Kurs i musikkproduksjon og visuals

Interessert i musikkproduksjon og visuals?
Bli med på kurs med Niilas og Didrik!

 

AKKS Bergen og VilVite samarbeider i høst om et nybegynnerkurs i musikkproduksjon og visuals i lysdesign for ungdom fra 15 år til 19 år. Kurset går over fem ganger. Vi legger opp til et sosialt kurs hvor du kan treffe andre musikkinteresserte og ha det gøy med dem i den kreative prosessen.

Instruktører: Peder Niilas Tårnesvik og Didrik Røberg
Kurssted: VilVite, Thormøhlensgate 51.

Kurset satt opp i oktober er flyttet til 2022.
Ønsker du info når dette kurset kommer? Send inn skjemaet under og vi vil ta kontakt når vi har dato o.l. på plass.

 


 


Hånd som spiller på opplyst dj sett


Foto: Marcela Laskoski

Om kurset

På dette kurset vil vi utforske mulighetene i teknologien når musikk og lysdesign møtes, for å lage uttrykk som tilslutt skal ende i en live performance. Vi vil lære hvordan å jobbe med musikk, lyd og bilde, og kombinasjoner av disse. Instruktørene Niilas og Didrik vil vise hvor enkelt det kan være å kombinere ulike metoder for å lage et spennende live show eller en konsert.

Kurset består av to bolker hvor man velger én av bolkene: én for de som ønsker å dypdykke ned i musikkproduksjon og den kreative siden ved ulike musikkuttrykk, og én bolk for de som vil fokusere på det visuelle.

Det visuelle

På denne bolken blir vi kjent med software for VJ-ing. Vi dypdykker ned i hvordan å gjøre opptak, generering og sampling. Videre vil vi lære miksing og effekt-bruk slik at det ser best mulig ut. Til slutt vil det settes sammen og synkroniseres med musikken.

Musikkproduksjon

På bolken i musikkproduksjon vil vi bli kjent med musikkproduksjonsprogrammet Ableton Live, lære hvordan man henter inn lydmateriale, ta opptak, generering og sampling. Vi vil så bruke lydopptakene til miksing og lære å bruke effekter. Til slutt vil musikken settes sammen og synkroniseres med det visuelle.Om instruktørene på kurset

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk og i 2021 vant han Spellemannpris innenfor elektronika. Produksjonene hans blir beskrevet som en original og rytmisk blanding mellom House, 2-step og IDM. Han har mye erfaring innen produksjon og teknikk, og har de siste årene vært fast instruktør for AKKS Bergen sine kurs i elektronisk musikk. Peder er selvlært i musikkproduksjon, og har en praktisk og leken tilnærming til det å lære å lage musikk. Med bakgrunn i instrumenter kombinerer han musikkteori med lyddesign, og har en bred erfaring med stilarter og sjangre innenfor musikkproduksjon.

Didrik Røberg er designer, VJ og visuell artist fra Bergen. Han har mastergrad i design med VJ-sets fra Universitet I Bergen. På dagen jobber han som designer i Reklamekollektivet, mens på natten er han VJ. På kort tid har han gjort seg kjent for å lage fengslende live visuals for artister som Niilas og Gabi Fuego. Nå er han klar for å lære bort det han kan.

 

 

 


Praktisk om kurset

  • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen bærbar PC. I forkant av kurset er det en fordel å laste ned programvaren vi skal bruke. Mer info om dette med linker kommer i utsendt velkomstmail.
  • Undervisningen foregår i grupper på maks 8 deltakere.
  • Kurset går over 5 ganger med 2 timer undervisning (inkl. pause) hver kursdag.

AKKS-kurs for oss med funksjonsnedsettelser

Kurslokalene på VilVite er godt tilpasset for de av oss som bruker rullestol eller har behov for god tilgjengelighet. Se her for mer info: https://www.vilvite.no/besoek/universell-utforming.

Har du behov for å ha med assistent eller ledsager på kurs, opplys om dette i påmeldingsskjemaet så kan vi tilrettelegge for dette. Ta gjerne kontakt så kan vi se på hvordan vi kan tilrettelegge for at du kan delta.Kurspris og påmelding

Kurspris 500 kr* inkludert AKKS-medlemskap
Les om alle våre medlemsfordeler her.

Kurset er fra deg som er 15 til 19 år og er interessert i musikk. Ingen forkunnskaper er nødvendig.

Påmeldingen til våre kurs er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs. Les våre påmeldingsvilkår og vår personvernerklæring for kurs.

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser man kan få gratis eller til redusert pris om man er under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjemaet.

Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss.

Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.

Denne ordningen er støttet av BUFDIR, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratets nasjonale tilskuddsordning for å inkludere barn og unge.


Er du usikker på nivået ditt eller har andre spørsmål?

Ta gjerne kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no.