Foto: Anna Larsen

AKKS Oslo hadde ikke vært det vi er i dag uten medlemmene våre, og sammen med de andre AKKS-avdelingene i Norge vil vi løfte frem et lite utvalg. Første medlem ut er Merethe!


Hei Merethe! fortell litt om deg selv!

Jeg heter Merethe Flaate og er 26 år gammel.  Jeg har alltid vært interessert i musikk og har gjennom hele oppveksten vært av og på piano og gitar før jeg begynte å spille trommer i 2010. Utover det er jeg utdannet kreativt og jobber med å fotografere, filme og skrive. Jeg er også veldig glad i fotball og planlegger hverdagen min etter når Rosenborg spiller kamper.

Så kult! Hvordan var egentlig ditt første møte med AKKS?

I 2012 ble jeg tipset om AKKS av et familiemedlem. Jeg husker at jeg var ganske nervøs for å spille trommer sammen med noen andre ettersom jeg hadde tilbragt det meste av mine første to år bak trommesettet alene med favorittsangene på øret. Førsteinntrykket av AKKS var at det er et inkluderende sted der alle type mennesker er velkommen uansett nivå. Jeg var med på trommekurs og samspillkurs (nå bandkurs) i 2012 og trommekurs i 2013, før jeg etter noen års “pause” kom tilbake til AKKS høsten 2018 og har vært med på det meste som har vært av aktiviteter siden da.

Vi er så glad for at du er med på tilbudet vårt! Hva betyr AKKS for deg?

For meg har AKKS først og fremst vært veldig sosialt. Jeg har aldri spilt i band, så AKKS-miljøet har på mange måter vært min sosiale plattform i musikken. Gjennom AKKS har jeg møtt veldig mange inspirerende og hyggelige mennesker som både backer og motiverer. Ettersom jeg har tilbragt mesteparten av årene som trommis alene har de periodene jeg har vært på AKKS vært avgjørende for at jeg har fortsatt å spille.

Og vi håper selvfølgelig du fortsetter å spille. For alltid! Denne våren har jo du tillegg til å gå på kurs hos AKKS vært praktikant hos oss. Hva gjorde du som praktikant hos AKKS?

Som praktikant i AKKS lagde jeg en videoserie som heter “Hva betyr AKKS for deg?” Jeg gjorde videointervjuer med band og artister tilknyttet AKKS og redigerte og klippet materialet som skal publiseres i AKKS Oslo sine kanaler utover sommeren. Det var en lærerik prosess som ga meg verdifulle erfaringer både i organisering og den tekniske produksjonen av videomateriale.

Stay tuned for Merethe sine superkule videoer som kommer gjennom sommeren! Til slutt lurer vi på hva ditt beste AKKS minne er ? <3

AKKS-konserten 2019 var en positiv opplevelse for meg. Jeg har opptrådt noen ganger alene hvor jeg spiller trommer oppå noen andres sang, men har hele tiden gjort det veldig enkelt fordi jeg har vært redd for å dumme meg ut eller spille feil. Denne gangen begynte jeg tidlig med å lage et nummer og bestemte meg for å utfordre meg selv og gjøre mer kompliserte og vanskelige ting. Jeg fikk veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra det støttende AKKS-publikummet!

Merethe har brukt Corona-perioden på å lage fantastisk kule tromme play-through videoer med noen av sine favorittband som hun legger ut på Instagram som «Band of the Day» videoer. Sjekk ut en av videoene hennes under, og følg Merethe på Instagram for enda mer tromme-inspo! Søk opp: @meretheflaate


Merethe er en av mange i #akksfamilien som har vært innom kurstilbudet vårt og øvingslokalene våre. Lær mer om vårt kurstilbud her og meld deg på høstens kurs idag!