2019 – Pedalworkshop med Fjord Fuzz

Dette kurset er avholdt. Er du interessert i lignende kurs? Fyll ut skjemaet under:

 

PEDALWORKSHOP MED FJORD FUZZ

AKKS Bergen inviterer til pedalworkshop med pedalmaker Daniel Thornhill fra Fjord Fuzz. Workshopen vil gå over én dag og du vil både få en innføring i effektpedaler og ikke minst muligheten til å bygge din egen fuzzpedal!

Dato: Lørdag 17. august 2019

Tid: 12.00-18.00 (inkl. lunsjpause)

Instruktør: Daniel Thornhill fra Fjord Fuzz

Sted: USF Verftet

Pris: kr 600 for AKKS Bergen sine medlemmer / kr 1500 ordinær pris

Nedre aldersgrense: 14 år

 

Arrangementet er dessverre fullbooket


Om workshopen

Hva skjer egentlig i en effektpedal?

Distortion, chorus, delay og andre effekter er blitt sentrale i hverdagen til mange musikere som driver med rytmisk eller elektronisk musikk, men de færreste vet egentlig hvordan disse ulike effektene blir til – og enda færre kan faktisk bygge effektpedaler.

Kursinnhold:

  • En innføring i effektpedaler og hvordan ta dem i bruk
  • En innføring i loddeteknikk
  • Hvordan bygge din egen fuzzpedal

Det vil være tilgang på loddebolter og alt annet nødvendig utstyr.

På denne pedalworkshopen skal vi lære om hva som skjer i en effektpedal, hvordan den brukes og hvordan den settes sammen – med særlig fokus på Fjord Fuzz sin spesialitet, fuzzpedaler.

Alle deltakerne skal bygge, lodde og skru sammen sin egen fuzzpedal – og pedalen får du selvsagt ta med deg hjem til odel og eie.

Workshopen passer for deg som er interessert i elektronikk og/eller musikk, og har et ønske om å lære å lage effektpedaler. Workshopen vil være mest aktuell for deg som spiller gitar, bass eller synth, men vil også være interessant dersom du driver med alternative og mer eksperimentelle musikkformer eller lyd utenfor tradisjonelle rammer. Det er ikke noe krav at man driver med musikk i det hele tatt, og kurset passer også for de som kan tenke seg å starte med pedalbygging på egenhånd.

Man trenger ingen forkunnskaper i lodding og elektronikk, da man vil få en innføring i dette på workshopen. I forkant av kurset vil Daniel Thornhill sette sammen “byggesett”, hvor de mest tekniske utfordringene alt er tatt hånd om. Man kan dermed være helt nybegynner for å delta på kurset, og dersom man kan litt om pedalbygging fra før av, vil det likevel være både interessant og lærerikt.


Om Fjord Fuzz

Fjord Fuzz er et Bergensbasert effektpedalselskap som vokste ut av jakten på perfeksjon, brukervennlighet og musikalsk utbytte. Selskapet er drevet av musiker Daniel Thornhill, som i flere år har bygget gitareffekter til seg selv og store deler av Bergens musikkmiljø.

Fjord Fuzz startet som en hobby, men har utviklet seg til å bli et levebrød for Thornhill, og pedalene hans finnes nå i både inn- og utland, og er hyppig brukt av band som Dungen og Unknown Mortal Orchestra. Fjord Fuzz har sine pedaler for salg hos flere store musikkforretninger i Norge, og Thornhill driver i tillegg nettsalg og lager pedaler for musikere på bestilling i hele verden.

 

Fjord Fuzz har spesialisert seg på håndlagde fuzzpedaler, hovedsakelig til bruk på gitar og bass, men de kan også brukes til f.eks. tangentinstrumenter. Pedalene er intuitive og meget enkle å bruke.

Velkommen til en ny og spennende workshop!

Dette kurset er støttet av Bergen kommune, Frifond og Norsk Musikkråd v/KOMP.