For å markere advent i år ønsker vi i #AKKSfamilien å trekke frem inspirerende trommiser, bassister, produsenter og gitarister du bør vite om, hver uke frem mot jul! Lær om, og hør på musikken til disse dyktige musikerene og produsentene når du trenger et avbrekk fra julemusikken, og la deg inspirere til å holde øvingen og musikk-motivasjonen oppe når vi nå avslutter det som har vært et litt rart musikkår. God adventstid fra hele #AKKSfamilien!

 

Foto: Youtube

NOVA WAV (US)

Amerikansk produsent-duo Nova Wav står bak mangfoldige hits på verdensbasis og jobber med navn som Ariana Grande, DJ Khaled og Beyonce. Duoen består av Brittany «Chi» Coney og Denisia «Blu June» Andrews. De har blitt inkludert i blant annet Billboards 2018 «R&B/Hip hop 100 Power Players» og Revolt’s «Top 9 producers of 2019». Flere av albumene de har jobbet med har vunnet Grammyer.

 


Foto: Ida Bjørvik

Lil Halima/ Lillian Halima Anderssen (NO)

Lillian Halima Anderssen, eller Lil Halima er en norsk musiker, låtskriver og produsent. Multitalentet har i mange år gjort seg bemerket i musikkbransjen, og har mottatt Ungdommens motivasjonspris i Bardu for å ha utmerket seg spesielt som en allsidig og talentfull person innen musikk og kunst, spilt på Roskilde, blitt nominert til Spellemannsprisen og mottatt NOPA-stipendet.


Foto: Soundonsound.com

Marta Salogni (IT/UK)

Marta Salogni er en italiensk produsent, mikser og innspillingstekniker basert i London der hun jobber for RAK Studios. Hun har jobbet med blant annet Bjork, M.I.A., Frank Ocean, Bloc Party, Factory Floor, Aleex Cameron, Kelela, Daniel Blumberg. Hun vant Breakthrough Engineer of the Year på MPG Awards 2018.


Foto: Musictech.net

Mandy Parnell (UK)

Mandy Parnell er en grammyvinnende mastering ingeniør som grunnla Black Saloon Studios i London, England. Hun har vunnet priser for arbeidet sitt, og har mastret blant annet Aphex Twin, The XX, Feist, Sigur Ros, Bjork, The Knife, Frightened Rabbit. Brian Eno. Hun har i tillegg holdt kurs og foredrag om mastering både i UK og internasjonalt.


Foto: Gunvor Eline Eng Jakobsen

Karin Melón (NO)

Karin Melón er en rapper, produsent og multiinstrumentalist. Musikken hennes kan beskrives som hiphop med inspirasjon fra blant annet R&B, soul, gospel og latinske rytmer. Hun har tidligere sluppet et samarbeid med 5 andre kvinnelige hiphop-artister, «Sug meg» fra 2015, og er en synlig figur i det norske hiphop-miljøet. Hun hadde en rolle i NRK-dokumentaren «Takin Ova – Historien on norsk hiphop» og har blitt intervjuet for boka «Nye hiphop-hoder» fra 2018.

 


Foto: Lauren Colchamiro

Ebonie Smith (US)

Ebonie Smith (US) er en prisvinnende produsent, lydtekniker og låtskriver. Hun jobber som produsent og lydingeniør for Atlantic Records, og grunnlegger av Gender Amplified Inc. som jobber for å hylle og støtte kvinner og jenter i musikkproduksjon. Hun har jobbet med blant annet Charlie Puth, Lauryn Hill, Janelle Monáe, Jimmy Fallon og Lin-Manuel Miranda.