Innføringskurs: Låtskriving og musikkproduksjon

Nye kurs kommer

Mye musikk produseres i dag via laptop hjemmefra, målet med dette kurset er å lære noen triks for at også du skal kunne sette i gang med å lage din egen musikk hjemme på stua.
 
I dette kurset skal vi lære grunnleggende studioteknikker for innspilling og produksjon av musikk. Vi vil se på bruk av ulike verktøy som eq-filter, kompressor, limiter, klang/reverb og delay, hvordan de fungerer og hva de gjør med lyden. I tillegg vil vi se litt på miksing. Vi vil også teste det å spille inn vokal med effekter, legge på kor, mekke noen beats og rytmer, lære å bruke MIDI-keyboard for å legge på instrument spor, samt se på noen sampling teknikker.
 
Generelt vil vi se litt på låtskriving og noen produksjonsstrategier. Hva kjennetegner ulike sjangre? Hva er det som gjør at «Don’t kill my vibe» låter mektig og energisk, mens en annen sang låter lavmælt og rolig? Sammen med de verktøyene og teknikkene vi lærer skal vi og prøve å få taket på noen av disse lyd karakteristikkene, og se på hvordan vi selv kan nærme oss ønsket sound.
 
Vår samarbeidspartner Musikkteknologistudiet ved NTNU stiller med lokaler og utstyr til kurset, og du trenger ikke eget utstyr for å være med. Har du eget program og utstyr så kan du selvfølgelig bruke dette under kurset om du ønsker det.
Kurset er åpent for for alle over 13 år, men ved fullt kurs vil jenter, og de under 26 bli prioritert.
Vi ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for deltakelse og har gratisplasser og redusert kursavgift for de som trenger det. Send en mail til trondheim@akks.no så finner vi en løsning.

Instruktør: Jenny Brandal Hungnes
Jenny er en aktiv musiker med en bachelor i musikkteknologi og studerer fortiden kybernetikk og robotikk ved NTNU. Med bakgrunn som klassisk pianist, men og som vokalist og låtskriver i diverse band, har hun eget studio og jobber mye med improvisasjon og lydeffekter for å skape ulike uttrykk. Hun komponerer også og produserer musikk til film og spill samt egne låter, hovedsakelig pop, men lar seg inspirere av samtlige sjangre, alt fra eksperimentell elektronisk musikk til jazz og klassisk, men henter også inspirasjon og ideer fra andre disipliner, slik som programmering og matematikk.