Har du et musikkprosjekt du ønsker veiledning på? Hver tirsdag kan du stille spørsmål, og få hjelp til å nå dine musikkdrømmer fra AKKS Oslos kursansvarlig, eller en gjestementor innen et fagfelt!

Du kan feks. stille spørsmål om hvordan man søker om støttepenger som band eller artist, hvordan man booker konserter eller du kan få karrieretips dersom du drømmer om å jobbe med musikk!

Så lenge smittevernrestriksjonene ikke gjør det mulig å møtes fysisk arrangeres disse veiledningsøktene digitalt via videosamtale, eller du kan sende oss en e-post/DM for å få svar på spørsålene dine skriftlig.


Hva kan jeg få veiledning på?
Vi tilbyr veiledning til band, artister eller musikere som har spørsmål om støttepenger, promo, hvordan man booker konserter, hvordan du finner et band å spille med, hvilke kurs du kan ta for å bli bedre på musikken +++. Vi tilbyr også veiledning til bransjespirer som ønsker en karriere i musikkbransjen enten det er innen booking, management, teknikk, markedsføring m.m. Du kan også bruke mentoringen for å ha noen å brainstorme ideer med, eller bare prate om musikk! Egentlig er det bare fantasien som setter grenser.

Hvem kan få veiledning?
Det er ingen aldersgrense for å delta på musikkmentoring, men mentorordningen er hovedsakelig rettet mot deg i startgropen. Vi gjør vårt beste for å hjelpe deg med ditt prosjekt. Vi hjelper deltakere over hele landet!

Hvordan foregår det?
Hver tirsdag mellom klokken 16:00-18:00 sitter vår kursansvarlige, eller en gjestementor klar til å svare på spørsmål. Du kan få svar skriftlig ved å sende oss en e-post eller direkte melding (DM) til vår instagramkonto, eller vår facebook-konto. Du kan også booke et videomøte i skjemaet nederst på siden for å få veiledning muntlig på Zoom. Dersom vi ikke har svaret på det du lurer på bruker vi vårt store musikalske nettverk til å forsøke å finne svarene til deg.

Hvordan kan jeg være med?
For muntlig veiledning via videomøte – Fyll ut skjema nederst på siden, så tar vi kontakt på e-post!

For skriftlig veiledning – Send en melding til AKKS Oslo på Instagram, eller facebook, så svarer vi deg der mellom 16-18 på tirsdager. Eller send en e-post til kurs@oslo.akks.no.

Noe som er uklart? Spør oss på Facebook, Instagram eller E-post!

Gjestementorer
De fleste uker er det vår kursansvarlige Haley Shea (som også er vokalist i bandet Sløtface) som styrer mentortiden, og hjelper deg med det du lurer på, men noen uker inviterer vi også gjestementorer som deler sin ekspertise på et spesielt felt.

Oversikt over gjestementorer våren 2021:

13. April – By:Larm
Bookingsjef Sverre Eilertsen gir deg tips om hva du bør tenke på dersom du drømmer om å spille på by:Larm! Hva ser han etter blant demoartister? Hvordan kan du levere en best mulig artistpåmelding? Sverre svarer deg skriftlig og du kan enten sende en e-post til kurs@oslo.akks.no for å stille spørsmål, eller chat med by:Larm via AKKS Oslos Instagram eller facebook DMer den 13. April fra klokken 16-18.

20. April – Tono
Hvordan blir du medlem i Tono? Hvordan får du betalt når musikken din blir spilt på radio, TV eller konsert? Hva gjør egentlig Tono? Hva må du tenke på mtp. Tono hvis du skal arrangere en konsert? Den 20. April kan du enten møte Tono via videosamtale, eller sende DMer til AKKS Oslos Facebook, Instagram eller på e-post og få svar skriftlig fra en ansatt i Tono! Send en e-post til  kurs@oslo.akks.no for å reservere tid for et videomøte, eller sende inn dine spørsmål på forhånd!

4. Mai – MØST
MØST, eller musikknettverket Østlandet, har som formål å styrke, utvikle og dele kompetanse innen det frie musikkfeltet og er Østlandets Musikk-Kompetansesenter. MØST hjelper deg med alt du måtte lure på om musikkbransjen på sin mentortirsdag! Kanskje du drømmer om en jobb i musikken? Kanskje du har spørsmål relatert til økonomi, eller søknadsskriving? Den 4. Mai kan du enten møte MØST for en videosamtale, eller få hjelp skriftlig via e-post, eller AKKS Oslos DMer på Facebook og Instagram. Send en e-post til  kurs@oslo.akks.no for å reservere tid for et videomøte, eller sende inn dine spørsmål på forhånd.