Låtskriving i Garageband

Musikkproduksjon du kan gjøre hjemme!

Mye musikk produseres i dag via laptop hjemmefra, målet med dette kurset er å lære noen triks for at også du skal kunne sette i gang med å lage din egen musikk hjemme på stua.
 
I dette kurset skal vi lære grunnleggende studioteknikker for innspilling og produksjon av musikk. Vi vil se på bruk av ulike verktøy som eq-filter, kompressor, limiter, klang/reverb og delay, hvordan de fungerer og hva de gjør med lyden. I tillegg vil vi se litt på miksing. Vi vil også teste det å spille inn vokal med effekter, legge på kor, mekke noen beats og rytmer, lære å bruke MIDI-keyboard for å legge på instrument spor, samt se på noen sampling teknikker.
 
Generelt vil vi se litt på låtskriving og noen produksjonsstrategier. Hva kjennetegner ulike sjangre? Hva er det som gjør at «Don’t kill my vibe» låter mektig og energisk, mens en annen sang låter lavmælt og rolig? Sammen med de verktøyene og teknikkene vi lærer skal vi og prøve å få taket på noen av disse lyd karakteristikkene, og se på hvordan vi selv kan nærme oss ønsket sound.
 
Vi stiller med det meste av utstyr, du tar med egen apple laptop, tablet eller iphone. Programmet vi bruker er Garage band, som er et gratisprogram. Vi er opptatt av at våre kurs skal være tilgjengelig for alle og kan ordne med utlån av utstyr for helgen om du mangler dette. Ta kontakt med oss på trondheim@akks.no om dette er aktuelt.
Kurset er åpent for for alle over 13 år, men ved fullt kurs vil jenter, og de under 26 bli prioritert.

Instruktør: Jenny Brandal Hungnes
Jenny er en aktiv musiker med en bachelor i musikkteknologi og studerer fortiden kybernetikk og robotikk ved NTNU. Med bakgrunn som klassisk pianist, men og som vokalist og låtskriver i diverse band, har hun eget studio og jobber mye med improvisasjon og lydeffekter for å skape ulike uttrykk. Hun komponerer også og produserer musikk til film og spill samt egne låter, hovedsakelig pop, men lar seg inspirere av samtlige sjangre, alt fra eksperimentell elektronisk musikk til jazz og klassisk, men henter også inspirasjon og ideer fra andre disipliner, slik som programmering og matematikk.

Kurset er støttet av KOMP.