene er under 26 år kan dere søke om AKKS sine frifondmidler, og få opp til 25 000 kroner til et prosjekt dere brenner for! Men hva gjør egentlig støttemottakerne med pengene? Vi sjekker inn med bassisten i bandet Mío, som fikk støtte i fjor, for å høre hva de brukte midlene på, og hvordan det går med dem.


Hei Marianne! Hvem er Mío?

Mío er et band fra Oslo, der felespill og krulling slås sammen med harde rytmer, funky basslinjer og leken perkusjon. Ny møter gammel tradisjon! Bandet består av pådriverne vokalist og låtskriver Dionisia Fjelldalen og el-bassist Marianne Friisberg Larssen med en gjeng musikere i ryggen.

Dere fikk jo frifondstøtte i fjor av AKKS Hva brukte dere frifondtilskuddet deres til? 

Pengene vi fikk fra frifond brukte vi til å spille inn en EP. Tilskuddet dekket leie av studio, tekniker, miks og mastring av fem låter. Vi fikk en ganske god deal med Velvet Recording og tekniker Eiliv Sagrusten. Frifondpengene dekket det meste av utgiftene til dette prosjektet.

Kult! Og hva har dere drevet med som band siden dere fikk midlene?

Etter vi fikk tilskuddet har vi fått spilt inn og gitt ut musikk. Vi ga ut tre singler og en EP med totalt fem låter. Den ene singlen ble spilt på folkemusikktimen på P2 som var veldig gøy. Vi skulle egentlig ha releasekonsert for EP’en i april, men pga. lockdown ble det ikke noe av. Isteden fikk vi til en strømmekonsert gjennom brakkesyke på Facebook som fikk over 6000 visninger. I høst har vi spilt to utsolgte konserter på Mir og vi har blitt booket av Uhørt hvor vi skal spille sammen med Elvarhøi 18 November.

Da sees vi på konsert 18. November!


Søk om frifondmidler til ditt band eller musikkprosjekt idag! Søknadsfrist 10. Oktober. 

Hvem kan søke?

  • Medlemsband i AKKS, med gyldig medlemsskap for 2020
  • Bandet må bestå av minst 3 medlemmer
  • 1/3 av medlemmene i bandet må være under 26 år

Det er lett å bli medlemsband i AKKS. Prisen for medlemsskap er 50 kr per person i bandet, og dere kan enkelt søke om medlemsskap her.

Hvordan søker vi om AKKS sine frifondmidler?

Fyll ut et søknadsskjema ved å klikke her. Her kan du også lese mer om søknadsprossessen.

For å levere søknad trenger du å forberede:

  • En kort søknadstekst om hva dere skal bruke pengene på
  • Et veldig enkelt budsjett der dere viser hvor mye prosjektet deres kommer til å koste
  • Årsrapport for bandet ditt i 2020. Skjema for dette finnes også i søknadsskjema.

Hvor mye kan vi få i støtte?

Hvert medlemsband som søker kan få opp til 25 000 kroner til sitt prosjekt. Vi prioriterer søkere som ikke fikk penger i fjor ved stor søknadsmengde, men anbefaler alle som kvalifiserer til å søke, enten de fikk midler i fjor eller ikke.

Hva kan man få støtte til?

Tidligere har AKKS- band fått støtte til musikkutstyr som pedaler, synther, og gitarer, de har fått støtte til programvarer som Ableton Live, og de har fått støtte til innspilling av musikk i studio, men så lenge søknaden oppfyller kravene som beskrives i søknaden er det kun fantasien som setter grenser.

Hva må vi gjøre hvis vi får penger?

Dersom dere får tilskudd må dere levere en kort rapport på hva dere har brukt pengene på innen Oktober 2021. Dersom dere ikke får brukt pengene deres før Oktober 2021 må pengene betales tilbake.

Har du spørsmål om frifondmidlene eller bandmedlemskap? Send en e-post til oslo@akks.no, eller bli med på vår digitale søknadshjelp der vi svarer på alle dine spørsmål via videochat, tirsdag 6. Oktober fra klokken 13:30-15:00, book tid til digital veiledning ved å sende oss en e-post!

Eksempler på prosjektbeskrivelse og budsjett: 

Prosjektbeskrivelse til frifondsøknad Eksempel 2020

Budsjett_Eksempel_Frifond 2020