Jubileumsfestival 7. – 11. september

7. - 11. september går AKKS Bergens jubileumsfestival av stabelen! Det blir en uke med et variert program, les mer om hva du kan forvente her.

I 1995 så AKKS Bergen dagens lys. Etter suksessen i hovedstaden var det på tide å ta med arbeidet for likestilling i musikklivet til Vestlandets hovedstad, Bergen. På informasjonsmøtet var det enorm oppslutning og interesse, og snart var AKKS Bergen et faktum. Nå, 25 år etter, er jubileumsfeiringen rett rundt hjørnet. Feiringen har blitt litt annerledes enn planlagt, men igjen ble jo ikke dette året slik noen av oss planla. Lenge så det ut som at en pandemi skulle sette stopper for den storslåtte jubileumsfeiringen vi planla, men med akkurat nok åpning i samfunnet velger vi å lage et lyspunkt og feiring for nye, gamle og fremtidige medlemmer!

Og for en feiring det skal bli! AKKS Bergen har blitt en ung voksen med mange interesser, og jubileet skal feires en uke til ende 7. – 11. september. Med en medlemsmasse bestående av 800 enkeltpersoner og flere titalls band knyttet til organisasjonen, er det viktig med et bredt program, og her kommer det:

Mandag 7. september: Filmvisning i samarbeid med Bergen Filmklubb: Hedwig and The Angry Inch (2001)

I filmen møter vi Hedwig Robinson, en genderqueer østtysk rockeartist og hennes band The Angry Inch. Hedwig sin tidligere kjæreste, Tommy, har stjålet musikken deres og mens de forfølger Tommy sin turnè blir vi bedre kjent med Hedwig sin fortid og komplekse kjønnsidentitet.

Filmen er basert på en musikal med samme navn fra 1998. Den utforsker spørsmål om en kompleks kjønnsidentitet og musikk i et kjønnsbinært miljø, og observerer med skråblikk de ulike rollene. Filmen har i ettertid fått kultstatus og blir nå regnet som et viktig bidrag til den skeive filmhistorien.

Tirsdag 8. september: Debatt om kjønn og musikk i samarbeid med Studentersamfunnet i Bergen

Hvert år går det en debatt om kjønn, musikk, kvotering og kvalitet, og hvordan vi skal få flere kvinner og andre underrepresenterte kjønn til å spille, men sjelden kommer vi frem til noen gode svar. Vi vil gjøre (nok) et forsøk på å komme til en løsning, og mener at mye av dette ligger i rekrutteringen til musikkfeltet. Men er det et problem at det ikke er lik fordeling mellom kjønnene blant de ulike instrumentalistene? Spiller kjønn noen rolle? Vi tar debatten.

Onsdag 9. september: AKKS-bingo på Apollon med Birgitta Alida (duo)

I årevis har AKKS-bingo (tidligere Rockebingo) vært et viktig møtested for medlemmer i AKKS Bergen, lokale artister og nye, potensielle fans. Kjente fjes fra Bergens musikkliv har vært bingoverter, unge lovende artister har spilt minikonsert, og det har vært en naturlig møteplass og pause i hverdagen. AKKS-bingo går av stabelen i jubileumsuken med vår mangeårige, dyktige vokalinstruktør (og eminente musiker) Birgitta Alida som konsertinnslag. Ingen billetter, men det er begrenset med plasser og dermed førstemann til møllen!

Torsdag 10. september: Safario på Kvarteret i samarbeid med RF – Fri alder

Safario har etablert seg som en uforglemmelig live-artist. Safarios energiske liveshow er fylt med unik energi man sjelden har sett maken til i Norge, og vi gleder oss til å endelig invitere ungdom i Bergen til fri alder-konsert med han! AKKS-medlemmer og studenter får rabatt, og du kan benytte Aktivitetskortet på alle UFLAKKS-konserter. Om du etter konserten synes det virket spennende å arrangere konserten, kan du også bli medlem i UFLAKKS! Kontakt bergen@uflakks.no eller @uflakksbergen for mer informasjon.

Kjøp billett her!

Fredag 11. september: Jubileumsfest med Silja Sol og Misty Coast i samarbeid med ASF

Når et merkeår som 25 skal feires er det naturlig å se på hvem som har vært knyttet til organisasjonen i løpet av de siste årene. Silja Sol var et naturlig valg, da hun både har hatt sin start på Eggstockfestivalen og vært innom som instruktør. Hennes fjerde fullengder “På Ekte" ble sluppet 6. mars 2020 og beveger seg i samme alternative synthpop-landskap som “Ni Liv" med Siljas kjente, kjære og særegne tekster. For “Ni Liv" vant Silja Sol en velfortjent Spellemannpris i kategorien “Indie".

Misty Coast er drømmepop-barnet til Linn Frøkedal og Richard Myklebust fra støyrockbandet The Megaphonic Thrift. Vinteren 2019 kom andrealbumet, Melodaze, som ble til under et to måneder langt opphold i Berlin. Låtene på Melodaze snirkler seg rundt sterke gitarhooks, sløye basslinjer og fengende, drømmende vokalmelodier. Det siste året har bandet spilt en rekke konserter i Norge, vært på en lengre Japan-turné og emigrert til Oslo – hvor de har spilt inn sitt tredje album med produsent Emil Nikolaisen (Serena Maneesh). 11. september kommer de hjem for å spille på AKKS Bergen sitt 25-årsjubileum!

Kjøp billett her!

 

Vi gleder oss til gjensyn med kjente og kjære artister, medlemmer, ansatte, instruktører, styremedlemmer, frivillige, venner og samarbeidspartnere. AKKS-medlemmer får selvfølgelig rabatterte billetter – og er du ikke medlem, får du medlemskap inkludert i billetten! Vi gleder oss til å ønske deg velkommen (tilbake) til AKKS-familien!

Arrangementene foregår på Det Akademiske Kvarter, Apollon Platebar og Litteraturhuset. Vergeordning er tilgjengelig på alle arrangementer, og både konserten med Safario og debatten har fri alder. Studentrabatt er tilgjengelig på konsertene med Silja Sol og Misty Coast, og Safario. Aktivitetskortet kan benyttes på UFLAKKS-konserten med Safario.

Det selges kun et begrenset antall billetter, disse finner du på ticketco.events/no, og mer informasjon finnes på AKKS Bergens Facebook-side, Instagram-profil og akks.no/bergen.

Jubileet arrangeres i samarbeid med Det Akademiske Kvarter, Aktive Studenters Forening, Apollon Platebar, Bergen Realistforening, Bergen Filmklubb og Studentersamfunnet i Bergen.

Vi ses!