Masterclass i musikkproduksjon

Masterclass i musikkproduksjon

for alle interesserte og nye musikkprodusenter

I flere år har AKKS Bergen arrangert GAIN – produsentkurs og mentorprogram som har målsettingen å støtte unge jenter, ikke-binære og transpersoner til å produsere musikk. Med GAIN’s Masterclass, ønsker vi å gi et lavterskel rom for alle som er interessert i musikkproduksjon. Alle kjønn, alle aldre og alle nivåer er velkommen.

Masterclass konseptet

Velkommen til masterclass i musikkproduksjon for alle interesserte og nye musikkprodusenter! Produserer du musikk, eller har lyst til å komme i gang? Søker du inspirasjon eller noen å dele erfaringer med?

Tre ganger i høst inviterer AKKS Bergen alle som er interessert i musikkproduksjon til en kveld med inspirasjon og kreativ utveksling på USF Verftet. 

Masterclass i musikkproduksjon blir hver gang ledet av en produsent, som den første timen vil dele av sine personlige tips og triks med utgangspunkt i egen musikkproduksjon. Den andre timen vil være med utgangspunkt i deltakerne. Her blir det mulig å dele egne prosjekter eller deler av det (uansett nivå),  stille spørsmål, og få innspill og feedback på sitt eget materiale. 

Ta gjerne med laptop og headset.


Masterclass med Matias Tellez

Torsdag den 19. oktober kl. 17-19, USF Verftet


Masterclass med Mira Thiruchelvam

Mandag den 27. november kl. 17-19, USF Verftet


Masterclass med Monika Engeseth aka Moyka

Mandag den 4. desember kl. 17-19, USF VerftetOm Matias Tellez

Matias Tellez har klassisk musikkbakgrunn og spilte fiolin og piano som barn. Som tolvåring begynte han å spille gitar. Han spilte på Øyafestivalen og by:Larm for første gang som femtenåring i 2004. 

Han ble kåret til «Årets Urørt 2008» på NRK Urørt med låten «Brand New Kicks» og signerte platekontrakt med Sony BMG tidlig 2008. Etter to album som soloartist, har Matias Tellez valgt å konsentrere seg om bandet Young Dreams, som han stiftet med blant andre Rune Vandaskog, Chris Holm, Fredrik Vogsborg og Njål Paulsberg, Marius Erster Bergesen og Pablo Tellez.

I 2011 signerte Young Dreams en platekontrakt med det australske plateselskapet Modular People. Young Dreams vant Spellemannprisen 2013 i kategorien indie for platen Between Places, som Matias Tellez har produsert. Han vant Spellemannprisen 2020 i klassen årets produsent for sitt arbeid på Patience av Sondre Lerche, Ontas? av Kakkmaddafakka og låter av Girl in Red, Pish og Emma Jensen.  Sammen med Marie Ulven (Girl in Red) var han produsent på Girl in Reds debutalbum If I Could Make It Go Quietfra 2021. Sammen ble de nominert til Spellemannprisen 2021 i klassen årets produsent for albumet mens Ulven ble nominert i ytterligere seks klasser for albumet og låter fra albumet. Han ble også nominert til Spellemannprisen 2022 i samme klasse for samlet låtproduksjon fra 2022.

For tiden jobber Matias Tellez med artister som Girl On Red, Aurora og Maisie Peters. På sin Masterclass vil han ta med noen prosjekter som han har jobbet med de siste årene. Om Mira Thiruchelvam

Mira Thiruchelvam er en fløytist, produsent og komponist fra Bergen, med tamilske røtter. Musikken hennes drar inn elementer fra blant annet sør-indisk klassisk musikk, etnisk progressiv og ethio-pop. I Bergen kjenner vi henne fra bandet 9 Grader Nord som hun startet sammen med sin søster Dipha Thiruchelvam, hvor Mira komponerer, spiller bambusfløyte og gitar. De siste årene har hun vært travel med å produsere og komponere for artisten Gutu Abera, og sammen vant de nylig afrikas største musikkpris All Africa Music Awards i kategorien jazz. Da Karpe fylte Spektrum 10 ganger forrige sommer, stod Mira på scenen som fløytist. Denne våren er Thiruchelvam bl.a. aktuell med bestillingsverk for festivalen Borealis og Nordnes Sjøbad, og vi er så heldig å få besøk av henne på GAIN Masterclass hvor hun vil åpne opp et av hennes nye prosjekter for oss!Om Monika Engeseth aka Moyka

Monika Engeseth går under artistnavnet Moyka, hvor hun skriver og produserer elektronisk, alternativ pop musikk. Hun bruker mye synth og vokal i sine produksjoner og elsker å eksperimentere med lyder til hun kommer frem til noe hun vil beskrive som “magisk”. Etter at hun ble uteksaminert fra Noroff i Bergen, har hun gitt ut to EP-er og sitt debutalbum, dratt på Europaturné og spilt på noen av de største festivalene i landet. Hun er nå aktuell med det rykende ferske andre albumet “Movies, Cars & Heartbreak” (20. oktober). 

Moyka håper og ønsker at deltakerne på hennes masterclass skal føle seg kreativt inspirert og sitte igjen med kunnskap til å fortsette å utvikle sitt uttrykk og skaperglede.