GAIN 2021 – produsentkurs

GAIN 2021 – produsentkurs for jenter, ikke-binære og transpersoner

GAIN er et produsentprosjekt i regi av AKKS Bergen med mål om å øke andelen musikkprodusenter som identifiserer seg som jente, ikke-binære og transpersoner. Kursets alder er 16 til 25 år.

Har du lyst til å treffe andre som er likesinnede musikkprodusenter i startfasen, finne musikksamarbeid og bli en del at et positivt og inkluderende miljø? Da er GAIN noe for deg!

 

En musikkprodusent har ansvaret for blant annet kontroll av innspillingsøkter, musikalsk veiledning av artister, og jobber med innspilling, miksing og mastering. AKKS Bergen sitt produsentkurs vil gi deg en god introduksjon til produsentens verden. Her får du kjennskap til de tekniske aspektene av en musikkprodusents jobb, noe forkunnskaper kreves.

Datoer:

10. og 11. november kl. 17.00 – 21.00
17. og 18. november kl. 17.00 – 21.00
1. og 2. desember  kl. 17.00 – 21.00

Lokale: 

2. etasje på Bergen Kjøtt

Instruktører:

Sandra Kolstad og Vilde Tuv

Påmelding

Kurset har plass til 8 kursdeltakere. Påmeldingen er søknadsbasert. Fyll ut påmeldingsskjemaet med et kort avsnitt hvor du forteller oss hvorfor du vil bli med på dette kurset.

Påmeldingsfrist onsdag 27. oktober.

Innen 29. oktober får man svar på om man har kommet med eller ikke.


Lydmikser med kabler og en skjerm i bakgrunnen. Gain logo nederst.


Deltakerne vil danne en gruppe, som sammen med en instruktør vil jobbe kreativt i produsentrollen gjennom høstsemesteret. Vi legger opp til at kursdagene skal være et sosialt treffsted, der man vil jobbe sammen, utveksle ideer og la seg inspirere av hverandre. Underveis vil vi besøke ulike studioer og få gjesteforelesere som gir påfyll.

Målgruppe for kurset

GAIN er for jenter, ikke-binære og transpersoner i alderen 16-25 år, og passer for deg som ønsker å utvikle deg som produsent i felleskap med andre. Vi legger til rette for et sosialt og kunnskapsrikt opplegg hvor du får jobbe med egne prosjekter, innføring og fordypning av grunnleggende temaer med kursinstruktører og inspirasjon fra spennende gjesteinstruktører.

For å få best mulig utbytte av kurset må man jobbe med egne prosjekter under og mellom kursdagene. Vi legger opp til at man skal vise fram eget arbeid underveis i kurset. Uavhengig av hvor lenge eller hvor mye man har jobbet med musikkproduksjon, er det viktigste at du ønsker å utvikle deg selv musikalsk og som produsent, og ønsker å utveksle ideer og tips med andre.Hovedinstruktører på kurset er Sandra Kolstad og Vilde Tuv

Begge to er aktive artister som produserer, fremfører egen musikk og har gitt ut musikk på eget label. Sandra og Vilde brenner for å støtte andre kvinner, trans og ikke-binære som ønsker å lære mer om musikkproduksjon og dele egen kunnskap.

Sandra Kolstad, mot grå bakgrunn

Sandra Kolstad er musikkprodusent, artist, forfatter og komponist. Som artist har hun gitt ut 5 soloalbum til strålende kritikker både innen og utenlands. Kolstad er klassisk skolert og lager synthpop med akustiske elementer. Hun er kjent for sine mørke og dansbare stil, som sammenlignes med artister som Björk, The Knife, Annie og Kate Bush. Kolstad har lang og bred erfaring i å jobbe frem prosjekter fra idéstadie til ferdig produkskjon. Les mer om Sandra på Facebook!

Vilde Tuv foran trærVilde Tuv er produsent, komponist, artist og dj. På hennes nyeste album Melting Songs, blander hun elementer fra elektronisk musikk, med fløyte som gir assosiasjoner til folkemusikk og klassisk. Platen har fått svært gode omtaler i norske og europeisk presse. Tuv har en åpen og nysgjerrig tilnærming til musikkproduksjon. Selv om de siste produksjonene hennes har dreid seg rundt blokkfløyte og trance-arpeggioer, har hun en stor kjærlighet for alt fra popmusikk, elektronisk og eksperimentell musikk, visesang og rap. Les mer om Vilde på Facebook!

 Kursprogrammet

Kursdag 1 – Velkommen til GAIN

Til første kursdag har deltakerne med seg en låt, enten en låt eller skisse du selv har laget, eller eksempler på musikk du liker og kunne tenke deg å lage.

I løpet av kursdagen blir vi kjent og setter oss mål for hva vil oppnå i løpet av kurset. Instruktørene Sandra og Vilde vil dele sine erfaringer, tips og triks for å finne sitt eget lydbilde med utgangspunkt i produksjon av egen musikk. De gir deltakeren et innblikk i deres soniske reise – fra de første skissene til ferdige produksjoner. Videre blir det en rask innføring i equalizer og compressor.

Bilde av Seb Nado
Foto: Seb Nado
Kursdag 2 – Lage beats (Med Seb Nado)

Kursdag 2 får vi besøk av Seb Nado som lager beats for bl.a. Kamelen. Han vil dele av sine erfaringer som produsent og gå gjennom et av sine DAW-prosjekter. I løpet av kursdagen vil alle jobbe med å lage sin egen beat som vi på slutten av dagen spiller for hverandre. Seb Nado er med og veileder gruppen underveis.

Kursdag 3 – Lydopptak 

Kursdag 3 fokuserer vi på lydopptak. Vi tar med oss zoom-recorder og gjør field recordings i nærområdet, før vi tar vi med oss lydene inn i musikkprogramvare og tester ut hvordan de kan manipuleres og brukes til å lage musikk. På kurslokalet vil vi også ha tilgjengelig gitar, keyboard, bass og trommer som deltakerne kan få prøve å gjøre opptak på. Kursdagen slutter med en omvisning i Duper Studio på Bergen Kjøtt.

Foto av Nora Schjelderup
Foto: Nora Schjelderup
Kursdag 4 – Vokalopptak (Med Nora Schjelderup)

Kursdag fire får vi besøk av Nora Schjelderup aka Ora The Molecule er en låtskriver, komponist, DJ og muskk produsent fra Oslo. Hun driver indie pop prosjektet Ora The Molecule som er aktuell med albumet “Human Safari". Nora har bodd og jobbet i Los Angeles i fem år som DJ, musikkprodusent og har jobbet for Warner Brothers som låtskriver for andre artister. Nora produserer nå musikk som artist, men også til film og reklame.

Nora vil snakke om mikrofonteknikk, mikrofoner, vokalproduksjon, effekter og miksing. Alle deltakerne vil så spille inn vokal med hver sin mikrofon og teste konseptene i praksis. Nora er med og veileder gruppen underveis.

Kursdag 5 – Egenarbeid med én til én sessions

Kursdag fem starter vi med en gjennomgang av konsepter som Equalizer, Compressor, Reverb, Delay og andre essensielle effekter og triks. Resten av kursdagen er satt av til arbeid med egne prosjekter, hvor Vilde og Sandra går rundt og hjelper deltakerne hvor de er i prosessen.

Kursdag 6 – Livefremføring + Mix og Master

Siste kursdag tester vi ulike måter deltakernes produksjoner kan spilles live. Vi har midi-kontrollere tilgjengelig, og kobler oss til konsertanlegget på Bergen Kjøtt. Vilde og Sandra gir en innføring i de viktigste prinsippene når det gjelder mixing og mastring. Vi snakker om veien videre, og målsetning for hver enkelt deltaker.Forkunnskaper

GAIN er for deg med basiskunnskap i Ableton Live, Protools, Logic Pro eller Cubase og kan jobbe noe selvstendig.

Om man mangler programvare kan man laste ned 90 dagers demoversjon av Ableton Live her. Denne må lastes ned i forkant av første kursdag. Dersom du ikke har eller ikke har mulighet til å kjøpe programvaren Ableton Live til kurset kan du få en lisens gratis av oss. Ta kontakt med oss: kontoret@bergen.akks.no.

Ta med

På kurset tar du meg din egen PC og headset.

Påmelding

Kurset har plass til 8 kursdeltakere. Påmeldingen er søknadsbasert.
Fyll ut påmeldingsskjemaet med et kort avsnitt hvor du forteller oss hvorfor du vil bli med på dette kurset.

Påmeldingsfrist søndag 24. oktober.

Innen 29. oktober får man svar på om man har kommet med eller ikke.

Påmeldingsvilkår

Påmeldingen til kurset er bindende. Vi har begrenset med plasser på hvert kurs, og vi har derfor ingen avmeldingsfrister på våre kurs.

Kurspris

700 kr inkl. valgfritt AKKS-medlemskap

Musikkaktivitet for alle

AKKS Bergen ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse på våre kurs. Vi har derfor et begrenset antall plasser som er gratis til de under 26 år og der familien har begrenset økonomi. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingsskjema. Har du Aktivitetskortet fra Bergen kommune kan dette også benyttes hos oss. Har du spørsmål ta kontakt med oss på kontoret@bergen.akks.no. Denne ordningen er støttet av BUFDIR.


Miksebord, med volumknapper og ulike kanaler