Produsentworkshop – 4 ukers

Foto: Øystein Haara

4 ukers produsentworkshop med Paperclip Studios

– innføring i innspilling og studioproduksjon

På denne workshopen tar vi for oss stegene fra ferdig låtidé til produksjon, innspilling og grunnprinsippene for miksing av en låt. Workshopen går over 4 uker, hvor vi dypdykker ned i produsentens verden og følger en demoinnspilling.

Workshopen vil gi deg den grunnleggende forståelsen for innspilling og studioproduksjonen, du trenger for å sette i gang selv. Workshopen er lagt opp med utgangspunkt i pop og elektronisk musikk.

I løpet av workshopen vil vi gjennomføre 1-2 innspillinger, justere frekvenser og dynamikk på innspilte spor, og klargjøre låtene for miks. Vi skal snakke om en artist sin sound og hvordan utvikle dette i innspillingsprosessen. Det blir en teoretisk innføring i DAW, EQ, kompressor og FX, og vi skal teste ut hvordan det hele fungerer i praksis.

Neste workshop holdes i september

Kursstart: Tirsdag 22. september kl. 17-21
Kursdager: 22.9, 29.9, 13.10 og 20.10.
Det blir ikke kurs i høstferien, tirsdag 6.10.


Foto: Øystein Haara

Forkunnskaper
 • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen bærbar PC med programvare til å arrangere og produsere musikk, også kalt Digital Audio Workstation. Det vil være fokus på egen praktisk øvelse i teknikkene underveis.
 • Workshopen fokuserer på den delen av prosessen som kommer etter at man har laget en låt med melodi og vil ta for seg hvordan du spiller inn låten. Det er derfor en fordel om man har laget en demo før, da workshopen ikke vil ta for seg komponering.
 • Det er en fordel med noe kjennskap til musikkprogramvare som f.eks. Logic Pro, Cubase eller Ableton Live, og noe erfaring med musikkproduksjon.

 


Praktisk om kurset
 • Demonstrasjonene vil foregå i musikkprogrammet Logic Pro X.
 • Undervisningen foregår i grupper på maks 6 deltakere.
 • For å få best utbytte av workshopens innhold, må det påregnes at man jobber med det lært på kurset mellom kursdagene.
 • Workshopen går over 4 ganger med 4 timer undervisning (inkl. pause). Totalt 16 timers kurs.
 • Workshopen holdes hos Paperclip Studios, Frydenbølien 19 på Gyldenspris.


Priser produsentworkshop høst 2020

 • kr. 1 990* Kursavgift 25 år eller yngre eller student inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 2 190* Kursavgift 26 år eller eldre inkl. medlemskap i AKKS 2020
 • kr. 3 000  Kursavgift om du ikke ønsker medlemskap
  *om du alt er AKKS medlem, velg kursavgift uten kontingent
Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 18 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Om instruktørene

Paperclip Studios er et profesjonelt lyd- og musikkstudio i Bergen. Studioet tilbyr tjenester innenfor alle prosesser i skapelsen og ferdigstilling av musikk og lyd.

Paperclip Studios omfavner alt fra komposisjon og låtskriving, gjennom innspilling og lyddesign til miksing og mastering. Hovedvekten ligger på populærmusikk og elektronisk.

Produsentene er Johannes Hallanger og Magnus Lauritzen som har jobbet sammen i 10 år, og begge har utdanningsbakgrunn fra Musikkproduksjon på Universitet. Tidligere har de jobbet sammen med etablerte artister som Aurora og Sigrid, og gjort lydmiksing for Kygo. I dag jobber de bl.a. med artister tilknyttet Sony og Universal.


Foto: Øystein Haara

 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.