Neste kursrunde starter opp Tirsdag 21. Januar. Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få beskjed når påmeldingene åpner.

Tid nivå 1: Oppstart: Tirsdag 21. Januar  
Tid nivå 1: Tirsdager 17:30-19:00  
Tid nivå 2: Tirsdager 19:00-20:30
Tid nivå 3: Dag og tid avtales utifra antall påmeldinger og ledighet til de påmeldte.
Kurslengde: 8 uker, 1,5 timer per uke
Utstyr: Man trenger ikke egne trommer for å gå på kurs hos oss. Egenøvinger på trommesett inngår i kursprisen.
Priser: Under 26 år: 2400 kr // Over 26 år: 3200 kr // Les mer om gratisplass nederst på siden.
Sted: AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka
Alder: 14+ (Elever mellom 14-26 prioriteres på AKKS Oslos kurs, men deltakere over 26 er også velkomne.

Vil du bli trommis? AKKS Oslo tilbyr trommekurs fra nybegynnernivå til du er klar for scenen. Elevene lærer først å fungere som del av kompet i et rockeband, samt å forstå hvilke oppgaver trommeslageren har i bandsammenheng.

Nivå 1: En innføring i slagverket; oppbygning, montering, opp- og nedrigg, og stemming av trommene. Det er fokus på å holde stødig takt til enkle rytmefigurer. Vi øver på virvler, fills og overganger som krydrer trommespillet. Her kreves ingen forkunnskaper.

Nivå 2/3: Her blir det hakket mer utfordrende teknisk og musikalsk. Vi øver på nye teknikker som paradidler og dobbeltslag. Videre vil elevene lære ulike groover/rytmer innenfor den rytmiske musikktradisjonen (rock, blues, reggae m.m.), samt overganger og figurer som kan brukes i de ulike stilartene.

Kursinfo: Undervisningen foregår i grupper på tre-fem personer, med 1,5 time per gang. Deltakerne tilbys gratis øvingstid for egenøving i AKKS Oslo sine lokaler så lenge de går på kurset og så langt kapasiteten rekker. Kursene følger skoleruta i Oslo. Etter påmeldingsfristen er ute kan du kontakte oss og høre om det er plasser igjen på kurset. Kurs med for få deltakere avlyses. Vi prøver å sette sammen grupper av lik aldersnivå, men det er først og fremst nivå vi går ut i fra ved sammensetning av grupper.

Om instruktørene:

Trommer Nivå 1 og 2 instruktør Ragna Hovi

Ragna Hovig er instruktør på Trommer Nivå 1 og 2. Hun begynte å spille trommer i 2002, og har blant annet gått på kurs hos AKKS Oslo. Hun har lang erfaring som trommis i ulike undergrunnsband fra Oslo, oghar spilt konserter på alt fra Rockefeller til Parkteatret. For tiden studerer hun til å bli musikklærer på Høgskolen i Oslo og Akershus. “Å få lov til å være trommelærer på AKKS er en drøm, det er en kombinasjon av det jeg brenner for; Undervisningskunsten, og det å få kvinner opp og frem i musikken."

Busy Gangnes er instruktør på Trommer Nivå 3. Busy er keyboardist, trommeslager og elektronisk musiker/produsent fra Los Angeles.  Hun er den ene halvdelen av elektrobandet Telepathe, som har turnert over store deler av USA, Europa, Japan og Australia. Telepathe har gitt ut 3 EPer og 2 LPer over de siste 10 årene.  Hun harhar mye erfaring som piano- og trommeinstruktør både fra Norge og USA og har blant annet undervist på både The Rock and Roll Camp i Brooklyn, New York, og LOUD! Jentenes Bandleir. Busy trives med å undervise i både teknikk, teori og låtskriving og Trommekurset hennes vil foregå på en blanding av norsk og engelsk språk.

Trommer Nivå 3 instruktør Busy Gangnes

Gratisplass? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Med støtte fra BUFDIR kan vi gi deltakere under 26 år med vanskelig økonomi gratisplass! Huk av i påmeldingskjemaet for gratisplass og skriv litt om hvorfor du søker om gratisplass. Medlemsskap: For å gå på kurs hos AKKS, må man være medlem. Les mer om medlemsskap.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea.