2019 – GAIN låtskriverworkshop med Hanne Kolstø

Dette kurset er avholdt. Er du interessert i lignende kurs? Fyll ut skjemaet under:

AKKS Bergen inviterer til  GAIN workshop i låtskriving med Hanne Kolstø!

 

GAIN er et produsentprosjekt i regi av AKKS Bergen med mål om å øke andelen kvinnelige musikkprodusenter.

Dato: 24.- 25. september 2019
Hvor: Gamle NRK på Minde / Kanalveien 90
Når:  24. – 25. september kl 17.00 – 21.00
Instruktører: Hanne Kolstø
For hvem: Jenter/kvinner fra 16 år og oppover. Deltakere under 26 år vil bli prioritert.

 

Den teknologiske utviklingen har gjort at man i dag kan lage musikk “overalt”. På GAIN vil du bli introdusert for et profesjonelt studio, og møte produsenter med ulik bakgrunn.

På GAIN vil du møte andre jenter som også er interessert i låtskriving og musikkproduksjon. Vi legger opp til et sosialt og kunnskapsrikt kurs!

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta på hverken introkurset eller workshopen. Det viktigste er at du er interessert i musikkproduksjon og/eller låtskriving, og ønsker å utvikle deg selv musikalsk og som produsent og/eller låtskriver. Det er også en fordel om du har litt kjennskap til en DAW/musikkprogramvare.

Det er mulig å melde seg på kun introkurs eller workshop, eller begge kursene til rabattert pris.

 


Tirsdag 24. og onsdag 25. september:

Workshop i låtskriving med Hanne Kolstø: 
Hvordan finne ditt særpreg som låtskriver og bevare dette videre inn i produksjonen.

For å ha gjennomslagskraft i musikkbransjen i dag er det kanskje nettopp særpreg som kan løfte en artist frem. Gjesteprodusent Hanne Kolstø tar deltakerne med inn i sitt musikalske univers, og via ulike låtskrivingsteknikker vil hun gi deltakerne nyttige verktøy for å dyrke frem deres eget særpreg. Hanne er spesielt opptatt av å komme i kontakt med den underbevisste tankestrømmen som hver enkelt har i seg siden denne er fri fra kontroll og sensur. Kontakten med denne kan ha stor effekt på både tekst og sound i låtskriverprosessen og kan være med å bidra til å frigjøre skaperkraften som er unik for hver enkelt. Kolstø vil òg sette fokus på hvordan bevare særpreget inn i produksjonen ved at deltakerne jobber med en skisse fra start til ferdig produksjon.


Om instruktøren Hanne Kolstø:

Foto: Oda Berby

Låtskriver, musiker og produsent Hanne Kolstø har virkelig vært med på å forme norsk musikk det siste tiåret og har nesten årlig sluppet album. Hun er kjent for sitt særegne musikalske landskap og sterke popmelodier, og hun har både vunnet Forbildeprisen og vært nominert til Spellemannprisen fire ganger. Kolstø er også initiativtakeren bak klimalåtkonkurransen “Etter Oss”, og har på den måten skapt engasjement rundt hvordan musikk og kultur kan bidra til endring.

 

Kolstø kommer til Vill Vill Vest for å snakke om “Etter Oss”, men før dette holder hun workshop på GAIN – og det gleder vi oss skikkelig til! Disse to dagene tar vi for oss temaet hvordan finne ditt særpreg som låtskriver og bevare dette videre inn i produksjonen.

Sjekk ut musikken til Hanne Kolstø HER!


Om musikkprodusentrollen

En musikkprodusent har ansvaret for blant annet kontroll av innspillingsøkter, musikalsk veiledning av artister, og jobber med innspilling, miksing og mastering.

AKKS Bergen sitt produsentkurs vil gi deg en god introduksjon til produsentens verden. Her får du kjennskap til de tekniske aspektene av en musikkprodusents jobb.


Forkunnskaper

Man trenger ikke noen forkunnskaper, men det er en fordel at du kjenner til, eller produserer musikk, ved bruk av musikkprogramvare (DAW) som f.eks. Ableton Live, Protools, Logic Pro eller Cubase. De fleste programmer har gratis prøveversjoner, som det er mulig å laste ned og teste ut på forhånd, dersom du ønsker det.

Kursene er støttet av Kulturrådet 


Pris for å delta på GAIN workshop med Hanne Kolstø 24. – 25. september:
kr  450   inkludert medlemskap 2019
kr  400   allerede AKKS-medlem 2019
kr  1000 ikke-medlemspris

Pris for å delta på både introkurs 17. – 18. september og workshop 24. – 25. september:
kr  650   inkludert medlemskap 2019
kr  1500 ikke-medlemspris


Musikkaktivitet for alle

Økonomi skal ikke stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Er du under 18 år kan du søke om å få redusert pris eller gratisplass på AKKS Bergen sine kurs. Har du Aktivitetskortet, kan dette også benyttes hos oss. Denne ordningen er støttet av Bufdir.