Bygg din egen pedal!

Nye kurs kommer i 2022

Merk at det er to kurs!

Fredag 5.11 2021 kl 18 – 20: Bygg din egen fuzzpedal!

Her får vi lære hvilke deler som er i en liten fuzzpedal og hva de gjør. Så får vi prøve å lodde og bygge vår egen pedal selv. Alle deltakerne får en liten fuzz -pedal med seg hjem! Forsterket lyd beveger seg i en gitarkabel, og deltakerne vil lære hvordan lyden beveger seg gjennom en kabel.

Fuzz-effekten vi bygger, tester vi gjennom et instrument eller en mikrofon.

Dette er en kortere workshop som tar omtrent 1,5 – 2 timer.
Ingen forkunnskaper kreves!
Pris: 400,- for AKKS-medlemmer. 600,- for ikke-medlemmer.
Maks 6 personer.
Kursleder: Linnea Jansson

Sitat fra en Popcolo -deltaker 12 år, 2018
«Jeg trodde lodding var noe bare gamle menn syntes var morsomt. Men det viste seg å være helt feil.»

 

Lørdag 6.11 2021 kl 10 – 16: Bygg din egen pedal! Velg mellom fire ulike pedaler.

Lær å bygge en sound som gitaristene Jennifer Batten, St Vincent og Jimi Hendrix er kjent for. Workshoper passer for deg som vil vite mer om elektronikk i lydeffekter. Du lærer å lodde og får en fin pedal med deg hjem! Kretsen er designet av Moody Sounds (Albin Roslund).

Det kreves ingen forkunnskaper for å delta, bare tålmodighet og interesse for musikk eller elektronikk. Kurset består av en kort teoretisk del etterfulgt av en praktisk del. I den teoretiske delen går vi gjennom hva et gitarsignal er i teknisk forstand og hvordan elektronikk former lyden. Vi ser på grunnleggende konsepter innen elektronikk og funksjonen og symbolene til de vanligste komponentene.

I den praktiske delen bygger du en pedal som du velger i forbindelse med påmelding til kurset. Du starter fra et kretskort og komponenter er festet til det. Kortet er montert i en metallboks og kontroller og brytere er koblet til.

Linnea Jansson er kursleder og er på plass for spørsmål.
Kort sagt, vi garanterer en hyggelig workshop!

Velg mellom disse pedalene:
Moody Boost: Vanskelighetsgrad: 2/5
Moody Fuzz: Vanskelighetsgrad: 2/5
Moody Tremolo: Vanskelighetsgrad: 3/5
Moody Delay: Vanskelighetsgrad: 5/5

Kurstid: ca. 6 timer.
Maks antall deltakere: 8 stk.
Pris: 1000,- for AKKS-medlemmer. 1600,- for ikke-medlemmer.

AKKS-stipend: Vi ønsker ikke at økonomi skal stå i veien for å delta på undervisning og kurs. Derfor kan du som har begrenset økonomi få helt eller delvis redusert deltakeravgift på AKKS-stipend. Kryss av for dette i påmeldingskjema om du har behov for dette. Tilbudet gjelder deg som er under 26 år.

Instruktør: Linnea Jansson

Linnea Jansson er låtskriver, musiker og lydtekniker og bor for tiden i Stockholm. Linnea jobber blant annet med teatergruppen Uusi Teatteri, der hun gjør lyd og lys, og i blant lager musikk til. Hun spiller i bandet Hey Gloria og med låtskriveren/artisten Amanda Lindgren (fra Systerskap). Hun har gått musikkteknologi på NTNU i Trondheim, og var med på å starte Prosjekt:Pop her i byen, en musikkleir for jenter, ikke-binære og transpersoner.

Linnea holder ofte workshops sammen med pedalmakeren Albin Roslund (Moody Sounds). Det er workshops med fokus på å gjøre,  hvor hun også lærer ut teori og teknikk rundt lodding.

 

Kurset er støttet av KOMP.