Oppstart neste kurs: Tirsdag 9. Mars
Tid: 17:30-19:00
Kurstype: Gruppekurs
Kurslengde: 6 uker
Alder: 20-100 år (Kurs for deltakere under 20 år finnes her)


Gruppekurs på trommer er for voksne fra 20 år og oppover som ønsker et sosialt og morsomt kurs der du kan utfordre deg selv til å lære noe nytt, og møte andre som deler musikk-interessen din! Hver uke spiller du sammen med andre voksne som også har lyst til å lære seg å spille trommer, og dere utvikler dere videre sammen. Fyll ut i påmeldingskjema hvilket nivå du er på, vi vil dele opp i flere kurs dersom det er nok påmeldte på ulike nivå. 

Nivå 1 – For deg som aldri har spilt trommer før. En innføring i slagverket; oppbygning, montering, opp- og nedrigg, og stemming av trommene. Det er fokus på å holde stødig takt til enkle rytmefigurer. Vi øver på virvler, fills og overganger som krydrer trommespillet.

Nivå 2/3 – For deg som kan spille trommer fra før av. Her blir det hakket mer utfordrende teknisk og musikalsk. Vi øver på nye teknikker som paradidler og dobbeltslag. Videre vil deltakerne lære ulike groover/rytmer innenfor den rytmiske musikktradisjonen (rock, blues, reggae m.m.), samt overganger og figurer som kan brukes i de ulike stilartene.

Har du spørsmål om dette kurset og koronasituasjonen? Les mer om smittevern og smitteverntiltak på kurs her.


Praktisk Info:

  • Gruppekurset går over 6 ganger med 1,5 timer hver kurs-økt. Totalt 9,5 timers kursing.
  • Gruppekurset foregår i grupper på maks 5 deltakere, hvor hver deltaker spiller på eget trommesett.
  • Du trenger ikke egne trommer for å gå på kurs hos oss. Egenøvinger på trommesett inngår i kursprisen.
  • Det er mulig å øve gratis i AKKS sine øvingslokaler mellom kursdagene, mandag til fredag før kl. 17:00 og i helgene for kursdeltakerne.
  • Vi prøver å sette sammen grupper av likt aldersnivå, men det er først og fremst nivå vi går ut i fra ved sammensetning av grupper.
  • Kurset holdes i AKKS Oslos øvingslokaler, Brenneriveien 9, på Grünerløkka.
  • Gruppekurs med færre enn 3 påmeldte deltakere vil bli avlyst.

Om instruktøren:

Busy Gangnes – Busy er trommeslager og elektronisk musiker/produsent fra Los Angeles.  Hun er den ene halvdelen av elektrobandet Telepathe, som har turnert over store deler av USA, Europa, Japan og Australia. Telepathe har gitt ut 3 EPer og 2 LPer over de siste 10 årene.  Hun har mye erfaring som trommeinstruktør både fra Norge og USA og har blant annet undervist på både The Rock and Roll Camp i Brooklyn, New York, og LOUD! Jentenes Bandleir i tillegg til å ha hatt en hel del private trommeelever og gruppeundervisning for elever i alle aldre. Busy trives med å undervise i både teknikk, teori og låtskriving og trommekursene hennes vil foregå på en blanding av norsk og engelsk språk.


Pris: 

  • Kursavgift gruppekurs 25 år eller yngre – kr. 1800*
  • Kursavgift gruppekurs 26 år og opp – kr. 2400

Man må være medlem i AKKS Oslo for å få tilgang til oppgitte priser. Medlemsskap i AKKS Oslo koster 50 kr per år. Det er mulig å melde seg på kurs uten medlemskap til en høyere pris. Ta kontakt dersom du ikke ønsker å bli medlem.

*Rabattert plass på kurs? Vi vil ikke at økonomi skal stå i veien for at man skal kunne delta på kurs. Deltakere med  begrenset økonomi kan søke om å få rabattert deltakeravgift, etter «betal det du kan»- prinsippet.  Søk om rabattert plass på kurs ved å krysse av i påmeldingsskjemaet når du melder deg på, og redegjør da kort for hvorfor du søker, og hva du evt. har mulighet til å betale. Som hovedregel prioriterer vi støtte til deltakere på gruppekurs, som er under 26 år. Alle søkere blir kontaktet på e-post når vi mottar søknad om rabattert plass. Man må være medlem i AKKS Oslo for å benytte seg av dette tilbudet. Medlemskap koster 50 kr.

Noe du lurer på? Ta kontakt med kursansvarlig, Haley Shea.