2021 Låtskriverworkshop for ungdom med Sverre Breivik (Metteson) og Amalie Holt Kleive

Låtskriverworkshop for ungdom

med Sverre Breivik (Metteson) og Amalie Holt Kleive

 

Denne workshopen er dessverre avlyst pga. få påmeldte.
Fortsatt ledige plasser på workshopen mandag 28. juni og torsdag 1. juli.

Dato: Tirsdag 29. juni kl. 17.00 – 20.00 og onsdag 30. juni kl. 17.00 – 20.00.

Sted: 2. etasje, USF Verftet.

Alder: Fra 11 år til 16 år.

Spiller du et instrument eller synger og vil lage egne låter?
Da er dette workshopen for deg!

På denne låtskriverworkshopen vil vi sammen utforske den spennende verden innenfor låtskriving i en trygg, leken og ukritisk atmosfære. Instruktørene Amalie Holt Kleive og Sverre Breivik vil dele sine egne erfaringer og hvordan de jobber med låtideer. Sammen vil vi jobbe kreativt og utfordre oss selv med ulike prosesser og oppgaver innenfor låtskriving. I løpet av de to dagene vil vi lære enkle verktøy og kreative metoder som vil gjøre det lettere å komme i gang med å lage egne låter og lage ferdig en låt.

Workshopen vil ha hovedfokus på melodi.

Workshopen er både for deg som ikke har skrevet noen låter før og gjerne vil komme i gang, men også for deg som har laget låter og vil utfordre deg selv kreativt.

 Forkunnskaper

Workshopen krever ingen forkunnskaper. Workshopen passer for både vokalister og musikere som spiller f.eks. gitar, piano, lager musikk på pc eller lignende.

Program for workshopen

  • Vi blir kjent
  • Lytte-eksempler på gode låter
  • Hvordan komme i gang med låter – kreative prosesser
  • Om melodi og komposisjon i låtskriving
  • Låtoppbygging

Det vil bli pauser underveis.

Ta med

Vi vil i løpet av workshopen gjør enkle opptak av låtene vi jobber med på våre egne mobiltelefoner, men det vil også være tilgjengelig noen egne opptakere. Utenom dette trenger man ikke å ha med noe til workshopen, men skulle du ønske å ha med eget instrument eller pcen din om det er der du lager musikk kan du dette. Vi vil på workshopen ha gitarer og piano tilgjengelig.


Om workshopholderne

Amalie Holt Kleive

Foto: Xin Li

Amalie Holt Kleive er artist, jazzvokalist og produsent. Etter å ha spilt klassisk piano i ti år, tok hun en bachelorgrad i jazzvokal ved Griegakademiet i Bergen. Amalie skriver tekster på norsk, og blander elementer fra mange ulike sjangre som vise, elektronika, pop og indie. Hun har spilt masse konserter i Norge, deriblant festivaler som Vill Vill Vest, Nattjazz, Maijazz og Moldejazz. Nå jobber hun hovedsakelig med sitt soloprosjekt under eget navn, men er også med i andre prosjekter og band. Nå jobber hun med sitt debutalbum som slippes i september 2021.

 

Sverre Breivik (Metteson)

Sverre Breivik lager musikk under navnet Metteson. I 2016 ble Sverre uteksaminert fra Teaterhøgskolen i Oslo og fikk jobb på Den Nationale Scene i Bergen, hvor han også jobber som skuespiller i dag.

“Jeg kom ikke ordentlig i gang med musikkarrieren før jeg flyttet til Bergen. Jeg hadde skrevet en del musikk og dikt, men jeg turte ikke helt å dele det med folk, og tenkte at det var alt for sent å begynne å fokusere på noe annet enn teater. Da var jeg bare 23. Men ting forandrer seg – i Bergen møtte jeg mange musikere som var rause og nysgjerrige på hva jeg laget alene på rommet mitt om kveldene.

Nå er jeg 28 og satser mer og mer på musikken. Jeg lager popmusikk som er ganske synth-tung og som bærer preg av at jeg lager mye av musikken på datamaskinen. Jeg er ikke en fryktelig god produsent, men har lært meg akkurat nok til å vise andre produsenter hvilken retning jeg vil at musikken skal ta. Jeg har valgt å fokusere på å lage sterke melodier og refreng, og er veldig glad i å lage korarrangement til låtene mine.

På kurset i sommer håper jeg at flere får selvtillit til  å lage musikk og får kjenne på at det ikke er så farlig å produsere materiale eller komme med dårlige ideer. Det er også en uvurderlig erfaring å dele musikken sin med andre, og å samarbeide for å bli bedre. Det må i hvert fall jeg gjøre for å bli god!”

 Pris

Låtskriverworkshopen koster 750 kr inkl. AKKS-medlemskap for 2021.
Dersom du ikke ønsker AKKS-medlemskap koster workshopen 1500 kr.
Les mer om AKKS-medlemskap og fordelene ved å være AKKS-medlem her!

Kurset er støttet av NOPA, Frifond og Bergen kommune.


Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Benytter man seg av en av våre gratisplasser dekket av Bufdir eller Bergen kommunes Aktivitetskort er det gratis å låne instrument.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


Har du spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.