2019 – Ableton Live-workshop med Smerz og Niilas

Dette kurset er avholdt. Er du interessert i lignende kurs? Fyll ut skjemaet under:

 

AKKS Bergen og Gramart inviterer til workshop i Ableton Live med Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg (Smerz) og Peder Niilas Tårnesvik (Niilas). Over to dager vil instruktørene dele sine teknikker og favorittfunksjoner i musikkprogramvaren Ableton Live, og vise hvordan vi kan bruke dette i våre egen musikkproduksjon.

Dato: 30. november og 1. desember 2019
Tid: 12.00 – 16.00
Instruktører: Catharina Stoltenberg, Henriette Motzfeldt og Peder Niilas Tårnesvik
Sted: Møterommet, USF Verftet
Pris: kr 350 for AKKS Bergen og Gramart sine medlemmer / kr 1500 ordinær pris
Nedre aldersgrense: 14 år

Dersom du ønsker kan du melde deg inn i AKKS Bergen ved påmelding og benytte deg av medlemsprisen


Om workshopen

På workshopen får du en innføring i ulike produksjonsmuligheter i musikkprogramvaren Ableton Live, samt veiledning i hvordan du kan bruke programmet til å spille live. Det vil bli fokus på elektronisk musikkproduksjon. Vi vil se på bruken av tilfeldigheter i komposisjoner med fokus på vokal, sampleteknikker og polyrytmikk. Vi vil granske hvordan vi ved ulike teknikker kan lage melodi og hvordan vi kan lage forskjellige stemninger ved bruk av vokal. Vi vil også se på kule triks i Warp-funksjonen og være innom audio effect racks/drumracks og sampler-instrumentet, samt undersøke hvordan vi kan lage egne effekter med samples/folie-materiale for å gi låtene en unik touch.

Målet med workshopen er å eksperimentere med ulike stiler og teknikker og dele tips og erfaringer. Vi legger opp til at deltakerne kan få muligheten til å vise frem sine egne prosjekter, og vi prøver å sette av tid til individuell veiledning.

Denne workshopen er primært for deltakere som har noe erfaring med musikkproduksjon i musikkprogramvaren Ableton Live. Vi tar utgangspunkt i gruppens erfaring, interesse og ønsker når vi legger opp nivået på workshopen, slik at alle skal få mest mulig ut av kursdagene.


Kursinnhold

  • Hvordan jobbe med vokal i Ableton Live
  • Sampleteknikker
  • Polyrytmikk
  • Warp-funksjonen
  • Audio Effect Racks/Drumrack
  • Sampler-instrumentet

Praktisk om workshopen

  • Hver deltaker må ha med seg hodetelefoner og egen PC med musikkprogramvaren Ableton Live. Demoversjoner av Ableton Live er tilgjengelig via ableton.com.
  • AKKS Bergen har Korg Minilogue Analog Synthesizere som kan brukes under workshopen. Deltakere kan også ta med eget musikkutstyr om man ønsker det.

Om instruktørene

Foto: Privat

Catharina Stoltenberg og Henriette Motzfeldt, bedre kjent som Smerz, har gjort stor suksess på den norske og internasjonale klubbscenen de siste årene. Med sin dystre, minimalistiske elektroniske musikk har duoen blant annet turnert Europa og USA, samt spilt for fulle hus på både Roskildefestivalen og Øya. Smerz er signert på kredible XL Recordings, og tidligere i år var de nominert til Spellemannprisen for sin EP “Have Fun".

 

Foto: Xin Li

Peder Niilas Tårnesvik aka Niilas har markert seg med sin sjangeroverskridende elektroniske klubbmusikk. Produksjonene hans blir beskrevet som en original og rytmisk blanding mellom trap, 2-step og IDM. Til tross for sin unge alder behersker han et bredt spekter innen produksjon og teknikk, og har det siste året vært fast instruktør for AKKS Bergen sine kurs i Elektronisk Musikk.

 

Velkommen til en spennende og lærerik workshop!

Denne workshopen er støttet av Frifond og Gramart.

 

     

 

 

 

Musikkaktivitet for alle
Økonomi skal ikke stå i veien for deltakelse i musikkaktivitet. Er du under 18 år kan du eller dine foresatte søke om å få redusert pris eller gratisplass på AKKS Bergen sine kurs. Har du Aktivitetskortet, kan dette også benyttes hos oss. For å benytte deg av tilbudet velger du dette i påmeldingskjemaet. Har du spørsmål ta kontakt med daglig leder på bergen@akks.no. Denne ordningen er støttet av Bufdir.