2021 Nybegynnerkurs i Ableton Live august 2021

Bli kjent med Ableton Live på AKKS sitt nybegynnerkurs! 

Kurset er fullt! Ønsker du stå på venteliste?

Send en mail til kontoret@bergen.akks.no.

 

Ableton Live er et program brukt til musikkproduksjon og innspilling. På dette kurset vil vi i løpet av kursets to dager lære oss programmet og hvordan bruke programmet til å starte å lage egne låter.

Med på veien vil instruktørene Monika Engeseth (Moyka) og Peder Niilas Tårnesvik (Niilas) dele sine teknikker og erfaringer. Man trenger ingen forkunnskaper for å delta, men man må selv ha lastet ned programvaren Ableton Live og ha med egen PC.

Dato: mandag 23. og tirsdag 24. august kl. 17.00 – 20.00.
Kurssted: Kulturhuset i Vaskerelven 8.

 

Velkommen til et spennende og lærerik kurs.

Workshopen er støttet av KOMP, Bergen Kommune og Norsk Kulturråd.Ableton Live er et program som er enkelt å jobbe i og det byr på mange ulike funksjoner. På dette kurset vil vi få en oversikt og starte arbeidet med det grunnleggende man trenger for å komme i gang med musikkproduksjon og komponering. Vi vil se på hvordan man setter opp en låt i Ableton Live, med rytme, melodi og effekter.

På kurset legger vi opp til en del oppgaver hvor deltakerne får veiledning til å løse dem.

Forkunnskaper

Det trengs ingen forkunnskaper for å delta, men du må ha egen PC med programvaren. Her kan man laste ned en 90 dagers demoversjon av Ableton Live.
Dersom du ikke har, eller har mulighet til å kjøpe, programvaren Ableton Live til kurset kan du låne en gratis av oss.

Ta med

Ta med egen PC med programvare og headset.

Her kan man laste ned en 90 dagers demoversjon av Ableton Live.
Instruktører på nybegynnerkurs i Ableton Live august 2021 er Monika Engeseth og Peder Niilas Tårnesvik

Monika Engeseth går under artistnavnet Moyka, hvor hun lager låter både aleine og sammen med andre. Monika liker å produsere, skrive og eksperimentere med vokal og synth. I tillegg spiller hun litt gitar og piano “Jeg syns det gøyeste er å eksperimentere til jeg finner noe nytt og interessant eller noe fint og gøy! Det viktigste for meg er å skape."
Hun har studert musikkproduksjon ved Noroff i Bergen og har erfaring med lyd og lydproduksjon i teater fra musikk, dans og dramalinjen på videregående.

Monika håper og ønsker at deltakerne på hennes kurs skal føle seg kreativt inspirert og sitte igjen med kunnskap til å fortsette å gjøre det som gjør dem glad og inspirert.

 

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk og i 2021 vant han Spellemannpris innenfor elektronika. Produksjonene hans blir beskrevet som en original og rytmisk blanding mellom House, 2-step og IDM. Han har mye erfaring innen produksjon og teknikk, og har de siste årene vært fast instruktør for AKKS Bergen sine kurs i elektronisk musikk. Peder er selvlært i musikkproduksjon, og har en praktisk og leken tilnærming til det å lære å lage musikk. Med bakgrunn i instrumenter kombinerer han musikkteori med lyddesign, og har en bred erfaring med stilarter og sjangre innenfor musikkproduksjon.

“Det jeg liker best med å holde kursene, er at jeg må konsentrere meg om hva jeg faktisk vet, hvordan jeg skal formulere det enkelt videre til andre, og en konstant søken om å forbedre seg selv. Som instruktør har man et ansvar for elevene å kunne det man underviser, noe som kan være utfordrende i et såpass bredt fag som «musikkproduksjon». Dette ser jeg på som en konstruktiv utfordring. Jeg liker godt å kunne lære noe selv, ved å lære noe vekk.

Mitt hovedmål som instruktør er ikke at du skal få en komplett oppskrift på hvordan du kan lage en type sjanger, men heller hvordan du kan bruke ørene og programmet ditt som et verktøy for å formulere musikalske ideer. Om du er den neste Kygo eller Jack White, mener jeg at både du og jeg kan lære noe på dette kurset.»Kurset er fullt! Ønsker du stå på venteliste?

Pris

350 kr* inkludert AKKS-medlemskap

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.

Vilkår

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Våre kurslokaler er dessverre ikke tilpasset rullestolbrukere. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.


 

Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?
Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Workshopen er støttet av KOMP, Bergen Kommune og Norsk kulturråd.