For å markere advent i år ønsker vi i #AKKSfamilien å trekke frem inspirerende trommiser, bassister, produsenter og gitarister du bør vite om, hver uke frem mot jul! Lær om, og hør på musikken til disse dyktige musikerene og produsentene når du trenger et avbrekk fra julemusikken, og la deg inspirere til å holde øvingen og musikk-motivasjonen oppe når vi nå avslutter det som har vært et litt rart musikkår. God adventstid fra hele #AKKSfamilien!

Foto: Youtube

Nandi Bushell (UK)

Nandi Bushell er en 10 år gammel trommeslager og multiinstrumentalist. Hun har det siste året gått viralt med sine tromme-videoer på youtube, der hun blant annet har spilt sammen med trommelegender som Dave Grohl og har jammet med Lenny Kravitz. Sjekk ut musikkvideoen hun laget for å invitere Dave Grohl til tromme-battle, der hun spiller alle instrumentene!


Foto: Franscesco Saggio

Veslemøy Narvesen (NO)

Trommeslager Veslemøy Narvesen (1987) fra Kristiansand, er en av Norges meste fremadstormende unge jazzmusikerne. Hun har de siste årene vært student ved Norges Musikkhøgskole og flytter denne høsten til Trondheim for å fortsette sine studier ved jazzlinja på NTNU. Narvesen har en modenhet i sin tilnærming til improvisasjonskunsten, som bevitner en musikalitet helt utenom det vanlige. I 2019 blåste hun og sine bandkolleger i Kongle Trio, bakoversveis på et fullsatt Herr Nilsen under Oslo Jazzfestivals talentutviklingsprogram Nordisk Showcase, og trioen har i etterkant representert festivalen ved flere anledninger i utlandet. Narvesen er også å finne bak trommesettet i band som Mall Girl, KALLE, Lady Bird Orchestra og på turné med Moddi. Videre har Veslemøy de siste årene jobbet med musikere som Anja Lauvdal, Julie Kjær, Mette Rasmussen, Christian Winther, Heida Mobeck og Guro Moe. Se Narvesen sammen med Mall Girl, live på NRK P3 i videoen under.


Foto: Michael Verity, fra artistens egen nettside

Cindy Blackman Santana (US)

Cindy Blackman Santana er en amerikansk jazz- og rock-trommeslager som startet sin karriere med å spille på gata på 80-tallet i New York. Gjennom sin karriere har hun spilt på utgivelser og turnert over hele verden med artister som Pharoah Sanders, Cassandra Wilson, Bill Laswell, Joss Stone, Joe Henderson, Buckethead, Don Pullen, Hugh Masakela, og Angela Bofill. Fra 1992 til 2007, og igjen i 2014-2015 var hun trommeslager i bandet til Lenny Kravitz, Journalisten Mike Zwerin beskriver trommingen hennes slik “Some drummers act, some react. Some keep time, others create it. Cindy Blackman Santana is among the few who can.”


Foto: Youtube

Senri Kawaguchi (JP)

Senri Kawaguchi (f. 1997) er en japansk jazz- og fusion trommeslager. Hun begynte å spille trommer allerede som 5-åring og har siden den gang blitt en av verdens yngste prisbelønnede trommiser, blant annet er hun en av Drummerworlds topp 500 trommeslagere i verden. Hun ga ut sitt første album “A La Mode” da hun var 16 år. I Japan omtales hun som tekazuhime (手数姫), som kan oversettes på engelsk til “Princess of Many Strokes”. Trommevideoene hun publiserer på youtube er sett over 40 milliarder ganger. Sjekk ut noen av hennes favoritt tromme-licks i videoen: