Produsentworkshop

Foto: Øystein Haara

5 ukers produsentworkshop med Paperclip Studios

– innføring i innspilling og studioproduksjon

På denne workshopen tar vi for oss stegene fra ferdig låtidé til produksjon, innspilling og grunnprinsippene for miksing av en låt. Workshopen går over 5 uker, hvor vi dypdykker ned i produsentens verden og følger en demoinnspilling.

Workshopen vil gi deg den grunnleggende forståelsen for innspilling og studioproduksjonen som du trenger for å sette i gang selv. Workshopen er lagt opp med utgangspunkt i pop og elektronisk musikk.

I løpet av workshopen vil vi gjennomføre 1-2 innspillinger, justere frekvenser og dynamikk på innspilte spor, og klargjøre låtene for miks. Vi skal snakke om en artist sin sound og hvordan utvikle dette i innspillingsprosessen. Det blir en teoretisk innføring i DAW, EQ, kompressor og FX, og vi skal teste ut hvordan det hele fungerer i praksis.

Neste kurs starter opp våren 2022.

Meld deg på vår interesseliste for å få beskjed når kurset blir satt opp:Foto: Øystein Haara


Forkunnskaper
 • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen bærbar PC med programvare til å arrangere og produsere musikk, også kalt Digital Audio Workstation. Det vil være fokus på egen praktisk øvelse i teknikkene underveis.
 • Workshopen fokuserer på den delen av prosessen som kommer etter at man har laget en låt med melodi og vil ta for seg hvordan du spiller inn låten. Det er derfor en fordel om man har laget en demo før, da workshopen ikke vil ta for seg komponering.
 • Det er en fordel med noe kjennskap til musikkprogramvare som f.eks. Logic Pro, Cubase eller Ableton Live, og noe erfaring med musikkproduksjon.

Praktisk om kurset
  • Demonstrasjonene vil foregå i musikkprogrammet Logic Pro X.
  • Undervisningen foregår i grupper på maks 3 deltakere grunnet korona- situasjonen.
  • For å få best utbytte av workshopens innhold, må det påregnes at man jobber med det man har lært på kurset mellom kursdagene.
  • Workshopen går over 5 ganger med 2,5 timer undervisning (inkl. pauser).
  • Workshopen holdes hos Paperclip Studios, Frydenbølien 19 på Gyldenspris.
Vilkår

Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS- kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.


Foto: Øystein Haara


Om instruktørene

Paperclip Studios er et profesjonelt lyd- og musikkstudio i Bergen. Studioet tilbyr tjenester innenfor alle prosesser i skapelsen og ferdigstilling av musikk og lyd.

Paperclip Studios omfavner alt fra komposisjon og låtskriving, gjennom innspilling og lyddesign til miksing og mastering. Hovedvekten ligger på populærmusikk og elektronisk.

Produsentene er Johannes Hallanger og Magnus Lauritzen som har jobbet sammen i 10 år, og begge har utdanningsbakgrunn fra Musikkproduksjon på Universitet. For tiden jobber de med artister som Mekki, Laura Brehm, KA2, Digvalley, Just Simon og Angermund. Tidligere har de jobbet sammen med etablerte artister som Aurora og Sigrid, og gjort lydmiksing for Kygo.

Johannes og Magnus ønsker at du som deltaker skal sitte igjen med det som trengs for å produsere og mikse en ferdig demolåt: vokalproduksjon, miksing, effektbruk og arrangering. Begge spesialiserer seg på bruk av elektroniske instrumenter som synthesizere og trommemaskiner, så dette vil bli prøvd ut på workshopen.

Så hvordan jobber de med produksjon av låter?
«For oss består jakten på «sounden» av å ha et mål som viser resultatet du vil oppnå, i kombinasjon med å forme soundet underveis i prosessen. Noen ganger begynner man med en god idé, som ender opp med å bli noe helt annet enn det man først tenkte, noe som ofte kan resultere i enda bedre ideer. Vi hører hele tiden på musikk som inspirerer og trigger oss underveis. Det er ikke noe galt i å herme litt etter musikk du digger til å begynne med, så lenge du former det til noe eget etterhvert. Produksjon og miksing handler om å lydfeste komposisjoner og optimalisere de innspilte sporene. Dette er også en meget kreativ prosess, hvor man kan leke seg med lydverktøy, effekter, mikrofoner, osv. Husk å ha det gøy med arbeidet, og ta pauser. Ørene dine jobber konstant uten at du tenker over det, og de vil automatisk gjøre en bedre jobb for deg når de er godt uthvilt.»Priser produsentworkshop vår 2021

 • kr. 2 090* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 2 290* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 3 500  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS-medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.