Møt instruktørene på sommerkurset!

Mandag 5 juli blir det sommerkurs i vokal, elgitar, piano, trommer og DJ for ungdom hos AKKS Bergen. Vi gleder oss til å uken starter!

Som instruktører på sommerens kurs har vi fått noen dyktige musikere med oss som skal guide oss gjennom fire dager med læring, lek og morro. Vi gleder oss. Møt våre instruktører her:

Sommerkursledere Dipha Thiruchelvam og Marie Moe

Dipha Thiruchelvam er vokalist og fløytist i det bergensbaserte bandet 9 grader nord, i tillegg til andre musikalske prosjekter. Dipha har siden 2015 vært aktiv innen musikk-verden, hvor hun har jobbet både som musiker i tillegg til å skaffet seg erfaring fra management og plateselskap. Ved siden av musikken jobber hun nå som administrasjonskoordinator i Bergen Assembly.

Marie Moe er bassist og har spilt i band i 15 år. Hun spiller i flere forskjellige prosjekt (Slomosa, brenn, Embla & the Karidotters, Svenske Tilstander  m.fl.), men er kanskje mest kjent for sin fartstid i bandet Razika.  Hun har i løpet av sin karriere turnert i både inn- og utland og sluppet flere plater.  Marie kommer til oss med mye god erfaring som bandinstruktør fra AKKS Oslo, Bandskolen og LOUD- jentenes bandleir.

 

DJ- instruktør på sommerkurs er Kjersti Valland

Kjersti Valland aka DJ KVAL begynte først som DJ da hun så at AKKS hadde et DJ-kurs for nybegynnere og har siden den gang blitt frelst av den kreative utfoldelsen. I dag er hun medlem av Konsept X og har holdt kurs i samarbeid med Papillon og Bergen Kjøtt. Hun har og hatt live opptreden sammen med Verse libre. Sjangrene som Kjersti jobber innenfor er techno, men hun ønsker å utvikle og utfordre andre sjangre i fremtiden.

Piano instruktør på sommerkurs er August Riise

August Riise har spilt piano siden ungdomsskolen og syns det å sette seg bak pianoet er noe av det gøyeste som fins! “Piano er på en måte alle andre instrumenters mor; det har stor rekkevidde, det er lineært og oversiktlig og ikke minst låter det utrolig kult i nærmest alle sjangre! Dessuten gjør pianoet det mulig å akkompagnere seg selv, en mulighet man ikke har med de fleste andre instrumenter.» I tillegg til piano spiller han også litt gitar, trombone og synger. August spiller for tiden i progbandet Trojka.

Tromme instruktør på sommerkurs er Per Elling Kobberstad

Per Elling spiller for tiden mest slagverk, men spiller også gitar og piano. Han har spilt i flere band, bl.a Elida Høgalmen, Yolobrothers, Shikoswe, Shakanaka, Fred Paa Jord og Sosonono, og har mange tips og triks å komme med. “Eg likar å hjelpe andre, og eg håpar eg klarar å inspirere dei eg underviser til å bli enda meir glad i musikk, og til å fortsette å spele saman. Det er kjekt å dele det ein kan.»

Per Elling har gått musikklinja på Firda videregående skole, og jazzlinjen på Toneheim folkehøyskole.

 

Vokal-instruktør på sommerkurs er Birgitta Alida Hole

Birgitta Alida Hole er vokalist og låtskriver i hennes soloprosjekt Birgitta Alida. Hun begynte å spille og lage musikk da hun var barn, og tok timer i piano, fiolin og sang, før hun gikk på musikklinja på Kongsbakken VGS, jazzlinja på Sund Folkehøgskole og tok sin bachelor i jazzvokal på Griegakademiet (UiB). Birgitta synes det beste med å være vokalist, er å kunne formidle og få ut følelser.

Birgitta har vært instruktør i AKKS Bergen de siste flere år. På kurs hos AKKS møtes deltakere som aldri har sunget før, men hatt lyst til å begynne, til de som har sunget litt eller mye og har lyst å utvikle seg videre. På tvers av ulike aldersgrupper og musikksmak, utforsker man stemmen sin og mulighetene med den sammen.

Gitar-instruktør på sommerkurs er Tom Crozier

Tom Crozier har vært instruktør hos AKKS Bergen i flere år. På Tom sine kurs får deltakerne grunnleggende forståelse for gitar og musikk. Tom ønsker han å gi sine kursdeltakere inspirasjon til å plukke opp instrumentet, så ofte som mulig. “Det beste med å undervise er garantert når jeg får et inntrykk av å ha inspirert noen! Jeg synes det er gøy å sitte og jamme sammen med kursdeltakerne, så diskutere hvorfor noe funket eller ikke funket.»

Les mer om sommerkursene her!